Technikai adatok

Processzor Intel Core i7-6700HQ , 3.5Ghz, 6 MB Cache, 4 Magos
Kijelző IPS, 15.6" Full HD 1920x1080 pixel
Memória 8 GB DDR3 1600 MHz
Merevlemez 1000 GB 5400RPM
Grafikus kártya NVIDIA GeForce GTX 960M, 4GB
Optikai meghajtó DVD RW
Egyéb Wifi 802.11 ac, Bluetooth, HDMI, 2xUSB 3.0, 1xUSB 2.0, Kártyaolvasó, miniDisplay, GigaBit Lan, mikrofon és fejhallgató jack
Hangrendszer SonicMaster
Ár 329 990 Ft

Az ASUS aktuális, G551VW-s modelljét vesszük most górcső alá, mely stílusosan komoly és impozáns küllemével kívánná figyelmünket megnyerni, ám dacolva méltóságteljes csomagolásával, korántsem a nyakkendőt szorosan a torkukba csomózott tőzsdeügynökök szépérzékének ingerlése a célja, hanem a virtuális akcióhősök kalandvágyának kiszolgálása.

 

Megjelenés

Dobozából kibújtatva, ez a G-szériás, fél műanyag-fél alumínium cucc, már első pillantásra is tudatni kívánja velünk, hogy szándékai az igényeink megfelelő kielégítésére bizony igen komolyak. A fedlapján az összhatással tökéletesen kompatibilis elegáns és stílusos, ezüstösen csillogó márkajelzés, valamint a közvetlenül alatta, vörösben pompázó 'Republic of Gamers' logó szándékozná megadni az ízét a komplett esztétikának, - mely igényesség ugye egy ilyen kaliberű terméknél tulajdonképpen nem megy már csodaszámba. Az érintésre kifejezetten hűsítő, mattra polírozott, fekete alapon vörössel kontúrozott burkolattal operáló több, mint két és fél kilós laptopot felhajtva, a klaviatúra vörösen felizzó led-billentyűi biztosítják nekünk a kifogástalanul impozáns és látványos élményt, melyek ugye mindamellett, hogy potenciális fényforrásként funkcionálva képesek vezetni ujjainkat önnön magukon, még szemtelenül dögös látvánnyal is kívánják elkápráztatni a felhasználót. A kifejezetten szélesre eresztett, első nekifutásra talán kissé túlérzékenynek tűnő egérpad körül, kényelmesen nagy hely van biztosítva megfáradt csuklónknak egy kis pihentető tárcserére. A legfelső billentyűsor felett középen, a mindkét oldalra jutó Sonic Master belsőhangszórók között kapott helyet egy apró betűs RoG felirat, illetve jobb kéz felől, közvetlenül a numerikus billentyűk alatt, pedig még egy logó került elhelyezésre.

 

Kijelző

FullHD felbontású, 1920x108015.6 colos, kifejezetten széles betekintési szöggel dolgozó IPS kijelzővel csábító termék, ezekkel a specifikációkkal nem csak a stream, illetve film és sorozatélményt kívánná csúcsra járatni, hanem mint ahogy az fentebb már több ízben is említésre került, egyértelműen a játékokra specializálódott.  Ehhez pedig kellő hátszelet biztosít nekünk a belsőben lapuló, két gigabájtos NVIDIA GeForce GTX 960M videó kártya, így a gyönyörű színharmóniában pompázó, magas felbontású robbanások, vérözönnel felturbózott végtagszakadások maradéktalan élményére semmiféle tekintetben sem vetülhet árnyék.

 

Portok és eszközök

A bal kezünk felől, a hálózati áramforrásra csatlakozni kívánó bemenet mellett fellelhető az internetcsatlakozó, a HDMI kábel bemeneti helye, a mini display port, valamint két darab 3.0-ás USB port. A túloldalt pedig még egy USB 3.0, egy jack bemenet, illetve a DVD RW optikai meghajtó lett elhelyezve. Mindezeken felül pedig a bluetooth, a webkamera és a wifi 802.11 ac természetesen manapság már nem extra, hanem alapkívánalom.

 

Teljesítmény 

Azt hiszem az vitán felülinek tekinthető, hogy ebben a kategóriában nem minősül túl nagy varázslatnak, hogy tesztalanyunk az előzetesen elvárt igényeknek megfelelően bizonyította rátermettségét a feladatok elvégzését illetően. A négy magos, Intel Core i7 6700 HQ-val dolgozó, 4GB-os, NVIDIA GeForce GTX 960M-el megtámogatott cucc, a játéktesztek során is maradéktalanul volt képes hozni azt, amiért tulajdonképpen szeretjük. Példának okáért, a 8GB-os DDR3 RAM-al és 1000GB-os SATA merevlemezzel dolgozó alanyunkat a Witcher 3 sem tudta, a még bőven játszható és szép beállítási kompromisszumokkal annyira megdolgozni, hogy a játékélményt, továbbá a számadatokkal megtámogatott mérési folyamatokat követően, bárminemű rossz szájízzel kelljen a tesztfolyamatra visszagondolnom. A kasztnit hosszabb használat után sem éreztem kimondottan melegnek, illetve a terhelést követő általános használat után sem volt tapasztalható számottevő lassulás, fagyás vagy akadozás.

Rendszer

A feltelepített Windows 10 mindenféle kellemetlen vagy bosszantó akadástól, szaggatástól és fagyástól mentesen volt képes alkalmazkodni az elé gördült kisebb-nagyobb munkafolyamatokhoz, ami manapság, ebben az osztályban, nyilvánvalóan borítékolható is. A tesztelésre használt, fentebb már említésre került játék, a megfelelő beállítások mellett pazarul elfutott, valamint a lepörgetett programok, illetve az adott böngésző startideje is abszolút kielégítőnek definiálható.

Kinek ajánljuk?

Gamereknek. Ez persze nyilvánvaló. Hibátlan választás az olyan szenvedéllyel játszani akarók számára, akik magasra helyezett igény és ingerküszöbük csillapíthatatlan étvágyából fakadóan, kellő potenciált éreznek magukban ahhoz, hogy egy egész hétvégére eresztett ott alvós, hálózsákos, kollektív virtuális-gyilok maratonnal adózzanak szenvedélyüknek. Ehhez pedig cikkünk főszereplője éppen alkalmas és aktuális partner, mely magasan ívelt teljesítményéből fakadó megbízhatóságával, minden igényüket körberajongva fogja meghálálni bizalmunkat.

Összefoglalás

Nem túl egyszerű feladat érdemben összefoglalni azt, hogy miért is érdemes tesztalanyunknak figyelmet szentelnünk, de megpróbálom három kulcsszóval megragadni a konklúziót: Dögös. Megbízható. Megfizethető.

Amennyiben van bennünk annyi kompromisszum, hogy hajlandók vagyunk félretenni a maximális és valljuk be sok esetben talán indokolatlanul is túlkompenzált grafikai beállítások erőltetését, akkor hosszútávon is egészen biztosan elégedettek lehetünk majd mindazzal, amit az ASUS ezen modellje biztosítani tud számunkra.

Technikai adatok

Processzor Intel Core i7-6700HQ , 3.5Ghz, 6 MB Cache, 4 Magos
Kijelző IPS, 15.6" Full HD 1920x1080 pixel
Memória 8 GB DDR3 1600 MHz
Merevlemez 1000 GB 5400RPM
Grafikus kártya NVIDIA GeForce GTX 960M, 4GB
Optikai meghajtó DVD RW
Egyéb Wifi 802.11 ac, Bluetooth, HDMI, 2xUSB 3.0, 1xUSB 2.0, Kártyaolvasó, miniDisplay, GigaBit Lan, mikrofon és fejhallgató jack
Hangrendszer SonicMaster
Ár 329 990 Ft

Értékelés

Kinézet
Teljesítmény
Kijelző
Hangzás
Ár/Érték arány
Összesen

 

Játék Tesztek

 

 3D Mark:

 

 

Witcher 3
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 High 35 51 43
GTA V.
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 High 35 47 62