Technikai adatok - ASUS GL552VW-CN211D + Magyar Windows 10 - Teljesen új darab, gyárilag újracsomagolva!

Processzor Intel i7 Intel® Core™ i7-6700HQ, (3,5 GHz, 6 MB Cache)
Kijelző 1920 x 1080 FullHD felbontás Matt kijelző, IPS
Memória 8 GB RAM DDR4 2133Mhz
Merevlemez 1 TB HDD 7200RPM, M.2SATA bővítőhellyel
Grafikus kártya Nvidia Geforce GTX 960M 2 GB
Optikai meghajtó DVD SuperMulti
Egyéb Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth® 4.0, Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s) Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s); 2x USB 3.0; 1x USB 2.0; Kártyaolvasó: SD; HDMI; VGA; HD Webkamera, mini display port, 1x HDMI, háttérvilágítású billentyűzet
Hangrendszer SonicMaster Hangszóró Bass Eye mélynyomó
Ár 229 990 Ft

Mi is az a refurbished?

A kérdés jó, már mondom is: A refurbished termékek az egyes gyártók által felújított modelleket nevezi meg, amelyek javarészt sérült csomagolású termékek, ritkább esetben pedig valamilyen gyári hibával kerültek visszahívásra. A gyártó által szigorú minőség ellenőrzést követően, ezen termékek újracsomagolt állapotban kerülnek újra kereskedelmi forgalomba. Az átlagot figyelembe véve a legtöbb esetben valóban csak csomagolásukban sérült darabokról van szó, a hibás termékek száma azért szerencsére meglehetősen csekély. Egyes gyártók esetében eltérő lehet a garanciavállalás a saját refurbished termékeikre, bár általában azért ugyanazon garanciális feltételekkel operálnak, mint a sztenderd csomagolású termékeik esetében. A refurbished termékek csomagolása rendszerint egy egységes kartondobozt jelent, ami esztétikus ugyan, ám a gyári csomagolással ellentétben inkább egyszerű és letisztult, mintsem túldíszített. A doboz az adott notebookon felül általában gyári töltőt, továbbá egyes esetekben egyéb extra kiegészítőt is tartalmaz.

Szíves figyelmedbe ajánljuk a Refurbished termékeket, ha:

  • -inkább biztosra mennél, és egy előre tesztelt és vizsgáztatott termék mellett tennéd le a voksodat.
  • -nem feltétel számodra az ékesített gyári csomagolás
  • -elektronikai eszközeidet általában sűrűn cseréled, és szeretnéd minimalizálni az új gép jelentette anyagi terhet
  • -a kiszemelt példányodhoz jelentősen olcsóbb áron szeretnél hozzájutni.

 

Megjelenés

Az ASUS ROG GL552VW REFURBISHED azzal a klasszikus, már-már talán ikonikus, finoman barázdált, lopakodó vadászrepülők ihlette fedlap, ugyanazzal a borítással operál, amit megannyi esetben már méltattunk. Az ezüstös hatást keltő fedlap, a középre nyomott márkajelzés, a fekete panelkeret és az elegáns, vékony vonalvezetéssel megfestett maja mintázat, bizony mind-mind ismerős látvánnyal bír. Az óriásira eresztett alapegység, a tekintélyes méretű csuklótámasz, a háttérvilágítással és alulról kontúrozott w-a-s-d billentyűkkel operáló, keskeny klaviatúra sem idegen már legtöbbünknek, úgyhogy térjünk is rögtön a lényegre!

 

Kijelző

A 15,6-os matt kijelző bizony az ASUS ROG GL552VW REFURBISHED kismillió egyéb erénye közül éppen az egyik. Az IPS technológiának köszönhető, közel 178 fokos betekintési szög mindig menő, hiszen ennek okán a látnivaló akár a legextrémebb szögekből is tökéletesen élvezhető. E tekintélyes méretű, 1920x1080 FullHD pixelsűrűségű felületen pedig még a szőrösebb szívek is aligha találhatnak csorbát, hiszen nevezett panel éppen úgy hibátlan, ahogy van.

 

Portok és eszközök

Az ASUS ROG GL552VW REFURBISHED a csatlakozókra vonatkozóan sem árul zsákbamacskát. Bal oldalon kettő darab USB 3.0, a LAN, a HDMI kábel, továbbá a c-típusú USB 3.1 port és a hálózati csatlakozó is. A géptest elején találjuk a kártyaolvasót, valamint a jobbunknál kettő darab audió csatlakozó, egy darab USB 2.0 és az optikai meghajtó kapott helyet. Az alapcsomag egyebei között megemlítendő még a Bluetooth 4.0, a HD webkamera, a wifi 802 11 ac és 802 11b/g/n, valamint a vörösen felizzó billentyűzet is.

 

Teljesítmény

Az ASUS ROG GL552VW REFURBISHED a ROG-szériától már joggal elvárható színvonalat prezentálja, amely ezúttal (is) párhuzamba állítható akár egy asztali számítógép teljesítményével is. A hatékonyságért egy hatodik generációs Intel Core i7-6700HQ processzor kezeskedik, amely négy maggal, 3,5Ghz-es órajellel és 6Mb gyorsítótárral dolgozva alapozza meg a megfelelő izmot, a (32GB-ig bővíthető) 2133Mhz-es 8GB DDR4 RAM és a komplett Microsoft® DirectX® 12 támogatással felvértezett NVIDIA GeForce GTX 960M 2 GB fúziós erejének. Ugyan ssd ezúttal nem jár az alapcsomaghoz, azonban a 7200 fordulaton dolgozó, 1000GB-os SATA hdd már önmagában is elegendő tárhelyet kínál adataink tárolásához. Ugye egy ROG esetében a Gaming Center funkció mint olyan, már nyilván alapkívánalom, így a játékos élmény testreszabásához szükséges beállítások finomhangolását már tényleg egyedi igényeink szerint tudjuk konfigurálni.

Hangzás

Az ASUS ROG GL552VW REFURBISHED a beépített ICESOUND támogatáson felül, az ASUS családfájánál már oly' kiválóan bizonyított SonicMaster hangszóróval lett ellátva, illetve mikrofonjának hangzása is, ugyanezen márka minőségét kívánja megidézni. De mit is jelent az ICESOUND? Ez tulajdonképpen annyit tesz, hogy a hordozható Windows és Android alapú multimédiás cuccok hangzása, - legyen az laptop, ultrabook, okostelefon vagy táblagép, - e szoftver segítségével a prémium tartományba emelhető, valamint testre is szabható. Egészen konkrétan, a szabályozhatóságnak köszönhetően, kismillió funkciót a csúcsra tudunk majd járatni. Példának okáért a basszust kvázi még a hallgatható tartományon belül kimaxolhatjuk, a hangfrekvencia fokozásának köszönhetően voltaképpen kristálytiszta, továbbá sokkalta természetesebb hangzást tudunk kicsikarni a laptopunkból. De persze ne feledkezzünk meg a stúdióhangzás biztosításának, valamint a maximális hangerő felturbózásáért felelős opcióink lehetőségeiről sem. Egy szó, mint száz: alternatívák vannak bőven, csak győzzünk belőlük válogatni.

Bővíthetőség

Az ASUS ROG GL552VW REFURBISHED bizony a bővítésre vonatkozó tulajdonságokat illetően sem marad el a nagyoktól. Kis hozzáértéssel egészen könnyedén nyitható és szerelhető, így a legfontosabb bővíteni valók barkácsolására, kozmetikázására és variálásra bármikor van lehetőségünk. Amennyiben mondjuk az 1000GB-os HDD és az 500GB-os SSD kombója sem lenne elég, úgy ez még bármikor modifikálható igényeink szerint az m.2 SATA bővítőhely feltárásával. Bővíthető slotok listája: m.2 SATA bővítőhely SSD + HDD kombinációban, maximálisan 512GB SSD-vel 2db DDR4 memória-foglalat maximálisan 32GB memóriáig

 

Rendszer

Az ASUS ROG GL552VW REFURBISHED sebességét jelentősen felgyorsító 512GB-os SSD, kiváló alapnak szolgált a tesztfolyamatok kezdetekor felállított operációs rendszernek. A Windows 10 gyorsan reagált, a driverezés és a testreszabás folytonosságát sem csorbította semmiféle kellemetlen és bosszantó nyűg. A tesztfolyamatokhoz alkalmazott programok és játékok is nevezett lemezre kerültek, így az ezzel járó munkafeladatok tempója is érezhetően gyorsabb volt, mintha csak egy szimpla HDD állt volna rendelkezésünkre.

Kinek ajánljuk?

Egy Nvidia GeForce GTX 960M 2 GB-al dolgozó játékos laptopot nem is tudnánk nyugodt szívvel másnak ajánlani, mint a GAMER-közösségnek! Az ASUS ROG GL552VW REFURBISHED erényeit naphosszat sorolhatnánk, ám ugye ezt megtettük az imént már több ízben is. A GL552VW mindenekelőtt terhelésre született, amit igenis muszáj túráztatnunk, izzasztanunk, gyűrnünk, nyüstölnünk; hiszen éppen erre való.

Összefoglalás

A ROG modellek esetében a magasra kalibrált színvonal bizony mindig adva vagyon, így az ASUS ROG GL552VW REFURBISHED esetében sincs ez másként. A külsőségeket érintő megannyi erény természetesen a belső esetében is fennáll, így tesztalanyunk minden vonatkozásában az elit között említendő. Választott játékaink konfigurálásánál pedig nyilván finomkodnunk sem kell, hiszen az ASUS ROG GL552VW REFURBISHED-t még a legújabb címekkel is bátran nyúzhatjuk, megszeppenni biztosan nem fog.

Technikai adatok - ASUS GL552VW-CN211D + Magyar Windows 10 - Teljesen új darab, gyárilag újracsomagolva!

Processzor Intel i7 Intel® Core™ i7-6700HQ, (3,5 GHz, 6 MB Cache)
Kijelző 1920 x 1080 FullHD felbontás Matt kijelző, IPS
Memória 8 GB RAM DDR4 2133Mhz
Merevlemez 1 TB HDD 7200RPM, M.2SATA bővítőhellyel
Grafikus kártya Nvidia Geforce GTX 960M 2 GB
Optikai meghajtó DVD SuperMulti
Egyéb Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth® 4.0, Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s) Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s); 2x USB 3.0; 1x USB 2.0; Kártyaolvasó: SD; HDMI; VGA; HD Webkamera, mini display port, 1x HDMI, háttérvilágítású billentyűzet
Hangrendszer SonicMaster Hangszóró Bass Eye mélynyomó
Ár 229 990 Ft

Teszt eredmények

 
Kinézet
Teljesítmény
Grafikus teljesítmény
Kijelző
Hangzás
Ár/Érték arány
Összesen
 

3D Mark:

 

Játék Tesztek

GTA 5
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Ultra 52 91 67
Witcher 3: Wild Hunt
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 High 16 31 22

Fotógaléria