TECHNIKAI ADATOK - Acer Aspire E5-575G-56TT - 4GB RAM

Processzor Intel Core i5-7200U (2 mag, 3,1 GHz, 3 MB Cache)
Kijelző 1920x1080 FullHD felbontás Matt kijelző;
Memória 4 GB RAM DDR4 2133Mhz
Merevlemez 1 TB HDD
Grafikus kártya NVIDIA GeForce GTX 940MX 2 GB GDDR5
Optikai meghajtó DVD SuperMulti
Egyéb Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth® 4.0, Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s) Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s); USB 3.0; USB 2.0; USB C-type; Kártyaolvasó: SD; HDMI; VGA; HD Webkamera, VGA, 1x HDMI
Hangrendszer Acer Trueharmony hangrendszer
Ár 174 900 Ft

Az elmúlt időszakban az ACER egészen elkényeszteti a középkategória szerelmeseit. Az ASPIRE E5-575G-56TT pedig egy újabb pazar húzásnak bizonyulva tudatosított bennünket is arról, hogy a gyártó miért is érdemel mostanában kitüntett figyelmet.

 

Megjelenés

Ugyan az ACER ASPIRE E5-575G-56TT-n visszaköszönő kasztni, egy nemrégiben publikált tesztből már ismerős lehet olvasóinknak, ugyanakkor mégis meglehetősen pongyola munka volna, ha már kapásból a legelején a rövidebb utat választva, az E5-575G-5668 tesztjére irányítanánk át olvasóinkat. Mindamellett, hogy az E5-575G-56TT formaterve még köszönőviszonyban sincs az üres sallanggal vagy a hivalkodó giccsel, mégis impozáns és szemrevaló eleganciát sugall. A fekete szálcsíkozott fedlapon nyoma sincs túlékesített ízléstelenségnek, kizárólag csak egy ezüstösen csillogó embléma díszeleg a felület egyik oldalán. Ezen ezüsttel díszített fekete színvilág. pedig a géptest egészén dominál. A kijelzőt körülfonó fekete kereten is csak ugyanazon márkajelzés, illetve egy, a panel felbontását sejtetni kívánó matrica kapott helyet. Maga a géptest valahol az arany középutat taposva, a „sem túl vékony, se nem túl vaskos” között lavírozgat, így az összesített súlyt összevetve sem kell majd az optimális mobilitás miatt aggódnunk.

 

Kijelző

Egy 1920x1080-as felbontású, 15,6-os mattpanelnek mindig örülünk, így ezúttal sincs ez másként. A fullHD természetesen minden kijelzőnek jól áll, így az ACER ASPIRE E5-575G-56TT kijelzője sem bánthatja a szemünket. A prezentált tartalom gyönyörű, a színmélység ideális. Ugyan egy cirka 178 fokos betekintési szöget biztosító IPS technológia még elfért volna a repertoárban, ámbár ennek hiánya azt hiszem bocsánatos bűn. Jócskán kétszázezer forint alatt pedig ne is akarjunk már mindent, kérem.

 

Portok és eszközök

A géptesten elhelyezett portok a már megszokott, sőt kicsit talán el is várt séma szerint kerültek kialakításra. Bal kezünk felől két darab USB 3.0-át, egy HDMI-t és VGA-t, a LAN csatlakozót, egy USB C-typeot, valamint a hűtőbordázat felett még a Kensington-zárat találjuk. A géptest jobbjára került az audió bemenet, egy darab USB 2.0, a dvd supermulti, illetve a hálózati csatlakozó is. Mindezeken felül pedig a kártyaolvasót a géptest legelején kell majd keresnünk. Az egyebek között említendő még a Bluetooth 4.0, a webkamera és a Wifi 802.11 ac is.

 

Teljesímény

Az Acer Aspire E5-575G-56TT felhajtóerejéért egy Intel Core i5-7200U processzor a felelős, amely kettő darab magjával, 3,1Ghz-es órajelével, továbbá 3Mb gyorsítótárával már bizonyára meggyőzően indul a középkategória népszerűségi versenyén. A grafikus teljesítményt egy NVIDIA fémjelezte GeForce 940MX 2 GB GDDR5-ös dedikált videokártya látja el, melyet egy 2133Mhz-es DDR4 4GB RAM kíván a csúcsra járatni. Magáról a grafikus kártyáról azt érdemes kiemelni, hogy kategóriájában egy hosszútávon is jó szolgálatot tévő, megbízható és megfelelő kompromisszumok eszközölésével aránylag terhelhető egységről van szó. Ez egészen konkrétan annyit tesz, hogy az effektív laptopokba tervezett M besorolású grafikus kártyák között, az NVIDIA GeForce 940MX kimondottan jó választásnak mondható. Ugyan nincs azonos súlycsoportban az asztali számítógépek grafikus kártyáival, de efölött már csak azért is illene szemet hunynunk, mert a két kategória már alapjában véve sem összevethető. Nevezett kártya és a fentebb már említett processzor fúziós ereje pedig egy belépő szintű gamer élményt hivatott kölcsönözni a felhasználónak. A belépő itt természetesen kiemelendő, hiszen egy alig százhetvenötezer forintos konfigurációval szemben ne legyenek sem illúzióink, sem pedig irreálisan túlmisztifikált elvárásaink. Az Acer Aspire E5-575G-56TT minden bizonnyal kiválóan teljesít majd valamennyi régebbi cím esetében is, ám a kellő kompromisszummal kezelt újabb generációs játékok tekintetében sem fog feltétlenül elvérezni. A tesztjátékok grafikai beállításait igyekeztünk kicsit testre szabni ahhoz, hogy minden éppen olyan legyen, ahogyan azt mi látni szeretnénk. A Project Cars beállításait valahol a medium és a high közé konfiguráltuk, hogya aztán egy abszolút stabil és lendületes játékmenetben lehessen részünk. (38-30-45). A GTAV esetében bizony mertünk nagyot álmodva mindent legalább high-ra felhúzni. (35-29-49). Ugyan a Witcher 3 nem adta magát olyan könnyen, azonban megfelelő kompromisszummal, mediumon végül csak elboldogultunk vele. (20-27-39). Az még feltétlenül megjegyzendő, hogy a mellékelt átlagok természetesen 1920x1080-as FullHD-én kerültek tesztelésre, azt meg már ezzel kapcsolatban megannyi esetben is nyomatékosítottuk, hogy mindamellett, hogy egyrészt ezen lehetőség e árkategóriában gyakorlatilag teljességgel indokolatlan és felesleges, azt sem feltétlenül túlzás kijelenteni, hogy kissé talán még kártékony is. Amennyiben mondjuk nem zárkózunk el a pixelsűrűség leredukálásától, úgy az adott játékok opcionális felhúzásával arányosan, az fps átlag is feltornászható. A mellékelt eredményeket figyelembe véve az bizonyosan nyugtázható, hogy az Acer Aspire E5-575G-56TT teljesítményt illetően bizony nincs okunk panaszra. Tudása maradéktalanul elégíti ki a középkategória minden igényét, és ezzel egyidejűleg persze az általános kritériumoknak is eleget tesz.

 

 

A belső erő magja: A Processzor

A 7. generációs Intel Kaby Lake processzorok első hullámával érkezett hozzánk az ebben a laptopban található Intel Core i5-7200U processzor is, amely 300Mhz-el gyorsabb, mint elődje valamint jobb memóriakezeléssel is rendelkezik. Az E5-575G-56TT laptopjába olyan alaplapot szerelt a gyártó, amely a szóban forgó processzort képes kihajtani egészen 25 wattos fogyasztásig (szemben a konkurens gyártók 15W-os TDP limitjével), így az E5-ös laptop teljesen ki tudja használni az új processzor teljesítménynövekedését és folyamatosan tudja tartani a TURBO frekvenciát. Ezt a tényt látjuk a mérések alapján is, így az új Intel Core i5-7200U teljesítményben az Intel Core i7-6500U-t is maga mögé kényszeríti.

 

 

 

 

Hangzás

A vizualitást követően, tulajdonképpen mindig magában a hangzásban keresendő a maradéktalan multimédiás élmény. E tekintetben az Aspire E5-575G-56TT bizony tökéletesen helyt is áll, ugyanis az Acer Trueharmony technológián alapuló hangrendszer bizony precíz, letisztult és részletgazdag hangzást kölcsönöz akár a különböző multimédiás tevékenységekhez, akár pedig játékokhoz.

 

Bővithetőség

Az Aspire E5-575G-56TT bizony a bővítésre vonatkozó tulajdonságokat illetően sem marad el a nagyoktól. Kis hozzáértéssel egészen könnyedén nyitható és szerelhető, így a legfontosabb bővíteni valók barkácsolására, kozmetikázására és variálásra bármikor lesz lehetőségünk. Amennyiben mondjuk a boot időt vagy az egyéb, rendszerrel összefüggő folyamatok tempóját túlságosan komótosnak éreznénk, úgy ez egy utólagosan beszerelésre került memóriával vagy ssd-vel könnyedén orvosolható.
Bővíthető slotok listája:
m.2 SATA bővítőhely SSD + HDD kombinációban, maximálisan 512GB SSD-vel
2db DDR4 memória-foglalat maximálisan 32GB memóriáig

 
 

Rendszer

Jelen tesztünk során a Windows 10-re esett a választásunk, ami természetesen ezúttal sem botlott meg az izzasztás során. A rendszer gyorsan felállt, a driverezés és a testreszabás folytonosságát sem csorbította semmiféle kellemetlen és bosszantó nyűg vagy komplikáció. A tesztfolyamatokhoz alkalmazott programok, alkalmazások, illetve a játékok is hibátlanul muzsikálva simultak igényeinkhez.

 

Kinek ajánljuk?

Az Acer Aspire E5-575G-56TT-ben elsősorban azon felhasználók fogják valódi örömüket lelni, akik egyaránt vágynak a multimédiás, otthoni és irodai felhasználásra, illetve a belépő szintű játékélményre is. A belépőt itt a félreértések és kukacoskodások elkerülése végett kihangsúlyoznám, ugyanis egy kétszázezer forint alá árazott laptopnál, az alapvető játékos élmény prezentálása semmi esetre sem alapkívánalom, hanem csupán grátisz. Ennek pedig kivétel nélkül minden esetben illik örülnünk, így tegyünk így most is!

 

Összefoglalás

Az Aspire E5-575G-56TT egy egészen remek és frissen üde húzás a gyártótól, hiszen e színvonalas termék nem elég, hogy tökéletesen megfelel a középkategória összes létező igénynének, a lélektani kétszázezer forintos határ alá jócskán belőtt vételárával, még egy pimasz fityisszel be is kíván inteni konkurenseknek. Szerettük? Persze, hogy szerettük, kérem.

TECHNIKAI ADATOK - Acer Aspire E5-575G-56TT - 4GB RAM

Processzor Intel Core i5-7200U (2 mag, 3,1 GHz, 3 MB Cache)
Kijelző 1920x1080 FullHD felbontás Matt kijelző;
Memória 4 GB RAM DDR4 2133Mhz
Merevlemez 1 TB HDD
Grafikus kártya NVIDIA GeForce GTX 940MX 2 GB GDDR5
Optikai meghajtó DVD SuperMulti
Egyéb Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth® 4.0, Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s) Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s); USB 3.0; USB 2.0; USB C-type; Kártyaolvasó: SD; HDMI; VGA; HD Webkamera, VGA, 1x HDMI
Hangrendszer Acer Trueharmony hangrendszer
Ár 174 900 Ft

Teszt eredmények

 
Kinézet
Teljesítmény
Grafikus teljesítmény
Kijelző
Hangzás
Ár/Érték arány
Összesen
 

3D Mark:

 

Játék Tesztek

GTA 5
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 High 29 49 35
Witcher 3: Wild Hunt
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Medium 20 39 27
Project CARS
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 High 30 38 45