Technikai adatok-ASUS FX753VE

Processzor Intel Core i7-7700HQ (4 mag, 3,8Ghz)
Kijelző 1920x1080; Matt, 17,3" IPS
Memória 8 GB RAM DDR4, 2400Mhz;
Merevlemez 1 TB SATA HDD;
Grafikus kártya NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5
Optikai meghajtó DVDRW
Egyéb Wifi 802.11 b/g/n, Bluetooth® 4.0, Gigabit LAN; USB 2.0, 3.0, 3.1 Type-C (gen1); Kártyaolvasó HDMI; Billentyűzet háttérvilágítás, HD Webkamera, MiniDisplay
Hangrendszer ICEPOWER
Ár MOST CSAK 299 990 Ft

Az ASUS ismét bebizonyította, hogy miért ők a gamer-kategória koronázatlan királyai. Az FX753VE minden aspektusában játékra termett.

 

 

Megjelenés

Az ASUS FX753VE külsőségei kissé eltérnek a hagyományos értelemben vett ROG-ok ismérveitől, ugyanis egy sokkalta letisztultabb és elegánsabb, talán kevésbé játékos stílusjegyekkel került megtervezésre. Persze ez inkább csak a fedlap esetén értendő, hiszen azt felhajtván, az alapegység és a klaviatúra már nem tért le számottevően a biztonsági zónából. A fedlap egyébként rendhagyó módon ezúttal teljesen egyszínű, sötétszürke árnyalatot kapott, középtájon pedig most nem a ROG morcos szeme, csupán csak egy tükörhatású márkajelzés kapott helyet. Az alapegység egyébként ugye már ismerős, amolyan szálcsiszolt szürkés-fekete színhasználattal operál. A klaviatúra egy darabból került kimarásra, alapvetően nem terpeszkedik el a teljes felületen, sőt egészen ízlésesen inkább keskenyebb hatást kelt. Maga a gép egyébként méreteihez képest aránylag vékony és könnyű, a mindösszesen 2,4 centis profiljával, valamint a cirka 2,5 kilójával az úgynevezett ultrahordozható dizájn besorolással hivatott operálni.

 

Kijelző

Az ASUS FX753VE paneljét érintő ismérvek között, már kapásból a rendkívül combosra eresztett, 17,3-as méretezést illik kiemelnünk. A nagy kijelzőt nyilván mindig szeretjük, pláne, ha az még egy 1920x1080-as FullHD felbontással, továbbá matt borítással is bőségesen nyakon van öntve. Persze súlyponti még, hogy az ultragyors képfrissítésnek köszönhetően, az FX753VE cirka 120 képkockát jelenít meg másodpercenként, ennek okán pedig a látnivaló egyrészt gazdagabb színmélységgel, élénkebb vizuális megjelenítéssel prezentálja a látnivalót, továbbá mindez koránt sem elhanyagolható a játékok, illetve a filmek esetén sem. Persze mindehhez ugye még az Nvidia G-Sync is bőségesen hozzáteszi a magáét, ami tulajdonképpen annyit jelent, hogy nevezett technológia még az esetlegesen felmerülő nüansznyi bakikat is képes orvosolni, teszi mindezt ráadásul észrevétlenül, a tempóra nézve teljességgel semleges formában.

 

Portok és eszközök

Az kérem bizony vitán felüli, hogy az ASUS FX753VE bemeneti csatlakozók, valamint eszközök tekintetében nem marad el a mezőnytől, sőt mindamellett, hogy gond nélkül hozza a kötelezőt, még bőségesen rá is rámol az elvártakra. Van itt USB 2.0, USB 3.0 és első generációs, c-típusú USB 3.1, LAN és HDMI-csatlakozó, illetve MiniDisplay port is. Mindezeken felül természetesen illik kiemelnünk a többformátumú kártyaolvasót, a Bluetooth 4.0-át, a HD webkamerát, a háttérvilágítással operáló, egyébként alacsony profilú, anti-ghosting klaviatúrát, továbbá természetesen a Wifi 802.11 b/g/n-t is. Amennyiben pedig már azt hinnénk, hogy az FX753VE repertoárjából az optikai meghajtó ezúttal kimaradt, azt gyorsan megnyugtatjuk: van az is!

 

Az Intel Core i7-7700HQ generálta teljesítmény

Az kérem vitán felüli, hogy az ASUS gaming-szériája bizony mindig garanciát jelent, így ez nyilván már az FX753VE esetén is jó előre borítékolható. A processzor munkáért egyébként ezúttal is az Intel Core i7-7700HQ slágere a felelős, ami ugye rendeületlenül négy maggal, 3,8Ghz-es órajellel és 6Mb gyorsítótárral dolgozik. Kétségtelen, hogy az i7-7700HQ nem véletlenül örvend ekkora népszerűségnek, hiszen minden tekintetben hibátlanul képes lefedni a felsőkategóriás igényeink legjavát. Ehhez jön még ugye hozzá a 2400Mhz-es DDR4 RAM, ami alapvetően 8GB-os verzióban áll majd rendelkezésünkre, bár ez egyrészt ugye bármikor bővíthető a későbbiekben, illetőleg már akár kapásból is választhatunk a kínálatból egy előre több memóriával operáló példányt. Talán itt érdemes még külön kiemeléssel illetni az úgynevezett intelligens hűtést is, mint olyat, ami tulajdonképpen annyit jelent, hogy maga a gép egy pár réz hűtőcsövet, illetve két-ventilátoros rendszert alkalmaz annak érdekében, hogy külön-külön tartsa optimális tartományban a processzor, valamint a grafikus kártya hőmérsékletét is. Ez biztosítja egyébként a rendszer throttling nélküli stabilitását is, továbbá a kiegészítő, úgynevezett Fan Overboost funkció pedig maximalizálja a hűtés gyakorlatban történő hatékonyságát.

 

 

 

Az Nvidia GeForce GTX 1050Ti 4 GB GDDR5-ról bővebben

Az ASUS FX753VE grafikus teljesítményéért, nem más, mint a Pascal-alapú közönségkedvenc, Nvidia GeForce GTX 1050Ti hivatott felelni. A 1050Ti pedig nem elég, hogy már kapásból az Nvidia Game Ready technológiával került felvértezésre, már bőven a csúcskategória hírnöke is, sőt. Tény ami tény, a 1050Ti mostanság már nemcsak slágertermék, hanem konkrétan trend és valahol talán már létminimum is. -Legalábbis a piac elitjéhez tartozni vágyó konfigurációk esetében egészen bizonyosan. Egy ilyen grafikus kártyával operáló vasat pedig aztán jól meg is kell tömni játékkal, csalódni pedig bizonyára nem fogunk, sőt. A GTX 1050Ti abszolút naprakészen igazodik a játékos igények legjavához, ennek okán pedig nincs is szégyenkezni valója, sem fps, sem pedig általánosabb tekintetben. A helyzet az, hogy az Nvidia GeForce GTX 1050 Ti-vel bizony mindent magkapunk, amire nagy általánosságban szükségünk lehet. -Már ami ugye a legújabb címekhez szükséges alapfelszereltséget illeti. Mindezt pedig még egy teljes körű Microsoft DirectX 12 támogatással, valamint Nvidia Ansel és Nvidia GameWorks technológiával is megfejeli az Nvidia, úgyhogy örülünk, Vincent!

Hangzás

Az ICEPOWER® technológiát ugye már megannyi esetben felmagasztaltuk, ez persze nem is véletlen, hiszen az ASUS játékos laptopjai gyakorlatilag kivétel nélkül ezzel szoktak operálni. Említett technológia mellett egyébként elsősorban az szól, hogy a tervezési kialakításnak köszönhetően, a hangszórók gyakorlatilag felénk terelik az adott hangokat, rezgéseket. Ennek okán pedig minden egyes hang kristálytiszta, hangos és magával ragadó, biztosítva ezzel a kifogástalan audió-élményt. Mindezen felül még itt érdemes megjegyezni a beépített ARRAY márkájú mikrofonokat, amelyek kvázi kimaxolják a középkategória erényeit azzal, hogy mindamellett, hogy a felvett hangok minősége élesek és tiszták, még hibátlanul képesek kiszűrni az esetleges környezeti zajokat is.

 

 

 

Bővíthetőség

Az ASUS FX753VE természetesen a bővítéseket illetően is éppen olyan, amilyennek manapság lennie illik. Van itt minden mi szem-szájnak ingere, a dupla memóriafoglattól kezdve, egészen az ssd bővítőhelyig. Előbbi 32, míg utóbbi 512 GB-ig minden gond nélkül felhúzható. Azt pedig ne felejtsük el, hogy az alábbi linken még bőven lehet szemezgetni a már előre felturbózott variációk között is, sőt ez abban az esetben mindenféleképpen indokolt, ha tudjuk magunkról, hogy később úgyis kinőnénk az alapmodell, így az 1TB-os merevlemez kvalitásait. A könnyű tárhely hozzáférés pedig minden további nélkül borítékolható, hiszen a fenéklap pontosan ugyanazon metódus szerint távoltható el, mint a 17 colos ROG-ok javarészénél; így mindösszesen csak egy csavarhúzóra és némi finom motorikus kézügyességre lesz szükségünk majd a későbbiekben.

 

Rendszer

Ugyan előtelepített Windows 10-et ezúttal nem kaptunk, azért a karikagyűrű nyilván nem esett le az ujjunkról a felhúzást követően. A rendszer egyébként gyorsan reagált, magára a sebességre pedig még SSD hiányában sem panaszkodhatunk. Amennyiben viszont az előre bővített variációk felé húzna a szívünk, úgy ezen a linken érdemes mazsolázgatnunk az SSD-vel vagy több memóriával már gyárilag felhúzott modellek között.

 

Mennyire GAMER?

Tisztelt gamerek, mennyire is lehet gamer egy Nvidia GeForce GTX 1050Ti-Intel Core i7-7700HQ kombóval operáló notebook? A kérdés nyilván költői, ugyanis a válasz totálisan egyértelmű. Tudniillik ezzel a kombóval már bőven elleszünk egy jó darabig a legújabb címekkel is, így hosszútávon sem kell majd azon agonizálnunk, hogy gépünk szavatossága vajon mikor is fut majd ki a naprakészségéből, hiszen a közeljövőben ez a probléma azért nem lesz napirenden. Játszani meg tessenek vele, hiszen az ASUS FX753VE pontosan erre való!

 

Összegzés

Konklúziónak kétségkívül azt érdemes levonnunk az ASUS FX753VE esetében, hogy bizony minden játékos kedvű usernek egy ilyennel volna érdemes tolnia a maratoni gaminget. Ugyanis az FX753VE ár/érték arányát tekintve egészen kiváló, pláne, ha figyelembe vesszük, hogy most az alapmodell egy erősen kedvező, mínusz harmincezer forintos akciót kapott, ráadásul még egy 24 hónapos, teljeskörű garancia is a csomag része. Úgyhogy hölgyek, urak: játékra fel!

 

 

 

Technikai adatok-ASUS FX753VE

Processzor Intel Core i7-7700HQ (4 mag, 3,8Ghz)
Kijelző 1920x1080; Matt, 17,3" IPS
Memória 8 GB RAM DDR4, 2400Mhz;
Merevlemez 1 TB SATA HDD;
Grafikus kártya NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5
Optikai meghajtó DVDRW
Egyéb Wifi 802.11 b/g/n, Bluetooth® 4.0, Gigabit LAN; USB 2.0, 3.0, 3.1 Type-C (gen1); Kártyaolvasó HDMI; Billentyűzet háttérvilágítás, HD Webkamera, MiniDisplay
Hangrendszer ICEPOWER
Ár MOST CSAK 299 990 Ft

Teszt eredmények

 
GTA 5
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Ultra 76 123 101
 

Fotógaléria