Bemutatók

Amikor az Aceres dobozból egy rózsaszín gép került elő, kézigránátként repkedtek felém a „hé', ez az új laptopod?” és „megy a táskád/szemed színéhez!” típusú frázisok. Az, hogy a gép, a nőiességén kívül mit produkál, az derüljön ki az elkövetkező sorokból.

Technikai adatok

Processzor Intel Celeron N2840, 2,5Ghz, 1MB Cache
Kijelző 11.6“, 1366 x 768 pixeles LED, matt;
Memória 4GB, RAM DDR3 1600 gyári memória
Merevlemez 500GB HDD
Grafikus kártya Intel HD Graphics
Optikai meghajtó Nincs
Egyéb Bluetooth 4.0, RJ45 LAN, HDMI, Wifi 802.11 b/g/n, USB3.0, USB2.0, 2in1 kártyaolvasó
Ár 68 540 FT

 

Sokat gondolkodtam azon, hogy az Acer Aspire E3-112 külsejével foglalkozó bekezdést, hogy is kezdjem el. Alapból egy jól mutató kasznit kapunk, ami az ASUS-októl valamivel szögletesebb, de a Lenovoktól lekerekítettebb. A portok elrendezése az MSI Destroyert és Dominatort idézi, hiszen a nagy része a hátoldalra került. Az alapszíntől határozottan eltérő portokat felsorakoztató rész, illetve a kijelző kerete és a billentyűzet egy mutatós kontrasztot hoznak ki. Na, de térjünk rá a színre, amit nehéz kerülgetni. Ez bizony egy nőies laptop. Nem kell szépíteni, fogadjuk el a sztereotípiákat, ezt a gépet a hölgy felhasználóknak szánták. Erős rózsaszín (ne menjünk bele az árnyalatok sűrűjébe) borításával keményen hangsúlyozza célközönségét. Hivalkodó az szent, bőven kitűnik a standard szürke-fekete-ezüst háromszögből, így ajánlott olyan vásárlóinknak, akik szeretnek egy kicsit elmenni az extremitás irányába. Az Acer amúgy is szereti az erősebb színeket használni (és ez bizony nem egy babarózsaszín árnyalat, de azt hiszem, ez a képekről is visszajön), elég csak az Aspire 14-es fekete-sárga kombinációjára gondolni, ami szintén ott van a katalógusunkban.

Az előbb emlegetett, fekete keretes kijelzőre rátérve, ezúttal nem tekergethetjük majd össze-vissza ezt az egységet. Az 1366x768-as felbontásra képes kijelző az apró, kompakt gép vásárlóinak teljesen megfelelő. A 11.6 colos, matt kijelzőjével teljesen megfelel a netbook kategória elvárásainak és árkategóriájához mérten, határozottan szép képet mutat, hála a képernyő méreteihez mérten magas felbontásnak. Az 1.3 kilós súlyával és 28x20x2.7 centis méreteivel, igazán „táska-kompatibilis” gép az Acer Aspire E3-112-es.

 

A portokat már elkezdtem ott bevezetni, hogy a laptop hátsó részére került a nagyja. Pontosan mik is? Nos, nagyrészt a standard dolgokkal dolgozik az Acer Aspire E3-112, mivel az USB2.0, az USB3.0, illetve a kábeles netkapcsolathoz szükséges RJ-45-ös és a HDMI portok mind-mind jelen vannak a gépen. Az egyedüli hiányzó, a gép méretéből adódóan kimaradó DVD SuperMulti, amit egy külső meghajtóval tudunk csak pótolni. Természetesen, egy SD kártyaolvasó is jutott a gépnek, ez a rendezői jobbon, egy USB 3.0 társaságában helyezkedik el. A láthatatlan duót ismét a Bluetooth 4.0 és a WIFI 802.11 b/g/n képviseli, valamint a gépbe még bekerülő eszközök közt megtaláljuk a két beépített sztereó hangszórót és a digitális mikrofont is.


A technikai blokkot a gép szívének szánt IntelCeleron processzorral, az N2840-el kezdjük. A 2014 második felében megjelent Celeron processzor 1 megás cache gyorsítótárral dolgozik, valamint két maggal, aminek alap órajele 2.16 GHz, amit egészen 2.58GHz-ig lehet felpörgetni. A 7.5W-s fogyasztása a fele annak, amiért már dicsértük a Dell Inspiron 13-ast, előző cikkünkben, de a gép összes fogyasztása nem fogja kiakasztani villanyszámlánkat, vagy a 3 cellás, 4 órás üzemidőre saccolt akkumulátort. Mondhatjuk, hogy rászoktunk az integrált videokártyás laptopok tesztelésére, hiszen zsinórban ez a negyedik gép (a Lenovo E50-80 és E31-70, valamint a Dell Inspiron 13 után), amiben egy Intel HD Graphics dolgozik a kívánt grafikus teljesítményért. Legutoljára az ASUS X200MA-ban dolgozott Celeronos processzor és ilyen kártya, így annak a sorait idézve, a laptop nem a nagy betűs játékvilágra született. Retro darabok, vagy épp a webarchívum játékainak megfelelő, de az Aspire 13-as fő célja az, hogy egyszerűbb, átlagosabb feladatokat lásson el. A levelezésre, netezésre, sorozatok nézegetésére és beadandók megírogatására tökéletes notebook, remek partner lesz vásárlóink számára a szürke délutánokon, előadások közt (vagy alatt...). A csomagban helyet kap még 500GB merevlemez is, hogy az adatok tárolásával ne legyen gond. A célnak bőven megfelelő, épp úgy, ahogy a 4 giga memória is teljesen elegendő lesz.

Összefoglalva: hölgyeim, akinek szüksége van egy strapabíró, kompakt, irodai feladatok ellátására tökéletes gépre, az bátran jelentkezzen ezért az apróságért. A rózsaszín kis noteszgép árára nem igazán lehet panasz, hiszen jó áron kap majd egy korrekt munkatársat maga elé az ember. Netes kikapcsolódásra, böngészésre, jegyzetelésre vagy nagyon minimális játékra is ideális az Acer Aspire E3-as, így aki hasonló szerepre keresne egy extravagáns színnel rendelkező jelentkezőt, az ne habozzon!

Technikai adatok

Processzor Intel Celeron N2840, 2,5Ghz, 1MB Cache
Kijelző 11.6“, 1366 x 768 pixeles LED, matt;
Memória 4GB, RAM DDR3 1600 gyári memória
Merevlemez 500GB HDD
Grafikus kártya Intel HD Graphics
Optikai meghajtó Nincs
Egyéb Bluetooth 4.0, RJ45 LAN, HDMI, Wifi 802.11 b/g/n, USB3.0, USB2.0, 2in1 kártyaolvasó
Ár 68 540 FT

Videóbemutató