TECHINAKI ADATOK - Acer Aspire VN7-793G-73GX + Ajándék Zalman GAMER fejhallgató és GAMER egér

Processzor Intel Core i7-7700HQ (3,8 GHz, 6 MB Cache)
Kijelző 1920x1080 FullHD felbontás, 17,3; IPS, Matt kijelző;
Memória 8 GB RAM DDR4 2400Mhz
Merevlemez 1 TB SATA HDD
Grafikus kártya NVIDIA GeForce GTX 1060 6 GB GDDR5
Optikai meghajtó DVD RW
Egyéb Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi 802.11ac, Billentyűzet villágítás, Bluetooth 4.0, Fingerprint, Gigabit LAN, HDMI, Tobiee Eye Technology, USB 2.0, USB 3.0, USB3.1 Type C (gen 2), Webkamera
Hangrendszer Dolby® Audio Premium®
Ár 419 700 Ft

A Nitro-széria Acer Aspire VN7-793G-73GX Black Edition-je bizony komoly fegyvertény a konkurensek ellen a játékos piacon. Igazolja ezt már maga az alant feltüntetett specifikáció is, továbbá jelen tesztünkben taglalt tapasztalataink is.

 

Megjelenés

Ugyan az Acer pénztárca barát konfigurációi továbbra is szakadatlanul brillíroznak, ezúttal mégsem azt, hanem egy jó néhány kategóriával feljebbi modellt szeretnénk Olvasóink szíves figyelmébe ajánlani. Az ACER Aspire V17 Nitro Black Edition bizony minden aspektusában egyedülálló. A teljesítményen túlmenően nyilván páratlan mind a formaterve, mind pedig a komplett megjelenése is. Nívós csomagolásán túl, sem a mérete vagy a tömege, sem pedig a dobozolása nem tréfál. Maga a kasztni bizony rá is szolgált a körberajongásra, hiszen egy legalább annyira terebélyes és tekintélyes, mint amennyire színvonalas borítás rejti a belső monstrumot. A tekintélyes méretű fedlap teljes egészében barázdált, melyet csak egy középen csillogó márkajelzés ékesít. A Nitro tetejét felhajtva, egy nyilván hasonlóan tekintélyes alapegységet találunk, melynek méreteibe kissé talán elveszik az egészen leszűkített, vörös háttér világítású klaviatúra. Maga a géptest tényleg szép darab, látszik, hogy nem spóroltak belőle az anyaggal. Súlyos, vaskos, de a kerekített formatervnek hála, mégsem érezzük ormótlannak. A zsanérozás közepén pedig az úgynevezett TOBII EYETRACKING szenzora található, ám ennek funkcionális tudnivalóiról, majd egy kicsit később.

 

Kijelző

Egy 1920x1080-as felbontású, 17,3-mas mattpanelnek mindig örülünk, így ezúttal sincs ez másként. A fullHD természetesen minden kijelzőnek jól áll, így az ACER Aspire V17 Nitro Black Edition esetében sincs ez másként. Sajnos sok felső kategóriás konfiguráció hajlamos még a mai napig is kispórolni a kijelzője repertoárjából az IPS-t, ám szerencsére az ACER Aspire V17 Nitro Black Edition még e tekintetben sem hagy okot a szőrszálhasogatásra.

 

A TOBII EYETRACKING TECHNOLÓGIA

És akkor itt térnék vissza a korábban már említett TOBII EYETRACKING-re. Az ACER saját fejlesztésű technológiája nem más, minthogy a panel alatt kialakított szenzor, a játékos szemmozgását követve váltja ki a sztenderd vezérlő perifériák funkcióját, vagyis leegyszerűsítve: azt lőjük le vagy abba az irányba haladunk az aktuális játékukban, amerre éppen nézünk. A használatot minden esetben egy rövid szkennelési folyamat előzi meg, hogy a későbbiekben semmi gikszer ne akadályozza a stabilitást. Ezt követően pedig minden, a technológiát támogató játék vagy alkalmazás, már a szemünk mozgásával is az irányításunk alatt tartható.

 

Portok és eszközök

Az ACER Aspire V17 Nitro Black Edition bementi csatlakozóinak elhelyezésétől, túl sok frissességet nem érdemes várnunk. Ez persze a modellnek nem róható fel, egyszerűen csak ebben a tekintetben van a legkisebb mozgásterük a gyártóknak. Bal oldalon kettő darab USB 3.0-át, a Kensington-zárat, a többformátumú kártyaolvasót, valamint az audio és a mikrofon csatlakozóját találjuk. A jobb oldalra szintén két darab USB 3.0 és egy USB C-Type, az akkumulátor csatlakozója, továbbá a HDMI-LAN páros bemenete található. Az egyebek között a webkamerát, wifi 802.ac-t, a szintén vezeték nélkül csatlakozó wifi 802.bng-t, a Bluetooth 4.0-át, illetve a THUNDERBOLT 3-mat érdemes még megemlíteni.

 

Teljesítmény

Az ACER Aspire V17 Nitro Black Edition játékos kvalitásai már ugye az eszköz külcsínéről is bőven sütnek, a belsőbe zárt kapacitás pedig tökéletesen idomul is az elvártakhoz. Tökéletes gamer belső, egy tökéletes gamer külsőhöz. Vagy éppen fordítva, ez már ízlés kérdése. A játék és -egyéb tesztek során minden pont olyan flottul futott, ahogyan az egy Nvidia fémjelezte GeForce GTX 1060 GDDR5 6GB kártya, illetve egy hetedik generációs i7-es, 7700HQ fúziós erejétől elvárható. Mindezt fejeli meg a 2133Mhz-es, 8GB-os DDR4 memóriamodul, valamint az 5400-on forduló, 1TB-os SATA HDD. A végeredmény pedig egyszerűen hibátlan. A masszív hűtésnek köszönhetően, még a feszített gyötrés sem hevíti túl az eszközt, legyen szó akár a kasztniról, akár pedig a belsőről. A cikk alján feltüntetett fps-számok persze önmagukért beszélnek, az ACER Aspire V17 Nitro Black Edition teljesítménye bizony nem csak, hogy figyelemreméltó, még maximálisan kompromisszummentes is.

 

 

Hangzás

Az ACER Aspire V17 Nitro Black Edition bizony nem mással, mint egy négy hangszórós, komplett DOLBY AUDIO támogatással dolgozó hangrendszerrel büszkélkedhet. Minden éppen olyan tartományban van megszólaltatva, ahogyan illik, legyen szó akár a mély, akár pedig a magas hangokról. Persze egy ilyen bivaly kijelzőhöz, valamint a TOBII EYETRACKING-hez éppen ilyen hangszórók dukálnak, úgyhogy soha rosszabbat!

 

Bővithetőség

Ugyan az ACER Aspire V17 Nitro Black Edition-ről sajnos lemaradt a szerelőablak, ám egy kis hozzáértéssel (meg persze némi szerencsével fűszerezett ügyeskedéssel), hozzáférhetünk a legfontosabb bővítőhelyekhez. Habár nyilvánvalóan nem lesz panasz a Nitro sebességére, ám ha valamilyen oknál fogva még többet akarnánk, úgy egyrészt a kozmetikázást ugye magunk is orvosolhatjuk, vagy az alábbi linken mazsolázgathatunk a már gyárilag tuningolt variációk közül is.

 

Rendszer

Mi mást is használhattunk volna operációs rendszernek az ACER Aspire V17 Nitro Black Edition esetében, ha nem a Windows 10-et? Persze miért is változtatna az ember a régi szokásokon, ha már annyiszor beváltak? A rendszer felállítását és a driverezést követően, minden pontosan olyan módon és ütemben történt, ahogyan azt elvártuk, a válaszidő gyors volt, a konfiguráció az alvó és energia takarékos módokból egyaránt gyorsan észhez tért.

 

Kinek ajánljuk?

Az ACER Aspire V17 Nitro Black Edition-t bizony bátran ajánljuk minden GAMERNEK! Ez persze az Intel Core i7-7700HQ-Nvidia GeForce GTX 1060 GDDR5 6GB kombó ismeretében nem is lehet kérdés, hiszen a Nitro olyan széllel rendelkezik, ami egyszerűen ordít a játékos kihasználtságért.

 

Összefoglalás

Mindig öröm a tech-szemnek az ennyire combos gamer-konfiguráció, érkezzen akár az ASUS, akár a Lenovo, akár pedig ACER műhelyéből. Az ACER Aspire V17 Nitro Black Edition pedig egy minden szegmensében kiváló és előremutató, igazán pazar játékos laptop, ami komoly kihívást jelenthet a konkurens gyártók újabb modelljeinek.

TECHINAKI ADATOK - Acer Aspire VN7-793G-73GX + Ajándék Zalman GAMER fejhallgató és GAMER egér

Processzor Intel Core i7-7700HQ (3,8 GHz, 6 MB Cache)
Kijelző 1920x1080 FullHD felbontás, 17,3; IPS, Matt kijelző;
Memória 8 GB RAM DDR4 2400Mhz
Merevlemez 1 TB SATA HDD
Grafikus kártya NVIDIA GeForce GTX 1060 6 GB GDDR5
Optikai meghajtó DVD RW
Egyéb Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi 802.11ac, Billentyűzet villágítás, Bluetooth 4.0, Fingerprint, Gigabit LAN, HDMI, Tobiee Eye Technology, USB 2.0, USB 3.0, USB3.1 Type C (gen 2), Webkamera
Hangrendszer Dolby® Audio Premium®
Ár 419 700 Ft

Teszt eredmények

 
Kinézet
Teljesítmény
Grafikus teljesítmény
Kijelző
Hangzás
Ár/Érték arány
Összesen
 

3D Mark:

 

Játéktesztek

Witcher 3
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Ultra 26 73 38
GTA 5
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Ultra 54 119 81

Fotógaléria