Technikai adatok-Acer Aspire A715-71G-56DR - 8GB RAM + Ajándék Zalman GAMER fejhallgató és 1 éves pixelgarancia!

Processzor Intel Core i5-7300HQ, 4 mag, 3,5 Ghz
Kijelző 1920x1080 FullHD felbontás; Matt; IPS
Memória 8 GB DDR4, 2400Mhz;
Merevlemez 1 TB SATA HDD (az alábbi linken már SSD-vel előre bővített verziók közül is válogathatunk!
Grafikus kártya NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5
Optikai meghajtó -
Egyéb Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth® 4.0, Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s) Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s); USB 2.0, USB 3.0; Kártyaolvasó: SD; HDMI; HD Webkamera
Hangrendszer Acer Trueharmony
Ár 262 900 Ft

Pénztárca barát gamer laptop, egynesen az Acer műhelyéből. Nvidia GeForce GTX 1050Ti grafikus kártyával felvértezett modellt, ennyi pénzért bizony ritkán látni.

 

 

Megjelenés

Bizony kétségtelen, hogy az Acer pénztárca barát konfigurációi továbbra is szakadatlanul brillíroznak, így ezúttal is egy potenciális fanfavorit modellt ajánlanánk Olvasóink szíves figyelmébe. Az Acer Aspire A715-71G-56DR-nek bizony nincs oka szégyenkeznie a borítását illetően, hiszen külsőségeit tekintve, a gyártótól már joggal elvárható minőséget prezentálja. Az elegancia a géptest egészén dominál, bár ez a fajta a szálcsiszolt fekete színhasználat minden Acer-nek jól szokott állni. A fedlap ezúttal nem a barázdált, hanem a finomra polírozott típus, közepén egy tükörhatású márkajelzéssel.. Azt felhajtva klasszikus Acer vonásokkal találkozunk, melyek mind a panel mentén, mind pedig az alapegységen is dominálnak. A fekete-ezüst párosítás kiváló egységet alkot, az elegancia vitathatatlan. A zsanérozás az ASPIRE VN7-793G-73GX-et idézi, persze nyilván azzal a különbséggel, hogy a közepén nincs TOBII EYETRACKING szenzor, csupán csak egy vésett Aspire logó. Végeredmény teljesen patent a cucc, mondjuk tény, hogy azért az Acer-nek mindig is jól állt, ez az egyszerű, de nagyszerű külcsín.

 

Kijelző

Az Acer Aspire A715-71G-56DR kijelzőjének sajátosságai között, elsősorban az 1920x1080-as FullHD mattborítás a kiemelendő, amely természetesen a közel 178 fokos betekintési szöget biztosító IPS technológiával is meg lett bolondítva. Az Aspire A715-71G-56DR egyébként rendkívüli színmélységű paneljéről bizony szemrebbenés nélkül elmondható, hogy a gyártó igyekezett még feljebb tornászni a lehetséges maximumot, amely a végeredményt szemügyre véve, bizony kétségkívül sikerült is. Az meg ugye plusz pirospont, hogy ennyire non plus extra panel ebben az árkategóriában már nemhogy ritkaság, de bőven csoda számba is megy.

 

Portok és eszközök

A géptesten nagyjából minden szükséges csatlakozó helyet kapott, így csak mérsékelten kell csak bosszankodnunk. Mert mérsékelten sajnos fogunk, ugyanis az optikai meghajtót ezúttal is kispórolták a repertoárból. Persze kétségtelen, hogy talán egyre kevesebb rá az igény, ám azért nem árt, ha kéznél van. A továbbiakat tekintve nincs kifogásolni való, hiszen van itt USB 3.0 és 3.1, többformátumú kártyaolvasót, audió bemenet, Kensington-zár és LAN, illetve HDMI csatlakozó is. Az egyéb eszközök között elsősorban a Bluetooth 4.0, valamint a Wifi 802.11 ac-Wifi 802.11 b/g/n kettőse, továbbá a HD webkamera és a háttér világítású klaviatúra érdemel kitüntetett figyelmet.

 

Az IntelCore i5-7300HQ processzorról bővebben

Nincs mese kérem, a GeForce embléma bizony mindig garanciát jelent, így ez a Acer Aspire A715-71G-56DR esetén sincs másként. A teljesítmény alaphangjáért egy új generációs sláger processzor, az IntelCore i5-7300HQ a felelős, ami négy maggal, 3,5Ghz-es órajellel és 6Mb gyorsítótárral dolgozva alapozza meg a megfelelő izmot, az egyébként 32GB-ig bővíthető, 2400Mhz-es 8GB DDR4 RAM és a komplett Microsoft® DirectX® 12 támogatással felvértezett Nvidia GeForce GTX 1050ti 4 GB fúziós erejének. Ugye az i5-7300HQ-ról könnyű szerrel elmondható, hogy bizony ugyanúgy az új generációs slágertermékek közé avanzsált már, mint a nagytesónak tekinthető i7-7700HQ. Minőségre -és a saját kompetenciáján belül- lényegében ugyanazon elit igényekhez hivatott igazodni, mint a 7700HQ, persze nyilván azzal a különbséggel, hogy úgy válik a középkategória csúcsának hírmondójává, hogy árazását tekintve megfizethetőbb, mint az egyel magasabb kategóriába sorolandó i7-770HQ.

 

 

 

Az Nvidia GeForce GTX 1050Ti grafikus kártyáról bővebben

Az Nvidia GeForce GTX 1050Ti azonban már valóban a laptopok csúcskategóriájának hírnöke, amely mostanság már nemcsak slágertermék, hanem konkrétan trend és valahol talán már létminimum. Legalábbis a piac elitjéhez tartozni vágyó konfigurációk esetében egészen bizonyosan. Egy ilyen grafikus kártyával operáló vasat pedig aztán jól meg is kell tömni játékkal, csalódni bizonyára nem fogunk, sőt. A GTX 1050Ti abszolút naprakészen igazodik a játékos igények legjavához, ennek okán pedig nincs is szégyenkezni valója, sem fps, sem pedig általánosabb tekintetben. A helyzet az, hogy az Nvidia GeForce GTX 1050 Ti-vel bizony mindent magkapunk, amire nagy általánosságban szükségünk lehet. -Már ami ugye a legújabb címekhez szükséges alapfelszereltséget illeti. Persze azért az halkan megjegyezendő, hogy bár a grafikus kártya valóban egy combos darab, processzorunk (egyébként közel sem szűkös) határait azért illik figyelembe vennünk!

 

 

 

Hangzás

A páratlan játékos és multimédiás élmény java a vizualitást követően, tulajdonképpen mindig magában a hangzásban keresendő. E tekintetben az Acer Aspire A715-71G-56DR pedig tökéletesen helytáll, hiszen az Acer Trueharmony technológián alapuló hangrendszer bizony precíz, letisztult és részletgazdag hangzást biztosít akár a különböző multimédiás tevékenységekhez, akár pedig játékokhoz.

 

Bővithetőség

Az Acer Aspire A715-71G-56DR bizony a bővítésre vonatkozó tulajdonságokat illetően sem marad el a nagyoktól. Kis hozzáértéssel egészen könnyedén nyitható és szerelhető, így a legfontosabb bővíteni valók barkácsolására, kozmetikázására és variálásra bármikor van lehetőségünk. Persze ezt elkerülvén vagy inkább megelőzvén, célszerű már kapásból az alábbi webshop linken átnyálazni a már előre bővített verziók között is, hiszen az Aspire A715-71G-56DR-ből bőséggel akadnak plusz RAM-mal vagy SSD-vel már eleve felvértezett darabok is.

 

Rendszer

Természetesen ilyen árfekvésben roppant módon ritka, ha a gyártósoron egy előtelepített Windows 10-el kedveskednek nekünk, így nyilván ezúttal is magunknak kell gondoskodnunk a megfelelő operációs rendszer meglétéről. Ez persze ne lombozzon le senkit, az installálást követően az eszköz gyorsan testre szabható, könnyedén idomul majd az igényeinkhez. Persze egy SSD sokat dobna a sebességen, -ez utólag egyébként könnyedén pótolható, sőt készletünkön már eleve bővített variációk is elérhetők, itt érdemes keresgélni ezügyben!- ám még az egy 1000GB-os SATA HDD-re sincs okunk fújni, a rendszer gyorsan felállt, a műveletek elvégzése sem fájdalmasan lassú, a rendszerfolyamatok naprakészek, gyorsak. A tesztfolyamat kifejezetten simán, pontosan úgy ment, ahogyan illik.

 

Kinek ajánljuk?

Bár bizonyára sokan inkább egy i7-es processzort látnának szívesen az i5-ös helyett, azonban ettől függetlenül nem tudjuk nem dicsérni az Aspire A715-71G-56DR játékos kvalitásait. Merthát bőven vannak, ezt ugye már kicsivel feljebb ki is fejtettük, így az Acer legújabb darabját jó szívvel tudnánk multimédiás és játékos felhasználásra is egyaránt ajánlani. Ha tisztában vagyunk a határaival, csalódást egészen biztosan nem fog okozni, sőt.

 

 

Összefoglalás

Összességében az nyilván kijelenthető, hogy az Intel Core i5-7200U-NVIDIA GeForce GTX 1050Ti 4 GB GDDR5 kettősében bőven akad kisajtolni való cucc, így tessenek gyűrni-gyötörni bátran! Amennyiben a memória mérettel elégedetlenek volnánk, úgy azt mint mondottam előzetesen is, de természetesen utólag is van lehetőség orvosolni, a kijelző is príma, hát kérdem én: mi kell még? Cirka kétszázhatvan ezer forinton túlmenően az égvilágon semmi, csak hely és idő, hogy nyugalomban ki tudjuk élvezni az Acer Aspire A715-71G-56DR adottságait.

 

 

 

Zalman gamer fejhallgató és kerek egy évre szóló pixelgarancia ajándékba!

És, ha az Aspire A715-71G-56DR prezentálta hibátlan multimédiás, -kis kompromisszummal pedig a belépő szintű játékosélmény- még nem lenne elég, most egy Zalman Gamer fejhallgatót, illetve egy kerek egy esztendőre szóló, teljeskörű pixelgaranciát is ajándékba adunk!

 

Technikai adatok-Acer Aspire A715-71G-56DR - 8GB RAM + Ajándék Zalman GAMER fejhallgató és 1 éves pixelgarancia!

Processzor Intel Core i5-7300HQ, 4 mag, 3,5 Ghz
Kijelző 1920x1080 FullHD felbontás; Matt; IPS
Memória 8 GB DDR4, 2400Mhz;
Merevlemez 1 TB SATA HDD (az alábbi linken már SSD-vel előre bővített verziók közül is válogathatunk!
Grafikus kártya NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5
Optikai meghajtó -
Egyéb Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth® 4.0, Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s) Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s); USB 2.0, USB 3.0; Kártyaolvasó: SD; HDMI; HD Webkamera
Hangrendszer Acer Trueharmony
Ár 262 900 Ft

Teszt eredmények

 
Kinézet
Teljesítmény
Grafikus teljesítmény
Kijelző
Hangzás
Ár/Érték arány
Összesen
 

3D Mark:

 

 

 

Játék Tesztek

GTA 5
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 High 33 95 76

Fotógaléria