Technikai adatok - RADIUM BOMBER GT 3.0

Processzor Intel® Core™ i3-4160 (3M Cache, 3.60 GHz)
Alaplap Gigabyte B85M-D2V /Ultre Durable 4Plus, Ultra Cool, Ultra Performace/
Hűtés gyári hűtő
Memória 4GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HYPERX Fury
Merevlemez Toshiba 1TB 7200rpm 64MB SATA3
Grafikus kártya Nvidia GeForce GTX 750Ti OC EDITION 2GB GDDR5
Optikai meghajtó Samsung 24xDVD+/-RW DL
Tápegység KOLINK KL-400W 80+bronz
Egyéb 10/100/1000 Gigabit LAN, Raid 0,1,5,10,JBOD, 2 db PS/2, 4 db USB 2.0, 2 db USB 3.0, 1 db RJ-45 LAN, 3.5 mm jack hang csatlakozók, 1 db VGA (D-Sub)
Ár 139 990 Ft

GT szériás gépeinket mindig igyekszünk aszerint összeállítani, hogy elérhető áron biztosítsák mindazt, amire játékos vásárlóinknak szüksége lehet. Jelen tesztünkben, az Intel alapú Bomber GT-re esett a választás, mely igen kedvező áron biztosít akár FullHD felbontású, magasan ívelt játékélményt.

Megjelenés

Ahogy GT-szériás számítógépeinknél általában, az adott konfigurációt ezúttal is egy AeroCool V3X házba szereljük. Az említett házban minden rendelkezésünkre áll, amire egy ilyen kaliberű gép összeszerelésénél szükségünk lehet. Az elülső panelen találhatunk 2db 5,25-ös bővítőhelyet, melyek lehetőséget biztosítanak számunkra több darab ODD, front kijelző, vagy akár rack beszereléséhez is. Továbbá találunk még 2db 3,5-os HDD bővítőhelyet és egy dedikált SSD felfogató helyet is. A Bomber házának hűtési szisztémája is játékosságának lehetőségeit kívánja alátámasztani: Alapvetően egy 12cm-es, illetve egy 8 cm-es ventillátor került beszerelésre gépünk belsejébe, melyek egyike még egy igazán mutatós LED világítást is kapott. Ezeken felül, opcionálisan kiegészíthetjük még további két darabbal is, már amennyiben mondjuk ezt valóban indokoltnak véljük. A gondos gyártók a tervezési folyamatok alatt, nem voltak restek az esetleges bővítésekre is gondolni, így a házba a mini ITX-estől kezdve, a microATX-en keresztül, egészen az ATX szabványig gyakorlatilag bármilyen alaplap beszerelésére lehetőségünk adódik a későbbiekben. Hátul akár 7 db bővítőkártya elhelyezésének is van hely, mely ugye már eleget is tesz egy ATX-es alaplap teljes kihasználásához. Ezen felül pedig, az előlapi panelen 2db USB 2.0, továbbá 2db audio jack csatlakozó is helyet kapott.

Alaplap

Egy asztali PC egyik legfontosabb (ha éppen pont nem a legfontosabb) kelléke, ugye maga az alaplap. Ez vitán felüli, hiszen ebbe kerül beszerelésre a processzor és a videókártya, valamint erre kötjük rá a HDD-ket és a perifériákat is. Mivel minden alkatrészünk ezen keresztül fonódik egymásba, fontos hogy a számunkra lehető legoptimálisabbat igyekezzünk megválasztani. Jelen gépünk egy, a Gigabyte égisze alatt napvilágot látott, B85M-D2V-vel került felvértezésre, mely egy Intel 1150 foglalatos és B85-s chipsettel operál. Az M-jelölés a méretére, (vagyis m-atx) utal, így mindamellett, hogy kimondottan helytakarékos, mégis mindent megtalálunk rajta, ami ebben a kategóriában tulajdonképpen elvárható. Processzorokat egészen az i-7s szériáig fogad, a 2db memória foglalat pedig 16Gbyte 1600mhz-s memóriáig támogatott. Ezen kívűl lehetőség van xmp-s(extreme memori profile) memóriák használatára is, így akár még magasabb órajel is kisajtolhatóvá válhat számunkra. Az említetteken felül, az alaplap egyéb bővítésekkel is ellátásra került, így példának okáért az usb3.0-ás előlapi kiezetéssel, 2db sata 2, valamint 4db sata 3 porttal is. A hang vezérléséről jelen esetben a Realtek ALC887-s megoldásra gondoskodik, amely az előlapi panel segítségével 7.1 rendszerek vezérlésére is alkalmassá válik. Mindezeken felül, vegyük sorra a hátlapi csatlakozókat is: van itt 1 RJ-45 LAN, van D-SUB, van DVI-D, van 2db PS/2 port, van 4db USB 2.0 és ugyanennyi USB 3.0, valamint 3db audio jack is.

Teljesímény

A Radium BOMBER GT 3.0 teljesítményét figyelembe véve, egy igazán kiegyensúlyozottnak tekinthető konfigurcióról beszélhetünk. A processzor gondos megválasztásánál az intel égisze alatt napvilágot látott, i3-4160 modelljére esett a választásunk. Specifikáció szempontjából egy 2 fizikai maggal rendelkező, 3,6ghz-es darabról beszélhetünk, amely az Intel Hyper Threading technológiának köszönthetően, akár 4 szálon is képes a számolási feladatokra. Mivel teljesítménye kifejezetten masszívnak titulálható, így mindamellett, hogy a középkategóriás videókártyák kihajtása se izzasztatja meg számottevően, könnyedén megbírkózik akár az újabb játékok fullHD-n történő kipörgetésével is. Két gigabájtos, GDDR5-ös Geforce 750ti videókártyánk egy erős középkategóriát hivatott képviselni, mely ugyan nem egy erőmű, ám képességei a célnak éppen megfelelőek. Ez pedig éppen elegendő ahhoz, hogy könnyedén megbirkózzon akár a legújabb játékokkal is, kompromisszum képesebb konfigurációk mellett, fullHD felbontáson. A Bomber GT-be 4GB 1600MHz-es DDR3-as KINGSTON HYPERX FURY memóriamodul került beszerelésre, melyet természetesen lehetőségünk van bővíteni, akár 16 GB-ig is. Tesztalanyunkba továbbá belekerült egy Toshiba 1TB-os HDD is, mely bőven elegendő rendszerünk, multimédiás cuccaink és játékaink tárolására is. Természetesen amennyiben valamilyen csodával határos módon mégis kinőnénk a rendelkezésünkre álló tárhelyet, úgy értelemszerűen lehetőségünk van bővíteni a konfigon, akár egy nagyobb HDD-vel, akár pedig egy utólagosan beszerelésre került SSD-vel. Mindezeken felül pedig, a mindent író/olvasó Samsung DVD optikai meghajtó már nem grátisz, hanem alapkívánalom.

 

 

Rendszer

Mint ahogy tesztjeink túlnyomó többségében, jelen esetben is a Microsoft Windows 8.1-et használtuk. Bekapcsolást követően a rendszer gyorsan felállt, ám abban az esetben, ha mondjuk nem lennénk maradéktalanul megelégedve a tempóval, egy (akár általunk is biztosított) SSD már egészen biztosan megnyugvást biztosítana háborgó lelkünkek. A belsőben megbújó, 400W-os, 80+Bronz KOLINK KL tápegység teljes mértékben kielégíti a komponensek áramigényét, mivel mind a processzor, mind pedig a videókártya is igen alacsonynak mondható fogyasztási igénnyel rendelkezik.

Kinek ajánljuk?

Jelen konfiguráció elsősorban azok számára a legideálisabb, akik nem feltétlenül kívánnának pénztárcájuk legmélyére nyúlni, ám mégis belekóstolnának a legújabb játékok kalandjaiba, vagy netalántán régebbieket játszanának maximális konfigurációk melett. Az pedig ugye már ebből egyenesen arányos következik, hogy az általános, otthoni vagy multimédiás igénybevétel nem lesz túl nagy apropó a Radium BOMBER GT 3.0 számára.

Összefoglalás

A Radium Bomber GT 3.0 tökéletes választás lehet a multimédiás folyamatokat, továbbá a játékokat kedvelő felhasználóknak is egyaránt, hiszen cikkünk főszereplője, az adott piaci szegmensben, meglehetősen jónak aposztrofálható ár/érték mutatóval rendelkezik. Az erős Intel® Core™ i3-4160 processzor és a Geforce GTX 750 Ti 2GB-os DDR5-ös grafikus kártya teljesítménye bőven elegendőnek titulálható a játékok közepes, illetve akár magas konfigurációkkal operáló futtatásához is. A rendelekzésünkre álló 1Tb-os HDD pedig mindamellett, hogy kifejezetten nagy tárhelyet biztosít játékaink, filmjeink, zenéink tárolására, kellő hátszelet is kínál a különböző folyamatok kielégítő tempójához. Mivel mind a processzor, mind pedig a videókártya tulajdonképpen elég alacsony fogyasztású, így a gyárilag beszerelésre került ventillátorunk alacsony zajszinttel, akár kifejezetten csendben is maradéktalanul képes eleget tenni aktuális feladatkörének. Az pedig ugye már csak a jéghegy csúcsa, hogy mindezen tudnivalókon felül, a választott komponenseinknek köszönhetően, számítógépünk remek bővítés/fejlesztési pontenciállal is bír, így még egészen hosszú ideig lesz lehetőségünk igényeinkhez idomítva aktualizálni kedvenc asztali számítógépünk képességeit.

Technikai adatok - RADIUM BOMBER GT 3.0

Processzor Intel® Core™ i3-4160 (3M Cache, 3.60 GHz)
Alaplap Gigabyte B85M-D2V /Ultre Durable 4Plus, Ultra Cool, Ultra Performace/
Hűtés gyári hűtő
Memória 4GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HYPERX Fury
Merevlemez Toshiba 1TB 7200rpm 64MB SATA3
Grafikus kártya Nvidia GeForce GTX 750Ti OC EDITION 2GB GDDR5
Optikai meghajtó Samsung 24xDVD+/-RW DL
Tápegység KOLINK KL-400W 80+bronz
Egyéb 10/100/1000 Gigabit LAN, Raid 0,1,5,10,JBOD, 2 db PS/2, 4 db USB 2.0, 2 db USB 3.0, 1 db RJ-45 LAN, 3.5 mm jack hang csatlakozók, 1 db VGA (D-Sub)
Ár 139 990 Ft

Teszt eredmények

 
Kinézet
Teljesítmény
Grafikus teljesítmény
Alaplap
Ár/Érték arány
Összesen
 

3D Mark:

 

További információkért kattints ide!

Játék Tesztek

GTA 5
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1680x1050 Ultra 45 71 57
Battlefield 4
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Ultra 32 55 42
GRID 2
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Ultra 42 71 58
Far Cry 4
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Ultra 30 48 39