Adott termékeket legkevésbé sem ajánló cikksorozatunk folytatódik. Ezúttal két alaplappal, egy gyengélkedő memóriával és egy táppal jelentkezünk, amelyek kiverték a biztosítékot, összeszerelő állomásunkon. Utóbbi nem csak metaforikus értelemben.

ASRock 985GM és 970M Pro3 alaplap

Az ASRock termékei közül is volt egy duó, amivel zátonyra futottunk. Az előbbi, a 985GM, a kettő közül a hazug volt. Minden alaplapnál meg vannak határozva specifikációk, amiket tud kezelni, azonban a 985GM esetében a leírtak nagy részét nem tudta működtetni a gép. A legnagyobb gondot a processzorok jelentették és sajnos nem ő volt az egyetlen, aki ezzel az összetevővel nehezen bírt. A 970M Pro 3 még ennyire sem volt készséges, hiszen ő már dolgozni sem volt mindig hajlandó. A 985-ös legalább nem produkált null kilométeres hibákat és nem fagyasztotta rommá a processzorokat.

Corsair Vengeance 2400 MHZ memória

Az esetek nagy százalékában Kingston memóriákkal pakoljuk meg gépeinket, de volt idő, amikor a Corsair termékeire bíztuk a RAM-ok szállítását. Nos, ez valahol a Vengeance környékén változott meg. A különleges megjelenésű (valahogy így szokták jellemezni azokat a dolgokat, amire nyíltan nem akarjuk kimondani, hogy csúnyák) RAM-ok alaphangon 2400Mhz-s teljesítményt kellett produkálniuk, ehelyett az 1200-1300Mhz közti „fordulatszám” volt a nagy maximum, amit hajlandó volt a kis kedves előhozni magából.

Approx 550 táp


A HeavenXT-ben található 850W-s táp teljesítménye sajnos csak álom az Approx 550-nek. Ez a táp bizony nem találta meg az utat műhelyünk szíve felé, ugyanis kevés használat után úgy dobta be a törölközőt, mint egy félholt boxoló edzője. A nagyobb teljesítményt produkálni képes PC-kben egyszerűen feladta a gép energiaellátását. Office PC-ken kívül más gépekhez nem is ajánljuk.


Akit ezek az ajánlók meggyőztek és szeretnének az adott termékekből vásárolni, azoknak szívesen előguberálunk pár példányt, valahonnan a Radium legmélyebb pincéjének, legsötétebb bugyrának, legjobban becsomagolt dobozából. Jelige: „mazochista gamer vagyok”. A cikk végén ismét megjegyezném, lehetséges, hogy valakinél jól működtek az adott termékek, ezek a cikkek PC műhelyünk tapasztalatai alapján születnek.