A Tom's Hardware értesülései szerint a gyártónál már javában serénykednek a következő generációt felvezetni hivatott NVMe-n, - előreláthatólag pedig nem a szokásos Pro vagy EVO néven, hanem ezúttal már számozással kerülnek majd piacra.

 

 

Jön! Jön? Jöjjön már!

A miheztartás végett az még megjegyezendő, hogy még nem pontosan ezen típusok kaptak nyilvánosságot, hanem egy távol-keleti webshop, a vietanam-i székhelyű Sailback kínálatában bukkantak fel az OEM-ek PM981-es darabjai.

Ami azonban már biztosnak tűnik, az az, hogy kialakításuk nyilván változatlanul m.2 foglalatú lesz, az árlisták tanúbizonysága szerint pedig már van 512 GB-os, valamint 1 TB-os típus is belőlük. Vételáruk is még csak hozzávetőlegesen, egyetlen forrásra alapozva tudható, e szerint azonban az 512-es 233 dollárba, vagyis mintegy hatvankétezer jó magyar forintba, míg az ezres 439 dollárba, tehát hazai árfolyam szerint cirka száztizenöt ezerbe fáj. Igen, annyiba. Ez bizony tényleg fáj.

Ebből eredően ahhoz nem is férhet kétség, hogy ez bizony nem az egyszeri és/vagy az úgynevezett casual, sajnos sokkal inkább a hardcore gamerek SSD-je lesz, abból is nyilván a tehetősebbeké. Persze azért ne csüggedjünk, hiszen ez egyrészt még közel sem készpénz, másrészt pedig azért amint lehetőségünk adódik rá, igyekszünk majd mi is részletes teszttel jönni. Addig is álljon itt az M.2 SSD-k, mintegy beharangozására szolgáló tavalyi cikkünk, illetve érdemes az alábbi linken szemezgetni a Radium TOP SPEED kínálatából is, -és tessenek elhinni: érdemes.