Technikai adatok-Acer Aspire 7 A715-72G-56E9 + Ajándék Zalman GAMER fejhallgató

Processzor Intel Core i5-8300H (4 mag, 4 Ghz, 8mb cache)
Kijelző 1920 x 1080; matt, IPS, 15,6"
Memória 2133 MHz 8 GB DDR4 RAM
Merevlemez 1TB 5400rpm SATA HDD
Grafikus kártya NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5
Optikai meghajtó -
Egyéb Wifi 802.11 ac, USB 3.0; USB 3.1, USB 2.0, HDMI, HD Webkamera, Bluetooth 4.0, Kártyaolvasó, Gigabit LAN
Hangrendszer Acer Trueharmony
Ár MOST 259 990 Ft
Az Acer Aspire 7 A715-72G-56E9-et itt találja meg webshopunkban!

Az Acer Aspire 7 A715-72G-56E9 tulajdonképpen a megtestesült ár/érték bajnok! Gamer gépet ezen teljesítménnyel, ráadásul ilyen áron ritkán látni, úgyhogy mindenképpen érdemes vele egy próbát tennie mindenkinek, hiszen a GeForce GTX 1050Ti és az i5-8300H fúziós ereje hamisítatlan nyolcadik generációs teljesítményt ígér.

 

 

Megjelenés

Az Aspire 7 A715-72G-56E9, a gyártótól már joggal elvárható minőségben, milyenségben és természetesen küllemi sajátosságokkal pottyant a tesztpadunkra ezúttal is. Az Aspire szériától már megszokott laza elegancia a géptest egészén dominál, bár ugye ez a fajta mélyszürke, bár inkább már egy krómosabb feketével operáló színvilág, gyakorlatilag az Acer darabok javának jól áll. A fedlap ezúttal nem a barázdált, hanem a finomra polírozott, szálcsiszolt típus, közepén egy tükörhatású márkajelzéssel. Ezt felhajtván a laptop már a klasszikus, márka-specifikus gyártói vonásokkal operál, ami a szokásos módon az "egyszerű, de nagyszerű" metódus mentén dolgozik, azzal a különbséggel például a széria korábbi modelljeihez képest, hogy az Aspire 7 A715-72G-56E9 anyaghasználata ezúttal nem a hagyományos műanyag, hanem alumínium. Mind a fedlap, mind pedig az alapegység ezzel a tömör, minőségi hideg fémmel operál, amin a minőség mint olyan, már első tapintásra is jól érződik. A zsanérozás egyébként a magasabb kategóriás, ASPIRE VN7-793G-73GX saját megoldását idézi, persze a vételárak közötti éles differenciából eredően, a TOBII EYETRACKING-szenzor helyén csupán egy vésett márkajelzés kapott helyett. Összességében pedig az Acer Aspire A715-72G-56E9 abszolút rendben van, hoz gyakorlatilag minden létező küllemi erényt, amik miatt a gyártó 300.000 forint alá pozicionált játékos-konfigurációira, bőven megéri odafigyelnünk.

 

Kijelző

Tény-és-való, hogy a gamer konfigurációk kijelzőjének milyensége, az esetek többségében nem csak súlyponti, de sokszor bőven perdöntő is. Persze nyilván a teljesítményre nincs effektíve ráhatással, ugyanakkor nyilván nagyon nem mindegy, hogy a belsőben rejlő adott teljesítmény, milyen minőségben is kerül majd prezentálásra a gyakorlatban. Az Acer Aspire 7 A715-72G-56E9 azonban természetesen e tekintetben sem vérzik el, hiszen az 1920x1080-as FullHD LED-háttérvilágítású mattborítás, illetve a közel 178 fokos betekintési szöget biztosító IPS technológia is külön kiemelendő. A panel méretei egyébként az abszolút sztenderd, 15,6-os méretezést követik, ami ugye a sem kicsi, sem nagy, hanem a teljesen hagyományos képátmérő, ami ugye minden létező tekintetben hozza a kötelezőt.

 

Portok és eszközök

Az Aspire 7 A715-72G oldalain, az optikai meghajtón kívül nagyjából minden szükséges csatlakozó és bemenet helyet kapott, ami manapság azért ugye már nem is annyira meglepő hiányosság. Nyilván nem rossz, ha amúgy kéznél van egy, de ez végsősoron egy külső meghajtó rácsatlakoztatásával könnyedén orvosolható. A továbbiak tekintetében minden van itt mi szem-szájnak ingere, egészen konkrétan az USB 2.0-3.0-3.1 (Type-C) kombótól kezdvén, a többformátumú kártyaolvasón, audió bemeneten, Kensington-záron, RJ-45-ös LAN-on ás HDMI csatlakozón át, egészen a Bluetooth 4.1, a HD webkamera, a háttérvilágítású billentyűzet, illetve a 802.11ac vezeték nélküli, kétszeres sebességgel dolgozó MMO hálózatig. Amit még feltétlenül érdemes itt kitüntetett figyelemmel illetnünk, az az X2 Dual Digital beépített mikrofon, illetve az Acer Precision touchpad.

 

 

Az Intel Core i5-8300H generálta teljesítmény

Érdekes módon, a nyolcadik generációs i5-ös megoldások, ezidáig még úgy sem fordultak meg a tesztpadunkon, hogy az i7-es nagytestvér, a 8750H pedig már számtalanszor. Az említett kistestvér, jelen tesztünk alanya pedig nem más, mint az Intel Core i5-8300H, amely nem csak, hogy magában hordozza az előző generációs i5-ös darabok minden létező korábbi erényét, de mindazt a jelen genrációs elvárásokat maximálisan kielégítő kvalitásokkal, még jól ki is egészíti. Az új generációs, Doffee Lake architektúrára építő 8300H már több magot és szálat hozott magával, ennek okán pedig nyilván a gyakorlatban abszolvált teljesítménye is jócskán megnőtt. Ez egészen konkrétan egyébként összesen 4 processzormagot, illetve 8 szálat jelent, az alap órajele pedig alapvetően 2,3 Ghz-es, ami a Hyper Threading-nek köszönheetően, kereken 4,0 Ghz-re ugrik a gyakorlatban. Az L3 cache mérete egyébként 8 MB, a fogyasztása pedig ~ 45 watt. Mindezen kvalitás pedig tökéletes összhangban alkot egy kerek egészet az Nvidia GeForce GTX 1050Ti grafikus modullal, melyek fúziós ereje egy maximális módon stabil és fluid játékos performanszt borítékol a gyakorlatban. Ám minderről bővebben majd csak a következő pontban értekezünk majd.

 

 

 

Az NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5 -ról bővebben

A Pascal-alapú közönségkedvenc NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5-ből azt hiszem sosem elég, hiszen nem véletlenül esküsznek az gyártó ezen megoldására annyian már oly' régóta. Ugyanis nem elég, hogy a 1050Ti már kapásból az innovatív Nvidia Game Ready technológiával került felvértezésre, már bőven a csúcskategória hírnöke is, sőt. Tény ami tény, a 1050Ti mostanság már nemcsak slágertermék, hanem valahol talán már létminimum is. -Legalábbis a piac elitjéhez tartozni vágyó konfigurációk esetében egészen bizonyosan. A GTX 1050Ti abszolút naprakészen igazodik a játékos igények legjavához, ennek okán pedig semmiféle tekintetben sincs szégyenkezni valója a gyakorlatban. A helyzet kérem az, hogy az Nvidia GeForce GTX 1050 Ti-vel bizony mindent magkapunk, amire nagy általánosságban szükségünk lehet majd, ha úgy döntünk, játékra adjuk a fejünket. Mindezt pedig még egy teljes körű Microsoft DirectX 12 támogatással, valamint az úgynevezett Game-Changing Technologies név alatt futó, Nvidia Ansel és Nvidia GameWorks technológiával is megfejeli az Nvidia, ennek okán pedig csakúgy, mint a gyártó többi grafikus vezérlője esetén, úgy a 1050Ti-t tekintve is elégedetten tudunk biccenteni. Talán ide tartozik még továbbá az is, hogy az intelligens termikus kialakításnak hála, több, egyidejűleg dolgozó hűtőcső és két ventilátor hivatott maximalizálni a CPU és a GPU komplett teljesítményét. Ez pedig ugye azt teszi lehetővé, hogy a CPU és a GPU teljes sebességen való futtatása thermal-throttling nélkül működhessen, ami mindenképpen gyakorlati előnyt jelent például egy maratoni R6: Siege vagy CS:GO során. Arról pedig nem is beszélve, hogy bár kétségtelen, hogy az egyre csak fejlődő és megújuló játékipar, ezzel arányosan pedig az egyre többet-és-többet akaró játékos igények mellett, a 1050Ti manapság már inkább talán létminimum, mintsem hosszútávú gamer-garancia, ám még így sincs, és a közeljövőben biztosan nem is lesz majd olyan cím, amibe az Nvidia sláger kártyájának bicskája beletörne. Elég csak példának okáért az AC: Origins-t vagy az AC: Odyssey-t említeni, de itt jegyezhetjük még meg a nem csak töretlen fan-base-el, de még mindig szemtelen gépigénnyel bíró Witcher 3: Wild Hunt-ot, vagy például a Far Cry 5-öt is. A 1050Ti népszerűsége pedig mint arra fentebb is már utaltam, még annak ellenére is kvázi töretlen, hogy szó-se-róla már nem egy mai darab, ráadásul a 1050Ti általt kínált teljesítményre már maga a gyártó is rálicitált néhányszor a sorozat újabb-és-újabb darabjaival. Ám mindez nyilván mit sem tud levonni a 1050Ti erényiből, sőt pozíciója a piacon még egy jó darabig gyakorlatilag megrendíthetetlennek tűnik. Végeredményben pedig ez nem jelent mást, minthogy az Acer Aspire 7 A715-72G-56E9, a gyártótól már megszokott minőségben és milyenségben kívánja kiszolgálni, egy középkategóriás gamer géphez nem csillagászati áron hozzájutni vágyó felhasználók egész garmadáját.

 

Hangzás

Az Acer Aspire 7 A715-72G-56E9 hangzásáért természetesen ezúttal is az Acer Trueharmony sztereó rendszer felel, ami teljesen magától értetődő módon hozza a középkategóriás konfigurációkra jellemző, letisztult és minőségi megszólalást, továbbá akár a játékokhoz, akár pedig az egyéb multimédiás tevékenységekhez is precíz mélyhangokat biztosít. Persze a Trueharmony-tól nem vártunk mást, mint kellő minőségi prezentálást.

 

 

 

Bővíthetőség

Az alap konfiguráció egy 1000GB-os 5400rpm-es SATA HDD-vel, illetve egy 8GB-os, 2133Mhz-es DDR4 memóriával operál, ugyanakkor mindez érzésünk, illetve személyes igényeink esetén tulajdonképpen bármikor tuningolható majd a későbbiekben. Persze érdemes lehet már jó előre is körülnéznünk, hiszen az alábbi webshop linken bőséggel akadnak már jó előre felhúzott darabok is az Aspire 7 A715-72G-56E9-ből, akár SSD-vel, akár pedig plusz memóriával.

 

Rendszer

Sajnos-nem sajnos az Aspire 7 A715-72G-56E9-hez nem jár előtelepített operációs rendszer, -mármint az Endless-en kívül, amivel önmagában ugye sokat nem is tudunk kezdeni. Ám mivel operációs rendszer nélkül aligha tudnánk egyről-a-kettőre jutni lényegében bármilyen eszközzel, így a Windows 10-et magunknak kell rá biztosítani. Amennyiben viszont ennél valamivel kényelmesebb megoldásra vágyunk, úgy érdemes azt a vásárlásunknál feltüntetni, a megrendelésünket pedig egy előtelepített Windows-ra vonatkozó igényünk rögzítésével véglegesíteni.

 

Mennyire GAMER?

Mint ahogyan arra már kicsit fentebb részlet gazdagabb módon már ki is tértünk, az Acer Aspire 7 A715-72G-56E9 minden szegmensében a játékos kategória erős középmezőnyét hivatott erősíteni. Az Nvidia által felügyelt GeForce GTX 1050Ti látszólag nem öregszik, az új generációs Intel Core i5-8300H pedig minden olyan erényt magáénak tudhat, amiért nem csak a processzort gyártó céget, de magát az i5-ös modulokat annyira szeretjük. E két komponens fúziós ereje pedig egy maradéktalan módon stabil, megbízható és szavatosságát kétségkívül hosszútávon is megőrizni tudó egységet alkot az A715-72G-56E9 belsejében. Úgyhogy játékra fel, csak bátran!

 

Összegzés

Az Acer Aspire 7 A715-72G-56E9-be tulajdonképpen minden olyan tulajdonságot, kvalitást és tényezőt belegyúrtak, amit egy bőven a háromszázezer forintos értékhatár alatt keresgélő felhasználó súlypontinak tarhat. A belső ugye minden pillérében magáért beszél, a küllem nem csak hogy mutatós, de a minőségi anyaghasználatnak hála kellőképpen strapabíró is, a prezentált teljesítmény pedig nem csak az alkalmi, hanem a hardcore játékosokat is bőséggel kiszolgálja a gyakorlatban. Az pedig, hogy mindez nemhogy nincs 300,000 forint, de most még ennél is kedvezőbben, 259 990 forintért hozzájuthatunk, azt hiszem már csak hab a tortán.

 

 

Technikai adatok-Acer Aspire 7 A715-72G-56E9 + Ajándék Zalman GAMER fejhallgató

Processzor Intel Core i5-8300H (4 mag, 4 Ghz, 8mb cache)
Kijelző 1920 x 1080; matt, IPS, 15,6"
Memória 2133 MHz 8 GB DDR4 RAM
Merevlemez 1TB 5400rpm SATA HDD
Grafikus kártya NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5
Optikai meghajtó -
Egyéb Wifi 802.11 ac, USB 3.0; USB 3.1, USB 2.0, HDMI, HD Webkamera, Bluetooth 4.0, Kártyaolvasó, Gigabit LAN
Hangrendszer Acer Trueharmony
Ár MOST 259 990 Ft
Az Acer Aspire 7 A715-72G-56E9-et itt találja meg webshopunkban!

Teszt eredmények


 
Far Cry V
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 High 41 63 50
AC: Origins
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 High 39 79 68
 

Fotógaléria