Bemutató

Tesztközpontunkban fordult már meg Zenbook és a korai időkben Zenphone is, valamint a nyereményjátékaink egyik népszerű ajándéka az ASUS ZenPad. Zenből tehát jutott bőven nekünk, nézzük mikről is van szó.

Az ASUS egyik legnépszerűbb termékcsaládja a Zen-előtagot kapta meg. A gépekre, legyen szó laptopról, táblagépről, vagy telefonról, jellemző az ergonomikus, elegáns és vékony kialakítás. A laptopokat és táblagépeket irtó mobilissá tették, hiszen „szűkebb” helyeken is jól elférnek, a telefonok tekintetében pedig igyekeztek elsőre a legnagyobbak közé megérkezni. Termékeikre szinte nem is kapunk panaszt, így nem hiába emeljük ki őket, legfőbb ajánlataink közé. A Zenbookokat már évek óta legkeresettebb termékeink közt tartjuk számon, a tabletek egy változatát pedig már kisorsolt ajándékaink közt is megtalálhatták. A Zenfoneokról is bőven esett már szó az oldalon, a lentebbi linkre kattintva elérhetik a Zenfone 2-ről szóló cikkünket. .

Zenbook

Első körben kezdjük a „legnagyobbal”. A laptopok közt így is elenyésző méretű, könnyű és a lehető legelegánsabb dizájnnal érkező Zenbookok, nem ok nélkül foglalnak helyet asztalainkon. Ugyan nem gamer gépekről van szó, sokkal inkább egy könnyen hordozható, bárhol előkapható, megbízható munkatársat kapunk a Zenbookok személyében, és ezért is szeretik annyian.

 

A könnyebb választás érdekében kiemeltünk egy pár gépet, amelyekről érdemes szót ejteni. Az első az UX305-ös, amiről korábban egy tesztet, valamint egy rövid bemutató videót készítettünk. A laptopot akkor eleganciája és strapabírása emelte ki Zenbookjaink közül. Az i5-ös 5200U processzor már ismerős lehet korábbi multimédiás laptopokból is. A standard noteszgépek közül kiemelkedik a Zenbook, hiszen többször is olyan processzorokkal dolgozik, ami nagyobb gépeket hajt meg, mint a Zen. Ezek a processzorok nagy része U-s jelzést kaptak, ami a legalacsonyabb fogyasztású Intel processzorok jelzői. A grafikus teljesítmény az egyetlen, ahol alacsonyabb a gépek teljesítménye, hiszen az integrált videokártyák csak alacsony gépigényű, vagy régebbi játékok futtatására hatalmazzák fel a Zenbookot. ASUS-éknál a általában SSD-vel kínálják a gépeket, szóval a bootidő és a gép multitasking képességeire nem lesz majd panasz, így tényleg könnyebben érjük el a Zen állapotot. Remek munkatársról van szó a Zenbookok esetében, hiszen feladatát hibátlanul, gyorsan ellátja, megjelenése pedig mindig kifogástalan. Jegyezzük meg, hogy a gépek nagy része előre telepített Windows 8.1-esekkel érkezik meg. A fentebbi négy Zenbookon kívül, természetesen még forgalmazunk más Zen-eket is, így akinek ezek nem nyernék el tetszésüket, az alábbi linken elérik a többit is.

 

ZenPad

Legutóbbi megosztós nyereményjátékunkban kisorsoltunk egy ASUS ZenPadet, ami talán a legtöbb megosztónk érdeklődését felkeltette. A táblagépek közt igyekezett az ASUS megtalálni minden szintet, így az alábbi listában az alacsonyabb és a kiemeltebb kategóriában is láthatnak tableteket.

 • ASUS ZenPad C 7 Z170C

  Intel Atom C3200
  ARM Mali-450 MP4
  1 GB RAM
  16 GB - SSD -
  39 990,00 Ft
 • ASUS ZenPad S 8.0

  Intel Atom Z3580
  PowerVR G6430
  4 GB RAM
  64 GB - EMMC -

  Normál ár: 111 990,00 Ft

  Special Price 109 990,00 Ft

 • ASUS ZenPad S 8.0

  Intel Atom Z3560
  PowerVR G6430
  2 GB RAM
  32 GB - EMMC -

  Normál ár: 94 990,00 Ft

  Special Price 87 990,00 Ft

 • ASUS ZenPad 10 Z300C

  Intel Atom C3200
  ARM Mali-450 MP4
  2 GB RAM
  16 GB - SSD -
  70 990,00 Ft
 

A Zenpad tesztekkel adósak vagyunk még, de tervezünk a jövőben bővebb bemutatót írni a tabletekről. A középkategóriától egészen a csúcsig válogathatunk a Zenpadok közt, hiszen a beugró szintet és a csúcskategóriát is megtaláljuk ajánlatunkban. Az Intel Atom processzoraival ellátott gépek kategóriájuktól függően kapnak 1-től 8 gigáig terjedő RAM mennyiséget, valamint ETCM, vagy SSD-s tárhelyet. A Zenpadek pozitívumai közt kötelező említeni az IPS paneles kijelzőket, amivel igen komoly betekintési szöget értek el a táblagépnél. Egy ilyen eszköznél ez kiemelkedő fontosságú, így biztosak lehetünk benne, hogy az egyik legszebb kijelzőt fogjuk a kezünkbe kapni. Természetesen kamerát is kaptunk a táblagépekhez, a legkisebben két megapixeles, míg a tőle jobbra lévő Zenpad S8.0-ban már 8 mp-s kamerát találunk. Olvasóink megnyugodhatnak, nem csak ebből a négy példányból lehet válogatni. A többit megtalálják az alábbi linkre kattintva.

Zenfone

Milyen lehet a Zen-t zsebben tartani? Első körben megnyugtató, hiszen egy felsőkategóriás, a magyar teszt-oldalak által is többször is a „Kiemelkedő”, vagy egyéb méltató jelzőket aggattak rá. Második körben egy vékony, irtó elegáns darabról van szó, ami bőven feledteti a téglatelefonok korát.

 • ASUS ZenFone 2

  Intel Atom Z3580
  -
  4 GB RAM
  64 GB - EMMC -
  128 990,00 Ft
 • ASUS ZenFone 2

  Intel Atom Z3580
  -
  4 GB RAM
  64 GB - EMMC -
  129 200,00 Ft
 • ASUS ZenFone 2

  Intel Atom Z3580
  -
  4 GB RAM
  64 GB - EMMC -

  Normál ár: 141 490,00 Ft

  Special Price 131 490,00 Ft

 • ASUS ZenFone 2

  Intel Atom Z3580
  -
  4 GB RAM
  32 GB - EMMC -
  115 200,00 Ft
 

Az IntelAtom processzort itt is megtaláljuk, ami korábbi méréseken bőven vetekedett a Samsung által használt Snapdragonokkal. Aki persze utóbbira esküdne, szintén megtalálja a számítását a Laser és Selfie kiadásoknál. A 4 gigányi memória a telefonok tekintetében pontosan elegendő, a 64 GB EMMC háttértárra pedig lehet bőven pakolászni. Az IPS kijelzők itt is adottak, legkisebbtől a legnagyobbig, szóval a telefon képminősége és betekintési szöge a tabletnek megfelelően kifogástalan. Ezt a minőséget egy 5.5 colos kijelzőn láthatjuk, szóval a telefonnak nem csak a minősége, de a mérete is tekintélyes. Az Andrid oprendszerrel, illetve annak ZenUI nevű ASUS fejlesztésű, felületével működő telefonokat különböző színekben is megkaphatják, mint például az arany, ami bemutatónk alanyának is jól állt. Ne aggódjanak, a standard Zenfone 2-eseken kívül megtalálhatóak még alábbi kiínálatunkban az ASUS Zenfone GO, illetve a 13 megapixeles előlapi kamerával ellátott Zenfone Selfie is!