Technikai adatok-Asus Zenbook UX310UQ +ASUS Black LAMBORGHINI Messenger 13" Táska és 1 éves Pixelhiba Garancia

Processzor Intel Core i7-6500U
Kijelző 1920x1080; IPS, Matt
Memória 8 GB RAM DDR4, 2133Mhz;
Merevlemez 1 TB SATA HDD + 128GB SSD
Grafikus kártya NVIDIA GeForce 940MX 2 GB
Optikai meghajtó -
Egyéb Wifi 802.11 ac, Bluetooth® 4.0, USB 2.0/3.0/3.1 Type C (gen 1); Kártyaolvasó HDMI; Webkamera; Billentyűzet világítás
Hangrendszer Sonic Master+AudioWizard
Ár 279 290 Ft

Egy elegáns és minőségi noteszgép után kutatva mazsolázgattunk a Zenbook vadonatúj kínálatából, amikor rábukkantunk az UX310UQ-ra. Figyelem, minőségi darab következik, csak igényeseknek!

 

 

Megjelenés

Az ASUS előtt fejet kell hajtani kérem, ha eleganciáról van szó. Nem kenyerem az ömlengés, de nehéz egy ASUS gép dizájnja mellett elmenni anélkül, hogy a "divatos", vagy az "elegáns", esetleg a "minőségi" jelzőt ne sütnénk el. A ZenBookok esetében ez halmozottan igaz, hiszen az aprócska gépek minden dizájnbeli okosságot megkapnak, amit csak ASUS-énál biztosítani tudnak. Van itt szálcsiszolt, fémes felület a borításnak, ami csinos koncentrikus körökkel vonzza a tekintet a gyártó logója felé. A laptopot felnyitva, a fémes egységet a fekete billentyűzet, illetve a matt-szürke touchpad töri csak meg. Utóbbin azért akad egy finom krómos keret, hogy meglegyen a csillogás. A kontrasztos hatást a fehér festésű, fekete billentyűk adják meg, amik megkapták az N-szériás gépek fehér háttérvilágítását is. A felületen nem igazán találunk felesleges, vagy ki nem használt szegmenst. Az egész formatervről süt az elegancia, kétségtelen, hogy a Zenbook-ok csatasorba állításával, a konkurens Macbook-ok piaci népszerűségét kívánta meglovagolni a gyártó annak idején. Hiszen mindamellett, hogy az Apple laptopjai persze kiváló minőségűek, azért felkapottságuk másik fontos szempontja nyilvánvalóan az elegáns, praktikus és dekoratív külcsínben is keresendő.

 

Kijelző

Bemutatott darabunk kijelzője minden általános kritériumot igyekszik kielégíteni. Az ugye már alapkívánalom, hogy az Asus Zenbook UX310UQ mindent 1920x1080 FullHD-ban prezentál, ám a panel 13,3-as mérete ugyan nem annyira tekintélyes, habár kétségtelen, hogy a Zenbook-ok egyik, ha nem a legnagyobb erénye éppen a kisebbre szabott méretezésben keresendő. A csillogásmentes matt borítás, illetve a közel 180 fokos betekintési szöggel operáló IPS, pedig a felbontás milyensége mellett, ugyanennyire evidens. Kiemelendő még az ASUS Golden Eye csapata által kifejlesztett és tökéletesített Splendid technológia is, amelynek egyik nagy erénye, hogy az automatikusan finomhangolt képernyő beállításoknak köszönhetően, optimalizálni tudja a különböző képeket, fajtától és típustól függetlenül is.

 

Portok és eszközök

Klasszikus Zenbook formaterv, klasszikus port-kiosztás. Az optikai meghajtót ezúttal (is) tessék elfelejteni, hiszen a géptest ultravékony kialakítása nem hagyja jóvá ennek meglétét. Egy külső meghajtó csatolására azonban bármikor van lehetőségünk, hiszen a USB 2.0-3.0 párosa mellett, még egy C-típusú 3.1 is helyet kapott az eszközön. A repertoár tartalma még továbbá a 2-in-1 kártyaolvasó, valamint a HDMI csatlakozó is. Mint jórészt a Zenbook-ok esetében, úgy a géptestre ezúttal sem fért fel a VGA-LAN csatlakozó párosa, azonban ezek hiánya egy átalakítóval könnyedén orvosolható. Az egyebek között ezúttal a 802.11 b/g/n wifi vevőt, a Bluetooth 4.0-át, a webkamerát, továbbá a billentyűzet háttérvilágítással dolgozó megoldását illik kiemelnünk.

 

Teljesítmény

Gyakori olvasóink számára már nem igényel tüzetesebb bemutatást az U-s processzorok mibenléte, ám a miheztartás végett, azért röviden illik elmondanunk miről is van szó. Az U az “ultra-low-voltage” rövidítése, ami annyit tesz, hogy az ezzel jelölt processzorok kis energia-igénnyel dolgozva kímélik az akkumulátort, a nonsztop konnektor-vadászattól, mobilissé téve ezzel az eszközt. A belsőben egy két magos, 3,1-en forduló és 4Mb gyorsítótáras Intel Core i7-6500U dolgoztatja meg az NVIDIA GeForce 940MX 2GB dedikált grafikuskártyát. Ugyan a szőrözősebb felhasználóknak elképzelhetően szemet szúrhat a Turbo Boost hiánya, ám mindenki megnyugtatására mondom, hogy az U-szériás processzorokra egyébként sem jellemző a turbó használata, így momentán ennek hiánya nem befolyásol semmit sem. A repertoárhoz tartozik még a 8GB-os DDR4 memória, valamint a 1TB-os SATA HDD és a 128GB-os SSD párosa is. Egyébként utóbbiak esetében, az alábbi linken egészen bátran mazsolázgathatunk a kismillió lehetséges variáció közül, hogy biztosan megtaláljuk a számunkra legoptimálisabb kombinációt a felhasználáshoz. Ezúttal nem fárasztottuk játékot a gépet, hiszen egy Zenbook elsősorban nem a játékos közösséget kívánja megcélozni, így inkorrekt lenne a játékos teljesítmény bírálata a részünkről.

 

 

 

Hangzás

Az ASUS Zenbook UX310UQ kristálytiszta hangzásáért ezúttal (is) a SonicMaster-AudioWizard hangrendszer párosa felel. Az optimalizált erősítő megléte, illetve a nagyobb hangszórók és zengőkamrák fúziós ereje tökéletesen precíz, mély basszussal operáló audió hangzást biztosít. E hangzást pedig még csúcsra is járatja azon kiegészítő jelfeldolgozás, mely a zajszűrésért, a hardveres finomhangolásért és a kristálytiszta hangzásért hivatott felelni.

 

Bővithetőség

Ugyan alapvetően az ASUS Zenbook UX310UQ nem lett ellátva a gyártósoron szerelőnyílással, azonban szerencsére egy kis hozzáértés elég ahhoz, hogy a hátlap csavarjait eltávolítva, hozzáférjünk a belsőhöz. Innentől pedig már csak a személyes fantáziánk és ízlésvilágunk szabhat gátat annak, hogy kényünk-kedvünk szerint variáljunk a merevlemezek, illetve a RAM-ok kombinációival.

 

Rendszer

Mivel ASUS előzékenységének köszönhetően, a Zenbook UX310UQ már a gyártósoron fel lett húzva a legújabb Windows 10-el, így nekünk már nem is kellett bíbelődnünk a telepítés macerájával. A rendszer éppen úgy szuperált, ahogyan illik, az ssd jóvoltából pedig a munkatempó is legalább annyira volt lendületes, mint amennyire gördülékeny és a szó pozitív értelmében kiszámítható.

 

Kinek ajánljuk?

Egy olyan elegáns és megbízható laptopnak, mint a UX310UQ, bizony bérelt helye van az üzleti szférában, de aki ad a mobilitásra és a komoly multimédiás élményre, annak is érdemes a kívánságlista élére tenni egy Zenbook-ot. Ennek okán pedig a gamer köröktől eltekintve, tulajdonképpen bárkinek bátran ajánlható az ASUS vadonatúj Zenbook-ja.

 

 

Összefoglalás

Az ASUS UX310UQ bizony bárki számára ideális választás. Ugyan első blikkre az árazása bizonyára sokaknak combosnak tűnhet, ám vegyük figyelembe, hogy nevezett laptopunk előnye éppen az, hogy kicsi és könnyű. Ám ehhez nyilván a komponenseket és alkatrészeket is kénytelenek voltak azonos arányban lezsugorítani, a technológia pedig mint tudjuk, nem olcsó. Ráadásul az i7-es processzoron, valamint a gyárilag hozzápakolt ssd-n felül, még egy előre telepített Windows 10 is a repertoár része, így még arra sem kell majd több tízezret elvernünk a startkor.

 

 

 

ASUS Black LAMBORGHINI Messenger 13" Táska és 1 éves Pixelhiba Garancia AJÁNDÉKBA!

Habár az ASUS Zenbook UX310UQ már önmagában is kellőképpen meggyőző, azonban azzal csak méginkább gyarapszik az a bizonyos "szerelem-faktor", hogy minden kedves ügyfelünknek/vásárlónknak, akik a legújabb ZENBOOK mellett döntenek, most egy LAMBORGHINI Messenger 13" Black Edition táskát, valamint egy éves pixelhiba garanciát adunk ajándékba!

 

Egyedülállóan kedvezően csak a Radiumtól, a készlet erejéig!

 

Technikai adatok-Asus Zenbook UX310UQ +ASUS Black LAMBORGHINI Messenger 13" Táska és 1 éves Pixelhiba Garancia

Processzor Intel Core i7-6500U
Kijelző 1920x1080; IPS, Matt
Memória 8 GB RAM DDR4, 2133Mhz;
Merevlemez 1 TB SATA HDD + 128GB SSD
Grafikus kártya NVIDIA GeForce 940MX 2 GB
Optikai meghajtó -
Egyéb Wifi 802.11 ac, Bluetooth® 4.0, USB 2.0/3.0/3.1 Type C (gen 1); Kártyaolvasó HDMI; Webkamera; Billentyűzet világítás
Hangrendszer Sonic Master+AudioWizard
Ár 279 290 Ft

Fotógaléria