Bemutatók

Ezúttal bemutatózunk. Kevésbé részletesen, hiszen ezüttal nem egy gamer, vagy multimédiás laptopot mutatunk be, hanem egy office-laptopot, a DELL Vostro 3549-et. 

Technikai adatok

Processzor Intel Core i5-4200U, 2,6Ghz
Kijelző 15.6“, 1366 x 768 pixeles LED, matt;
Memória 4GB, DRAM DDR3 1600 gyári memória
Merevlemez 1000GB, 5400 RPM
Grafikus kártya Intel HD Graphics 5500
Optikai meghajtó DVD RW
Egyéb Bluetooth 4.0, VGA, Dell Wireless-N 1705, 2x USB2.0 és 1xUSB3.0, 2in1 kártyaolvasó

 

A hasonló gépek esetében a teljesítmény rész kevésbé fontos. Lényeges azonban, hogy kényelmes, jól használható, korrekt megjelenésű laptopot kapjunk a pénzünkért, amit bármikor-bárhol előkaphatunk és a munkához tartozó ügyes-bajos e-mailjeinket, elintézzük, szövegeket szerkesszünk vagy jelen esetben cikkeket írjuk róla. A Dell fekete doboza, a Vostro 3549-es nem tűnik ki megjelenésével a tömegből. Egyszerű dizájn, csak semmi hivalkodás, hiszen nem is ez a cél. A grafit színű egységet csak sötétebb, fekete elemek díszítik, leszámítva a fehér feliratokat a billentyűzeten. Egyszerű, a feltűntést kerülő darab, de mégis meglehet a maga bája. A Dellnél odafigyeltek a kényelmi funkciókra, így a csuklót támasztó rész egy, a teljes alapegységgel együtt egyszerú, de egy egész finom bevonatot kapott és jó sok helyet. Azonban, az első ránézésre aprónak tűnő billentyűzet még így is kényelmesen használható.

 

A HD, 1366x768-as felbontást produkáló matt kijelző a jól látható, ugyan belátási szöge nem akkora, mint a legutóbb bemutatott ASUS GL552JX-nek, de valljuk be, a két gép között nem csak ez a különbség. A portok tekintetében hozza az alap elvárásokat a gép, VGA, Bluetooth, USB-k és DVD RW optikai meghajtó is elérhető a szerkezet oldalán.

A funkcióját tekintve Office-laptop, Dell gépet nem vetettük alá különösebb teszteknek, hiszen alanyainkat általában a játékok futtatására készítik, vagy a multimédiás élményért. A Dell szempontjából fontosabb volt a munkabírás és a komfortérzet. A tesztet tehát töltés nélkül, végig ezen a gépen írtam meg, "tesztelve a munka élményét" a gépen. Ebből a szempontból jól vizsgázott az i5-ös 4200U processzorral felszerelt Dell Vostro 3549-es. Mivel az integrált 5500-as Intel HD kártyán kívül mást nem kaptunk a szerkezetbe, így csak gyengébb játékigényt tud kielégíteni a laptop. A GRID 2, vagy a League of Legends még elfutnak vele, de komolyabb próbálkozások már nem feltétlen járnak majd sikerrel. Ugyan sok játékot nem, de más adatot bőven tárolhatunk majd a gépen, hiszen egy terra szabad helyet kínál vevőjének, a 4 GB-nyi DDR3-as memóriával dolgozó 3549-es. A bemtutató közben nem akartuk kifektetni a gépet, így csak alap dolgokat futtattunk le rajta.

A Cinebench 15-ös tesztje mellett a munkában használt programokat futtattam, a mindennapos használhatóságát tesztelendő a gépnek. Kis elvárások mellett simán megugorja a gép a lécet és nagyon békésen meg lehet rajta írni egy cikket/szkeccset, munkahelyi kommunikációt lefolytatni és mindezek közben még egy rock válogatást is hallgatni YouTuberól. Film, vagy sorozatnézésre is teljesen ideális a gép, na meg a netes böngészés is teljesen megfelelő foglalkozás Vostro számára.


A teszt során, ahogy megszokhattátok, Windows 8.1-et futtattunk a gépen. A rövid teszt során egyszer sem akadt meg a szerkezet, a tesztprogramokkal is könnyedén elbírt. Az akku idejét a kategóriájának megfelelő mennyiségre tolták ki. Kevés negatívumai közt felsorolható az alapegység melegedése komolyabb használat közben, illetve a touchpad kialakítása. Többször is, a teszt közben úgy érződött, mintha nem lenne teljesen "masszív" a szerkezet.

 

A Dell Vostro nem tette magasra saját lécét, de azt megugrotta. Egy kényelmes munkagép, pontosabban irodai gép, ami nem kíván több lenni, mint egy erősebb office-laptop, stabilan futtatva kategóriájára szabott programokat, illetve pár, alacsonyabb beállításon, vagy kisebb gépigénnyel még futtattható játékot.

Technikai adatok

Processzor Intel Core i5-4200U, 2,6Ghz
Kijelző 15.6“, 1366 x 768 pixeles LED, matt;
Memória 4GB, DRAM DDR3 1600 gyári memória
Merevlemez 1000GB, 5400 RPM
Grafikus kártya Intel HD Graphics 5500
Optikai meghajtó DVD RW
Egyéb Bluetooth 4.0, VGA, Dell Wireless-N 1705, 2x USB2.0 és 1xUSB3.0, 2in1 kártyaolvasó