Következő tesztünk apropóján született a következő műhelytitkos anyagunk. Mint kínálatunkból az ki is derült, összesen három-féle házban kínáljuk asztali PC-inket. A masszív Evolve K4-ben, a brutális külsejű Zalman Z11-ben és az egyik vásárlónk által „űrkapszulának” keresztelt BitFenix Aegisben. Utóbbinál adott a lehetőség, hogy némi plusz költségért az ember eltüntethesse a ragasztott főnixet a házról és helyette, egy beépített kijelző mutassa a számára szimpatikus képet.

A holnap debütáló tesztünk alanyát, technikai okokból, egy ilyen házba kellett beépítenünk, ami remek alkalom volt arra, hogy végre kipróbáljuk a kis kijelzőt. A ház elülső részének belsején található a 240x320-as felbontású képernyő, amit az alaplaphoz csatoltunk.

Ahogy áramot kapott a szerkezet, azonnal megjelent a BitFenix logója, azonban egy kicsit tovább akartunk menni. A gyártó oldaláról letölthető egy program, aminek használatáról itt találhattok egy pár lépéses használati utasítást:

Első lépésben csomagoljuk ki a RAR file-t, amiben össz-vissz a program, két logó, illetve egy firmwire fájl található. A kicsomagolás után a BitFenix ICON alkalmazásra lesz szükségünk.


Az Asztalra kicsomagolt pakkot kiegészíthetjük saját képekkel. A felbontás lehet nagyobb is, de a képarány megtartásának érdekében ajánlott a 240x320-at tartani, vagy annak „arányosan” nagyobb változatait. Minimális Photoshop skillel, vagy akár Painttel is megoldható ez.


A kiválasztott képet csak húzzuk rá az alkalmazás ikonjára, majd egy kevés várakozás után elindul a program. Pár pillanat után máris megkapjuk a „Press any key to continue” feliratot és észrevehetjük, hogy a panelen meg is változott a logó.


Abszolút nem bonyolult feladat, amivel dizájnolhatjuk egy kicsit a BitFenix házunkat. Negatívuma, hogy a betekintési szöge és a ház sötétített eleje miatt a képminősége és beláthatósága nem épp a legjobb. Szemből nézve még rendben van, de oldalról már nem a legjobb (A kijelzőt tartalmazó és nem tartalmazó házak közt nagyjából 5-6000 forint különbség van, ami ár alapján egy kicsivel erősebb kijelzőt is várhatnánk.). Egy aprócska dizájnelem, amit érdemes mutogatni, illetve vicces képekkel, vagy egyedi logókkal feldobhatja gépházunkat.