Bemutatók

A KeepOut tápegységek mellett találhatunk egy másik nevet is katalógusunkban, amivel érdemes többet foglalkozni. Legtöbbet használt komponenseinket bemutató sorozatunk következő cikke a CoolerMaster, Elite Power 600-as tápról.

Első olvasatra furcsa lehet a cím. Miért látunk el hasonló jelzővel egy egyszerű, 600 wattos tápegységet? Erről egy kicsit később, előtte pár apró tényező a CoolerMaster (későbbiekben csak CM) 600-asról. Az előző cikkünkben bemutatott KeepOut tápegységhez képest ezúttal egy sokkal konszolidáltabb megjelenésű egységet kapunk. Egyszerű, fekete külső, igazi elitista jelleggel, ha már a neve is ezt hordozza. Semmi csicsa, pure elegancia a házon belül, ami a 12 centis ventilátort magán hordozó 15x14x8.6 centis tokját jellemzi. A házát még kiemelendő, dupla, elektromos kisülések elleni réteget kapott a felülete, az eszköz és a felhasználó védelmére.

A CM nem hiába nevezi magát a világ egyik vezető hűtést és energiaellátást biztosító alkatrész-gyártójának, hiszen egy „csak” 600W-s produktuma is bőven képes túlteljesíteni a felállított lécet. Nem használnék nagy szavakat a cikkben, de a CM600-as már nem egyszer lepett meg minket azzal, hogy egy erősebb tápegység helyébe lépve, simán elvégezte egy olyan gép kiszolgálását, ami az általa átadni képes erőforrástól többet kívánt volna. Ugyan a hosszú távú túlteljesítés már ártalmas lehet számára, de alapvetően így is csodát tett azzal, hogy simán működtette az adott gépet, hónapokon keresztül. Itt nyugtatnék meg mindenkit, hogy a meghibásodott rendszert kicseréltük és immár egy a feladatra szánt KeepOut látja el feladatát abban a gépben.


Nyergeljünk át a technikai adatokra, kezdve a 85%-os hatásfokkal, amivel nem egy felhasználó elégedettségét és elismerését érte el (legyen példa az előző csodatett). A legújabb Intel szabványoknak megfelelően ATX 12V V2.3-assal operál, illetve a rövidzárlat, túláram és túlfeszültség elleni védelem természetesen itt is adott. A csatlakozók mennyiségére és változatosságára ezúttal sem lesz panasz, egy darab MB 20+4 Pin, szintén egy CPU12V 4+4 Pin, két PCI-e 6+2 Pin, hat darab SATA, három 4Pin Molex csatlakozó, illetve egy 4Pin Floppy található meg a táp kábelei közt.


A CM egy kicsit szerényebb becsléssel 100.000 óra köré lőtte be a tápegység élettartamát, az aktív PFC-nek hála energiatakarékosabb eszköznek. Árkategóriájában az egyik legjobb modell, amiről több fórum felhasználói és szervizünk, tápegységgel szemben tanúsított bizalma is mutatja.

Szeretnéd látni, milyen PC-inkben használjuk ezt a tápot? Kattints a képre!