Bemutatók

A Radium hamarosan a „kész termékek” mellett alkatrészeket is biztosít vásárlói számára. Elkövetkező cikkeinkben igyekszünk bemutatni kiemelkedő termékeinket, hogy látogatóink számára megkönnyítsük a döntést. Elsőre a gépek működéséhez oly szükséges tápegységek közül választottunk, mégpedig az egyik legvagányabb kinézetű darabot.

A KeepOut FX750 85+ tápegységek magukban hordozzák a gyártó cég hazájából eredő spanyolos virtust. A külseje rögtön megragadja az embert, hiszen a sötét, fekete dobozban egy látványos, rikító zöld ventilátor kapott helyet. A lime-fekete, venom dizájn a KeepOut Gaming termékeinknek nagy részén domináns, így nem meglepő, hogy egyik legjobb tápjukat is ezzel a kombinációval látták el. Ugyan a cég kevéssé ismert a hazai piacon, mégis a legmegbízhatóbb tápegységünket biztosítják a spanyolok. A latinos hévvel sokszor a hangzavar is jár, azonban tápegységünk kisurrant ez alól a sztereotipia alól és csendes, alig 14 decibeles hangerejével, szinte hangtalanul végzi munkáját. Miért merem ezt írni? Mert a beszerelt KeepOut tápok közül eddig egy sem hibásodott meg (vajon most festettem az ördögöt a falra?)! 

Az FX750-es 15x16x8.5 centis méretekkel lett megálva, ezen pedig belül a fent emlegetett limeos ventilátor átmérője 14 centiméter. A végtelennek ható kábelköteggel együtt másfél kilós súlyával már lekörözte a korábban bemutatott ASUS X200MA netbookot, de ne rójuk fel neki a túlsúlyt, hiszen ennek ellenére is komoly állóképességről tesz tanúbizonyságot. Összesen 200.000 órás menetidőt jósolt neki a gyártó, amit nehéz lesz pontosan lemérni, de a fent emlegetett 0%-os meghibásodási arány után mi hiszünk nekik.


Nevéből adódó 750W-s teljesítményével már bőven teljesíti egy gamer gép szükségleteit. Ugyan van ettől nagyobb watt-mennyiséget produkáló gamer tápunk, az aktív PFC-vel rendelkező, így nem kevés energiát spóroló tápunk bőven megfelelő volt második legerősebb XT gépünk, a DreamXT számára. A 85% feletti energiahatékonyságával, nehéz vitatni az FX750 helyét a legjobbak közt, és ezt csak tovább erősíti a tíz fajta védelem, amivel ellátták a tápegységet. Túlfeszültség-, túláram- és rövidzár védelem, amik mentesítenek minket mindenféle problémától.

A tápegységhez szükséges csatlakozók sora látható a mellékelt képeken, de hogy pontosan mik is ezek? A KeepOut FX750-en összesen 8db SATA csatlakozó, 2db PCI-E (6 +2pin) csatlakozó, 1db 4 +4pin 12V csatlakozó, 4db Molex csatlakozó illetve egy ATX 20 +4-es található. Összesen, nagyjából másfél méternyi Maya borítású (ez fogja össze és védi meg a szükséges kábeleket) kábelköteget kaptunk, amit a HeavenXT videón látható módon igyekszünk a legkorrektebb módon elhelyezni házainkban.


Garanciát vállalhatunk arra, hogy a termék hibátlanul fog működni, hiszen az árért cserébe 24 hónapnyi garanciát biztosítunk a KeepOut 750-esre, azzal a mottóval, hogy, „ha eddig nem volt vele semmi baj, ezután sem lesz”.

Szeretnéd látni, milyen PC-inkben használjuk ezt a tápot? Kattints a képre!