Technikai adatok-Acer Aspire 7 A715-72G-73QB

Processzor Intel Core i7-8750H (6 mag, 4,1 Ghz, 9mb cache)
Kijelző 1920 x 1080; matt, 15,6"
Memória 2666 MHz 8 GB DDR4 RAM
Merevlemez 1TB 5400rpm SATA HDD
Grafikus kártya NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5
Optikai meghajtó -
Egyéb Wifi 802.11 ac, USB 3.0; USB 3.1, USB 2.0, HDMI, HD Webkamera, Bluetooth 4.0, Kártyaolvasó, Gigabit LAN
Hangrendszer Acer Trueharmony
Ár 254 990 Ft
Az Acer Aspire 7 A715-72G-73QB-et itt találja meg webshopunkban!

Az Acer Aspire 7 A715-72G-73QB gyakorlatilag minden olyan kvalitással rendelkezik, amik miatt az Acer gaming-re szakosodott szériáit annyira szeretjük. Nyolcadik generációs felhajtóerő, fanfavorit slágerkártya. Mi más kell még az örömhöz? Maximum egy átfogó teszt a részletesebb tudnivalókról, amit most már lehet is olvasgatni! Erre tessék!

 

 

Megjelenés

Az A715-72G-73QB-nek nyilván a leghaloványabb oka sincs szégyenkezni, ha küllemről van szó, hiszen jelen modell is a gyártótól már joggal elvárható minőségben pottyant a tesztpadunkra. Az elegancia a géptest egészén dominál, bár ugye ez a fajta fekete alapon itt-ott szürkésre vett színhasználat minden Acer-nek jól szokott állni. A fedlap ezúttal nem a barázdált, hanem a finomra polírozott, szálcsiszolt típus, közepén egy tükörhatású márkajelzéssel. Azt felhajtva klasszikus Acer vonásokkal találkozunk, melyek mind a panel mentén, mind pedig az alapegységen is dominálnak. A fekete-ezüst párosítás kiváló egységet alkot, az elegancia vitathatatlan. A zsanérozás az ASPIRE VN7-793G-73GX-et idézi, persze nyilván azzal a különbséggel, hogy a TOBII EYETRACKING szenzor helyére egy vésett Aspire logó került. Végeredmény teljesen patent a cucc, mondjuk tény, hogy ez az egyszerű, de nagyszerű külcsín azért a világ összes Acer-ének jól áll.

 

Kijelző

Bármennyire is irrelevánsnak tűnhet, a kijelző milyensége az esetek javában gyakorlatilag súlyponti. Persze nyilván a teljesítményre nincs effektíve ráhatással, ugyanakkor nagyon nem mindegy, hogy a belsőben rejlő adott teljesítmény, milyen minőségben került prezentálásra. Az Acer Aspire A715-72G-73QB azonban természetesen e tekintetben sem vérzik el, hiszen az 1920x1080-as FullHD LED-háttérvilágítású mattborítás, illetve a közel 178 fokos betekintési szöget biztosító Acer ComfyView™ IPS technológia is külön kiemelendő. A végére pedig érdemes az arányokról is szót ejtenünk, ami a maga 15,6"-os méretezésével egyébként se nem nagy, se nem kicsi, hanem éppen a már jól bejáratott sztenderdet követi.

 

Portok és eszközök

A géptesten nagyjából minden szükséges csatlakozó helyet kapott, kivétel ez alól jelen esetben az optikai meghajtó, ugyanis az bizony ezúttal (is) kimaradt a repertoárból. Persze kétségtelen, hogy nem csak egyre kevesebb rá az igény, hanem úgy konkrétan a létejogosultsága is talán már megkérdőjelezhető. Persze szó-mi-szó, azért közel sem árt, ha amúgy kéznél van egy, de ez végsősoron egy külső meghajtó rácsatlakoztatásával könnyedén orvosolható. A továbbiakat tekintve azonban az égvilágon semmi kifogásolni való nincs, ugyanis van itt kérem minden, mi szem-szájnak ingere; egészen konkrétan négy darab USB-port (2 darab 2.0, egy darab 3.0 és egy darab 3.1 gen1), többformátumú kártyaolvasó, audió bemenet, Kensington-zár és RJ-45 LAN, illetve HDMI csatlakozó. Az egyéb eszközök között elsősorban a Bluetooth 4.0, valamint a Wifi 802.11 ac-Wifi 802.11 b/g/n kettőse, továbbá az Acer Crystal Eye HD webkamera, valamint az Acer Precision touchpad érdemel még kitüntetett figyelmet, így téve teljessé az A715-72G-73QB portjainak és csatlakozóinak, valamint további eszközeinek tárházát.

 

 

Az Intel Core i7-8750H generálta teljesítmény

Bizony tudvalevő, hogy az i7-8750H bizony már minden olyan erénnyel felvértezésre került, melyek okán az elődöket annyira szerettük, sőt, a leköszönt elit kör jó tulajdonságai, a 8750H-ban bizony hatványozottan jelen vannak, szemtelenül felturbózva így az egyébként is szép emlékekkel búcsúztatott korábbi Intel darabok teljesítményét. A nextgen, Doffee Lake architektúrára építő 8750H már több magot és szálat hozott magával, ennek okán pedig nyilván a gyakorlatban abszolvált teljesítménye is jócskán megnőtt. Ez egészen konkrétan egyébként plusz kettő processzormagot, illetve négy szálat jelent, ami már barátok között is hat mag és tizenkettő szál összesen. A processzor alap órajele egyébként alapvetően 2,2 Ghz-es, ám a Turbo Boost bedurrantása esetén ez nem kevesebb, mint 4,1 Ghz-re ugrik. Az L3 cache mérete egyébként 9 MB, a fogyasztása pedig ~ 45 watt. A számok ismeretében annyi már biztosan borítékolható, hogy a Core i7-8750H egészen látványos performansz növekedést ígér, ez egyszálas feladatoknál plusz húsz százalékos, míg a többszálasok esetén plusz ötven százalékos teljesítmény növekedést jelent majd a gyakorlatban. És bár maga az eredmény valóban figyelemreméltó, nem szabad elfelejteni, hogy mindez elsősorban a plusz magoknak, nem pedig a mikroarchitektúrában eszközölt látványos változtatásoknak köszönhető. Mindezek pedig kvázi azonnal borítékolják számunra annak evidenciáját, hogy az Intel i7-8750H generációjának egyik, ha nem a legjobb gaming processzora, efelől ne is legyenek kétségeink. És, hogy mindez mire is képes még egy Nvidia GeForce GTX 1050Ti 4GB GDDR5-el az oldalán? Alant ezt is jól kivesézzük majd!

 

 

 

Az NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5 -ról bővebben

A Pascal-alapú közönségkedvenc NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5-ből azt hiszem sosem elég, hiszen nem véletlenül esküsznek az gyártó ezen megoldására annyian már oly' régóta. Ugyanis nem elég, hogy a 1050Ti már kapásból az innovatív Nvidia Game Ready technológiával került felvértezésre, már bőven a csúcskategória hírnöke is, sőt. Tény ami tény, a 1050Ti mostanság már nemcsak slágertermék, hanem valahol talán már létminimum is. -Legalábbis a piac elitjéhez tartozni vágyó konfigurációk esetében egészen bizonyosan. A GTX 1050Ti abszolút naprakészen igazodik a játékos igények legjavához, ennek okán pedig semmiféle tekintetben sincs szégyenkezni valója a gyakorlatban. A helyzet kérem az, hogy az Nvidia GeForce GTX 1050 Ti-vel bizony mindent magkapunk, amire nagy általánosságban szükségünk lehet majd, ha úgy döntünk, játékra adjuk a fejünket. Mindezt pedig még egy teljes körű Microsoft DirectX 12 támogatással, valamint az úgynevezett Game-Changing Technologies név alatt futó, Nvidia Ansel és Nvidia GameWorks technológiával is megfejeli az Nvidia, ennek okán pedig csakúgy, mint a gyártó többi grafikus vezérlője esetén, úgy a 1050Ti-t tekintve is elégedetten tudunk biccenteni. Talán ide tartozik még továbbá az is, hogy az intelligens termikus kialakításnak hála, több, egyidejűleg dolgozó hűtőcső és két ventilátor hivatott maximalizálni a CPU és a GPU komplett teljesítményét. Ez pedig ugye azt teszi lehetővé, hogy a CPU és a GPU teljes sebességen való futtatása thermal-throttling nélkül működhessen, ami mindenképpen gyakorlati előnyt jelent például egy maratoni R6: Siege vagy CS:GO során. Arról pedig nem is beszélve, hogy bár kétségtelen, hogy az egyre csak fejlődő és megújuló játékipar, ezzel arányosan pedig az egyre többet-és-többet akaró játékos igények mellett, a 1050Ti manapság már inkább talán létminimum, mintsem hosszútávú gamer-garancia, ám még így sincs, és a közeljövőben biztosan nem is lesz majd olyan cím, amibe az Nvidia sláger kártyájának bicskája beletörne. Elég csak példának okáért az AC: Origins-t vagy az AC: Odyssey-t említeni, de itt jegyezhetjük még meg a nem csak töretlen fan-base-el, de még mindig szemtelen gépigénnyel bíró Witcher 3: Wild Hunt-ot, vagy például a Far Cry 5-öt is. A 1050Ti népszerűsége pedig mint arra fentebb is már utaltam, még annak ellenére is kvázi töretlen, hogy szó-se-róla már nem egy mai darab, ráadásul a 1050Ti általt kínált teljesítményre már maga a gyártó is rálicitált néhányszor a sorozat újabb-és-újabb darabjaival. Ám mindez nyilván mit sem tud levonni a 1050Ti erényiből, sőt pozíciója a piacon még egy jó darabig gyakorlatilag megrendíthetetlennek tűnik. Mindezen tudás együttes ereje pedig az Aspire 7 A715-72G-73QB-be összegyúrva, nem más eredményez, minthogy az Acer e darabbal szándékozik erőteljes kihívójává válni a nyolcadik generáció, középkategóriás gamer laptopjainak.

 

Hangzás

Az Acer Aspire 7 A715-72G-73QB hangzásáért nem más, mint az Acer Trueharmony sztereó hangrendszer hivatott felelni. Ugye a páratlan játékos és/vagy multimédiás élmény java nem csak a vizualitásban, hanem ugye a hangzásra vonatkozó kvalitásokban is ugyanúgy keresendő, mely tekintetben az Acer Aspire A715-72G-73QB nem is marad szégyenben. A már általunk is megannyi esetben bemutatott Acer Trueharmony technológia nem csak precíz és letisztult, de legalább ugyanennyire részletgazdag hangzást is biztosít számunkra a használati idő és mód egészére.

 

 

 

Bővíthetőség

Az Acer Aspire 7 A715-72G-73QB bővítésre vonatkozó tulajdonságai is abszolút módon hozzák a kötelezőt. Ugye az alap konfiguráció egy 1000GB-os 5400rpm-es SATA HDD-vel, illetve egy 2666Mhz-es 8GB-os DDR4 memóriával operál, azonban ez még közel sem a jéghegy csúcsa, hiszen ez bizony lazán felhúzható vagy módosítható lényegében bármikor, amikor úgy érezzük. Amennyiben pedig tudjuk magunkról, hogy rövidebb-hosszabb idő elteltével jó eséllyel ezt ki fogjuk majd nőni, úgy ebben az esetben érdemes a webshopon a már előre felbővített variációkat is átmazsolázni, hiszen ugye ki tudja, lehet ezzel magunkat is sikerül némi időt megspórolnunk.

 

Rendszer

Az Acer Aspire 7 A715-72G-73QB-hez alapjáraton nem jár előtelepített operációs rendszer, -mármint az Endless-en kívül, amivel önmagában ugye sokat nem is tudunk kezdeni. Ennek okán a Windows 10-et vagy magunknak kell rá biztosítani, vagy pedig az erre vonatkozó igényünket a megrendelésünknél is jelezhetjük, erről az opcióról érdemes chat-es vagy telefonos ügyfélszolgálatunkon tájékoztatást kérni.

 

Mennyire GAMER?

Az Aspire 7 A715-72G-73QB a maga Nvidia GeForce GTX 1050Ti 4GB GDDR5 - Intel Core i7-8750H kombójával minden kétséget kizáróan gamer. A 1050Ti ugye nem is véletlenül volt még nem is olyan régen az egyik, ha nem a legnépszerűbb sláger kártya a piacon, hiszen példának okáért az ár/érték arányát tekintve is figyelemre méltó mind a mai napig. De persze itt lehetne még megemlíteni a 48Wh-s, 3220mAh-os és 4 cellás akksit is, ami a maga ~7 óra üzemidejével is megfelelő táptalajt szolgáltat számunkra ahhoz, hogy az Aspire 7 A715-72G-73QB maradéktalan módon fedhesse le az ilyen-olyan játékos igényeink legjavát.

 

Összegzés

Az Acer Aspire 7 A715-71G-73QB egy egészen kiváló, kivételesen patent ár/érték arányra belőtt játékos konfiguráció, ami a maga nyolcadik generációs belsejével kvázi mindent tud, amit ennyi pénzért tudnia illik. A 1050Ti-t ugye nem véletlenül szeretjük annyira, amennyire, gyakorlatilag ez az a grafikus modul, ami igazából minden létező területen helytáll, nincs olyan, amire alapvetően ne lenne elég vagy mondjuk összerogyna a rá helyezett teher alatt. Az Acer Spire 7 A715-71G-73QB egy olyan ízig-vérig gamer konfiguráció, amivel bizony ugyanúgy nem lesz majd gondunk a jövőben, mint ahogyan a gyártó többi hasonszőrú laptopjaival ebben a kategóriában. (Az Acer Aspire 7 A715-72G-73QB unboxing videója pedig lanat vehető górcső alá!)

 

 

Technikai adatok-Acer Aspire 7 A715-72G-73QB

Processzor Intel Core i7-8750H (6 mag, 4,1 Ghz, 9mb cache)
Kijelző 1920 x 1080; matt, 15,6"
Memória 2666 MHz 8 GB DDR4 RAM
Merevlemez 1TB 5400rpm SATA HDD
Grafikus kártya NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5
Optikai meghajtó -
Egyéb Wifi 802.11 ac, USB 3.0; USB 3.1, USB 2.0, HDMI, HD Webkamera, Bluetooth 4.0, Kártyaolvasó, Gigabit LAN
Hangrendszer Acer Trueharmony
Ár 254 990 Ft
Az Acer Aspire 7 A715-72G-73QB-et itt találja meg webshopunkban!

Teszt eredmények


 
Far Cry V
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Ultra 46 74 51
AC: Origins
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Ultra 41 67 49
 

Fotógaléria