TECHINAKI ADATOK - Acer Aspire VX15-591G + Ajándék Zalman GAMER fejhallgató és GAMER egér

Processzor Intel Core i7-7700HQ (3,8 GHz, 6 MB Cache)
Kijelző 1920x1080 FullHD felbontás, 15,6; IPS, Matt kijelző;
Memória 8 GB RAM DDR4 2400Mhz
Merevlemez 1 TB SATA HDD
Grafikus kártya NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5
Optikai meghajtó -
Egyéb Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi 802.11ac, Billentyűzet villágítás, Bluetooth 4.0, Gigabit LAN, HDMI, USB 2.0, USB 3.0, USB3.1 Type C (gen 2), Webkamera
Hangrendszer Dolby® Audio Premium®
Ár 319 790 Ft

A Nitro és a Predator után most egy újabb módfelett minőségi, egyértelműen a GAMER-közösséget megcélzó darabbal rukkolt elő az ACER. Az Aspire VX15 591G pedig elsősorban azon felhasználóknak ajánlható bátran, akiknek előbbi modellek már a borsos árkategóriát hivatottak megtestsíteni, ám mégis vágynának az elit játékos élményre.

 

Megjelenés

Az ACER Aspire VX15 591G a teljesítményen túlmenően, mind a formatervet, mind pedig a komplett megjelenést illetően is abszolút rászolgált a szuperlatívuszokra. A laptopot kézbe véve már világossá válik, hogy az ACER ezúttal sem viccel, hiszen a küllemi sajátosságokon felül mind a súly, mind pedig a méretezés hűen tükrözi a színvonalat. Maga a formaterv egyébként tényleg figyelemre méltó, ugyanis vonalai egyszerre szögletesek és futurisztikusak, illetve modernek és játékosak is. Az ujjlenyomat immúnis, egyébként jórészt tömör műanyagból kimart fedlap, valahol talán a konkurens cég combosabb ROG-modelljeit idézi, hiszen a középre elhelyezett ACER embléma, valamint a masszív hűtőbordázat is ezt hivatott erősíteni. Az ACER Aspire VX15 591G alapegysége is a klasszikus GAMER-dizájnnal operál, kezdve az alulról pirossal megfestett w-a-s-d billentyűktől kezdve, egészen a lekerekített széleken át, a piros-fekete színhasználat dominanciájáig.

 

Kijelző

Az ACER Aspire VX15 591G kijelzőjének sajátosságai között, elsősorban az 1920x1080-as FullHD mattborítás a kiemelendő, amely természetesen a közel 178 fokos betekintési szöget biztosító IPS technológiával is meg lett bolondítva. A maradéktalan látvány generálta impresszív élmény kapcsán az NVidia G-Sync jótékony munkálkodása is tetten érhető, ami tulajdonképpen annyit jelent, hogy nevezett technológia a képvilág legapróbb hibáinak tökéletes semlegesítéséért hivatott felelni. Teszi mindezt úgy, hogy tökéletes szinkronban tartja a vizuális élményt a GPU-val, megkímélve ezzel a felhasználót, a szaggatás és „laggolás” irritációjától. A legszebb az egészben pedig az, hogy mindezt gyakorlatilag észrevétlenül, a rendszer tempójára nézve abszolút módon hatástalanul teszi. A VX15 egyébként rendkívüli színmélységű paneljéről bizony szemrebbenés nélkül elmondható, hogy a gyártó igyekezett még feljebb tornászni a lehetséges maximumot, amely a végeredményt szemügyre véve, bizony kétségkívül sikerült is.

 

Portok és eszközök

Az ACER Aspire VX15 591G csatlakozóinak számát ezúttal nem vitték túlzásba a gyártósoron, ami persze nem baj, hiszen minden szükséges bemenet helyet kapott, ám az alapegység még sincs túlzsúfolva. Az egyetlen valóban grátisz csatlakozó tulajdonképpen az USB C-type (GEN1), hiszen a többformátumú kártyaolvasót, az audió bemenetet, az USB 2.0 és 3.0-át, a Kensington-zárat, a LAN és a HDMI párosát, valamint a VGA bemenetet már jól ismerjük. A kommunikációs eszközök között elsősorban a Bluetooth 4.0, valamint a Wifi 802.11 ac-Wifi 802.11 b/g/n kettőse említendő, míg az egyebek között a HD webkamera és a háttér világítású klaviatúra érdemel kitüntetett figyelmet. Sajnos az optikai meghajtó ezúttal nem fért be a repertoárba, ám a gyártósoron voltak annyira előzékenyek, hogy a dobozban mellékelték azt külső DVD formájában.

 

Teljesítmény

Eszközünk játékos kvalitásai már ugye a külcsínről is bőven sütnek, az ACER Aspire VX15 591G pedig a gyakorlatban sem vall kudarcot. Tökéletes gamer belső, egy tökéletes gamer külsőhöz. Vagy éppen fordítva, ez nyilván már ízlés kérdése. A játék és -egyéb tesztek során minden pont olyan flottul futott, ahogyan az egy Nvidia fémjelezte NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 kártyától már joggal elvárható. A Hyper-Tradinget is támogató, hetedik generációs i7 7700HQ (4 mag, 3,8 Ghz, 6Mb cache) pedig ugye már alapkívánalom 2017-ben, így az ACER Aspire VX15 591G e vonatkozásban is abszolút hozza a kötelezőt. A felsoroltakat fejeli meg a 2133Mhz-es, 8GB-os DDR4 memóriamodul, valamint az 5400-on forduló, 1TB-os SATA HDD. A végeredmény pedig pont olyan hibátlan, mint amilyennek egyrészt elképzeljük, másrészt pedig amilyennek bizony lennie illik. Egyébként a géptest hátulján lévő masszív hűtőrácsok sem csak a dizájn miatt lettek ekkorára eresztve, úgyhogy az ACER Aspire VX15 591G túlmelegedni biztosan nem fog, izzasszuk csak bátran!

 

 

Hangzás

Ahogyan az várható volt, az ACER Aspire VX15 591G hibátlanul prezentálja kategóriájának minden alapkívánalmát, formatervtől a teljesítményen át, egészen a hangzásig, mely utóbbiért ezúttal a teljes Dolby® Audio Premium® hangrendszerrel megtámogatott ACER TRUEHARMONY felel. A prezentált színvonalnak köszönhetően pedig egészen könnyedén válhat az ACER Aspire VX15 591G akusztikája igen komoly kihívójává akár a Bang&Olufsen, akár pedig a Sonic Master daraboknak.

 

Bővithetőség

Az ACER Aspire VX15 591G bizony a bővítésre vonatkozó tulajdonságokat illetően sem marad el a versenytársaktól. Kis hozzáértéssel egészen könnyedén nyitható és szerelhető, így a legfontosabb bővíteni valók barkácsolására, kozmetikázására és variálásra bármikor van lehetőségünk. Bővíthető slotok listája: m.2 SATA bővítőhely SSD + HDD kombinációban, maximálisan 512GB SSD-vel 2db DDR4 memória-foglalat maximálisan 32GB memóriáig

 

Rendszer

A bizalmunkat töretlenül élvező Windows 10 természetesen ezúttal is derekasan állta a sarat, így a létező összes rendszerfolyamat a lehető legoptimálisabb módon történt. A tempót és a folyamatosságot tekintve sem maradt savanyú a szánk, hiszen minden éppen úgy funkcionált, ahogyan az ildomos.

 

Kinek ajánljuk?

Mi sem egyértelműbb, kérem: Azonnal egy ilyet minden GAMER kuckójába! Figyelembe véve az ACER Aspire VX15 591G teljesítményét úgy, hogy a vételár alig több, mint háromszázezer forint, azt hiszem bátran megemelhetjük a kalapunkat. Hiszen gondoljunk csak bele, hogy habár nem állítom, hogy a VX15-nél nincs feljebb, azonban ennyi pénzért egészen biztosan nincs. Ennek okán pedig ebben a pillanatban csakis ezt tudom ajánlani mindenkinek, aki a ballagási pénzét éppen beáldozni vágyik!

 

Összefoglalás

Az ACER Aspire VX15-591G-nek bizony még úgy is sikerült elváráson felül teljesítenie, hogy a bizalom már eleve is óriási volt. Dacára annak, hogy vételára a középkategória besorolását hivatott tükrözni, mind a teljesítmény kompromisszummentességében, mind pedig a külsőségek minőségében is a nagyokat idézi. Ennek okán pedig a vadonatúj címekkel sem fogunk majd még jó darabig megizzadni, hiszen az ACER Aspire VX15-591G-nek jócskán nagy szavatossági időt borítékol a GTX 1050 Ti, így a FullHD ultra alá húzni bizony még a vadonatúj címeket sem kell majd.

 

Zalman GAMER fejhallgató és GAMER egér ajándékba!

Habár az ACER Aspire VX15-591G már önmagában is kellőképpen meggyőző, azonban azzal csak méginkább gyarapszik az a bizonyos "szerelem-faktor", hogy minden kedves ügyfelünknek/vásárlónknak, akik a legújabb Aspire mellett döntenek, most egy ZALMAN GAMER fejhallgatót, valamint egy GAMER egeret is ajándékba adunk!

TECHINAKI ADATOK - Acer Aspire VX15-591G + Ajándék Zalman GAMER fejhallgató és GAMER egér

Processzor Intel Core i7-7700HQ (3,8 GHz, 6 MB Cache)
Kijelző 1920x1080 FullHD felbontás, 15,6; IPS, Matt kijelző;
Memória 8 GB RAM DDR4 2400Mhz
Merevlemez 1 TB SATA HDD
Grafikus kártya NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5
Optikai meghajtó -
Egyéb Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi 802.11ac, Billentyűzet villágítás, Bluetooth 4.0, Gigabit LAN, HDMI, USB 2.0, USB 3.0, USB3.1 Type C (gen 2), Webkamera
Hangrendszer Dolby® Audio Premium®
Ár 319 790 Ft

Teszt eredmények

 
Kinézet
Teljesítmény
Grafikus teljesítmény
Kijelző
Hangzás
Ár/Érték arány
Összesen
 

Játéktesztek

Witcher 3
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 High 31 58 46
GTA 5
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Ultra 87 131 104

Fotógaléria