Technikai adatok

Processzor Intel(R)Core(R) i5-4210U CPU @1.70GHz 2.40 GHz
Kijelző 15,6 colos HD matt (1366 x 768)
Memória 4 GB DDR3 1600 MHz (16 GB-ig bővíthető)
Merevlemez 1 TB SATA3
Grafikus kártya Intel HD Graphiocs 4400 + AMD Radeon R5 M255
Optikai meghajtó CD/DVD-RW
Egyéb WIFI b/g/nGigabit LAN, VGA, HDMI, 2xUSB 3.0, 2xUSB 2.0, kártyaolvasó, HD webkamera
Ár 179 990 Ft

Tesztünkben a stílusos utitársat, a HP Probook 450 G2-t vesszük górcső alá. A HP legújabb, főleg üzleti szférát megcélzó laptopja nem csak a külsejével igyekszik meggyőzni a felhasználókat, de a fedél alól is próbál valami komolyabbat mutatni.

 

Megjelenés

A kicsomagolás után, nem csak egy fekete gumírozott fedlapú laptop fogadott, hanem egy korrekt minőségű laptoptáskát is becsomagolt nekünk a gyártó a méretes karton dobozba, amiből a driver lemezek azonban hiányoznak, így a vásárlás előtt készüljünk fel és töltögessük éle a drivereket a gyártó oldaláról. A matt fekete fedőn a fényes HP jel és a mára már megszokott, lekerekített formák fogadnak. Az előző kiadás óta a G2 leadott pár dekát és a vonalai is finomodtak. Pontosabban, idomultak a mai trendekhez, például a korábbi tesztünkben bemutattott HP Pavilion 15 is hasonló vonalzvezetéssel és formákkal bírt. A stílusos szürke-fekete színkombinációval nem lesz gondunk, hiszen kellő eleganciával bír egy céges prezentáció levezetéséhez, vagy egy nevesebb kávézóban való netezéshez. A fekete billentyűzet, a gép méretéből adódóan, egész kellemesen szétterül az alapegységen, így nagyobb kézzel megáldott felhasználók és relatíve kényelmesen használhatják. A billentyűk alatt, az alapegység színétől valamivel sötétebb touchpad enyhén balra tolva a Szóköz alatt foglal helyet. A kijelzőt egy szolíd fekete keret veszi körül, fent pedig egy HD Webcam matrica jelzi, hogy a videókonferenciákon nem lesz pixeles a felhasználó megjelenése.

 

Kijelző

A 15,6 colos matt HD kijelező a HP Pavilion 15 -höz képest "gyengébb", hiszen a FullHD-ra nem képes, de ennek ellenére a kijelző minőségébe nem lehet beleköotni. Az adott 1366x768 pixelnyi felületet szépen kihasználja a szerkezet, de azért 180°-os betekintési szöget ne várjunk, hiszen oldalról, vagy felülről már torulnak a színek. A képernyő alacsonyabb és magasabb fényerőnél is jól olvasható, és a nyári napsütésben sem lesz gondunk, hála a matt kijelzőnek.

 

Portok és eszközök

Csatlakozók tekintetében a HP Probook 450 G2 nem áll rosszul, hiszen minden szükséges és napjainkban már kötelezőnek számító port megtalálható a gépen

Jobb oldalon találhatjuk a két USB 2.0-ás csatlakozót, a Kensington-zárat és a meghajtó.


Bal oldalra került a tápellátás csatlakozója, a gigabites Ethernet port, a processzor és a VGA hűtésének kivezetése, valamint egy HDMI port mellett még két darab USB 3.0-ás is.

 

A gép matt fekete műanyag hátulján láthatjuk az akkumulátort, meg egy kis piros négyzetet, a litiumion aksi eltávolítására szolgáló pöcköt jelöli.A gép elejére szorult a második USB3.0 miatt az SD kártyának szánt nyílás, illetve a működést jelző LED is.

Ami már szemmel nem látható, az a WI-FI, amit egy Realtek RTL8723BE a/b/g/n egység hajt és melynek segítségével vezeték nélkül is könnyen csatlakozhatunk az internethez. A WI-FI mellett más, vezetéknélküli kapcsolatra is van megoldás: egy Bluetooth 4.0-ás rendszer is helyet foglal a HP Probook 450 G2-ben. A gép hangzását ezalkalommal a DTS Sound+™ beépített sztereó hangszórók biztosítják, illetve a beépitett mikrofonnak hála a felhasználó is hallathatja hangját.

 

Teljesímény

A HP Probook 450 G2 elsősorban üzleti laptopnak készült felhasználásra készült. Főleg az irodai-programok futtatására fogják használni, de, természetesen, nem rest lejátszani multimédiás tartalmakat sem. Nm egy gamer laptopl van szó, de játszani is lehet vele, akár modernebb játékokkal is, de alapvetően a gép nem erre született. A motorháztető alatt egy Intel(R)Core(R) i5-4210U processzor zakatol, tehát már nem egy klasszikus M-es végű, mint a korábbi kiadásnál. A 2 maggal rendelkező processzor támogatja az Intel HyperThreading technológiáját, tehát összesen 4 szálon képes dolgozni, valamint a TurboBoostnak hála az 1.7 GHz egészen 2.7 GHz-ig tud felkúszni. A megjelenítésen egy egész jól sikerült párosítás dolgozik: a dedikált Intel HD Graphiocs 4400 mellé a G2-be bekerült egy AMD Radeon R5 M255-ös videokártya is, hogy az újabb játékok közül is elfusson egy pár, gyengébb beállításokon.A finomabb részletek mellett a klasszikus tárhely-memória páros sem maradhat ki. A HP laptopjába összesen 4GB DDR3 típusú memória került, ami kellpőképp kiszolgál bennünket a mindennapi és munkahelyen megkövetelt, általános igénybevételről, de játékok terén már nehézkesebb neki az élet.Ami a memóriából kimaradt, az a tárhellyel pótolták, hiszen egy terrányi hellyel bíró, SATA3-as merevlemez kapott helyet a gépben. Erre bőven ráfér az operációs rendszer, a mindennapos programjaink, pár újabb játék, és az esti film a munkahelyi prezentáció utánra, vagy a túlóránk kitöltésére. De ha esetleg szeretnénk a 450 G2 versenytempóját felpörgetni, akkor egy SSD-t is könnyedén beépíthetünk.

 

Rendszer

Ahogy azt megszokhatták tőlünk, a Windows család jelenleg legújabb tagjával teszteljük a gépeket, most sincs ez másképp. A bootideje határozottan rövid, nem kell miatta kínos perceket töltenünk egy prezentáció elején, mire eljutunk az ON gombtól a prezentációnkig. Az akkumulátor teljesítményére nem lehet alapvetően panaszom, hiszen a 4 cellás akku jól bírja a terhelést. Egy komolyabb szöveg, vagy prezentáció könnyen megírható és megszerkeszthető töltés nélkül, de a játékok futtatását is egész jól tűri.

Kinek ajánljuk?

Alapvetően az üzleti, vagy otthoni, kisebb-nagyobb dolgok elvégézésre ideális a HP Probook 450 G2. Ugyan nem váltja meg a világot, de a tőle elvárt munkát hibátlanul teljesíti és apróbb kiegészítéseinek hála még a kikapcsolódáshoz szükséges multimédiás tartalmakkal is elfogadható produkciót hoz össze.

 

Összefoglalás

A HP Probook 450 G2 a maga kategóriájában ugyan nem nyújt kiemelkedőt, de ahogy írtam korábban, a rászabott munkát ellátja. darabja. Az i5-4210U processzor és a VGA combo a 4GB-nyi memóriával társulva megbízható teljesítményt biztosít a mindennapi használathoz, és akár még játszani is tudunk rajta játéktól függően akár közepes beállításokkal is, munkagépnek pedig határozottan jó. A csomagban mellékelt táskának és abszolút nem vészes, 2 és fél kilós súlyának hála az ide-oda hordozgatása sem bonyolult feladat. A G2-es személyében korrekt áron kapunk a kategóriában jónak minősíthető teljesítményt.

Technikai adatok

Processzor Intel(R)Core(R) i5-4210U CPU @1.70GHz 2.40 GHz
Kijelző 15,6 colos HD matt (1366 x 768)
Memória 4 GB DDR3 1600 MHz (16 GB-ig bővíthető)
Merevlemez 1 TB SATA3
Grafikus kártya Intel HD Graphiocs 4400 + AMD Radeon R5 M255
Optikai meghajtó CD/DVD-RW
Egyéb WIFI b/g/nGigabit LAN, VGA, HDMI, 2xUSB 3.0, 2xUSB 2.0, kártyaolvasó, HD webkamera
Ár 179 990 Ft

Teszt eredmények

Kinézet
Teljesítmény
Grafikus teljesítmény
Kijelző
Hangzás
Ár/Érték arány
Összesen

3D Mark:

 

3D Mark Vantage

 

Játék Tesztek

GRID 2
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1024x768 Low 60 124 71
1280x768 Medium 32 56 42
1366x768 High 12 35 27