TECHNIKAI ADATOK - ASUS ROG STRIX GL553VE + Ajándék C-TECH AKATHA egér!

Processzor Intel® Core™ i7-7700HQ (3,8 GHz, 6 MB Cache)
Kijelző 15,6; 1920x1080 FullHD felbontás, Matt kijelző;
Memória 8 GB RAM DDR4 2666Mhz
Merevlemez 1 TB HDD+128GB SSD
Grafikus kártya NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4 GB
Optikai meghajtó DVD SuperMulti
Egyéb Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth® 4.0, Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s) Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s); USB 3.0; USB C-type; USB 2.0; 2-in-1 Kártyaolvas&oacute, HD Webkamera, 1x HDMI, Minidisplay,
Hangrendszer ICEPOWER+AUDIOWIZARD
Ár MOST: 334 490,00 Ft

Az ASUS GL553VE az alábbi linkre kattintva elérhető!

Az elődök jó szokását megtartván, az ASUS Strix szériájának legújabb darabja sem adott okot nekünk a csalódottságra. Az ASUS GL553VE bizony úgy jó, ahogy van. Persze itt felmerül a kérdés: Volt már valaha is okunk egy Strix minőségét illetően szomorkodni? Na, ugye.

 

Megjelenés

Dacára annak, hogy a GL-széria darabjai ugye többnyire egészen hasonszőrű küllemi tulajdonságokkal kerülnek megtervezésre, úgy tűnik a GL553VE esetében mégis van új a nap alatt; hiszen az ASUS-nál most láthatóan igyekeztek némi változatosságot is belecsempészni a repertoárba. Bár a formatervet, a dizájn javát, valamint a színhasználatot is már jól ismerjük, a w-a-s-d billentyűk fehérrel történő kiemelése, továbbá a klaviatúra egészén használt betűtípus már újdonság. Ugyan a billentyűk alatt felizzó háttérvilágítás is maradt a szokásos vörös szín, bár egy másik jelentős újítás itt mégis tetten érhető; ugyanis míg aktív használat közben a klaviatúra egésze valóban pirosan izzik, addig a bootolás, illetve a kikapcsolás folyamatakor már szivárvány színben pompázik. A panelkeret alatti ASUS márkajelzést is egy Republic Of Gamers embléma váltotta, ám a ROG morcos szeme, valamint a STRIX felirat már a jól ismert helyekre lettek pozicionálva.

 

Kijelző

A kijelző sajátosságai között kiemelendő, hogy ezúttal egy 15,6-os, magától értetődően 1920x1080-as FullHD felbontású mattpaneltt kapunk. Súlyponti még, hogy a GL553VE kijelzőjének már jelentősen gyorsabb a válaszideje a korábbi darabokkal szemben, valamint az adaptív jelfeldolgozásból eredően, a látványvilág is intenzívebb, gazdagabb, mint mondjuk elődeinek. Persze mindehhez az Nvidia G-Sync is bőségesen hozzáteszi a magáét, ami tulajdonképpen annyit jelent, hogy nevezett technológia igyekszik kiküszöbölni a képvilág esetlegesen felmerülő nüansznyi hibáit is. És teszi mindezt pedig úgy, hogy a vizuális élményt bizony tökéletes szinkronban tartja a GPU-val, így kímélve meg minket a laggolástól, droppolástól. A legszebb az egészben pedig az, hogy mindezt gyakorlatilag észrevétlenül, a rendszer tempójára nézve abszolút módon hatástalanul teszi. Piros pont!

 

Portok és eszközök

Mivel a bal oldal bizony bőségesen meg lett tömve csatlakozókkal, így a kettő darab 3.0-án felül, az audiot, a C-típusú USB-t, a minidisplay portot, a HDMI-t és a LAN-t, illetve az akkumulátor töltőjének csatlakozóját is itt érdemes majd keresnünk. A jobb oldalra egy darab USB 2.0, az optikai meghajtó, illetve a Kensington-zár került, míg a kártyaolvasó ezúttal a géptest elején kapott helyet. Az egyebek között pedig a HD webkamera, a Bluetooth 4.0, és természetesen a vezeték nélküli net érdemeli meg a kitüntetett figyelmet.

 

Teljesítmény

Nincs mese kérem, a STRIX embléma bizony mindig garanciát jelent, így ez a GL553VE esetén sincs másként. A teljesítmény alaphangjáért a legújabb Intel Core i7-7700HQ a felelős, ami négy maggal, 3,8Ghz-es órajellel és 6Mb gyorsítótárral dolgozva alapozza meg a megfelelő izmot, az egyébként 32GB-ig bővíthető, 2666Mhz-es 8GB DDR4 RAM és a komplett Microsoft® DirectX® 12 támogatással felvértezett Nvidia GeForce GTX 1050ti 4 GB fúziós erejének. Egy ilyen grafikus kártyával operáló vasat pedig aztán jól meg is kell tömni játékkal, melyek felhalmozásához a szűkös tárhely ezúttal aztán biztosan nem, maximum csak a fantáziánk szabhat határt; hiszen az egy terrás merevlemezen felül, a GL553VE még egy 128 GB-os ssd-vel is meg lett spékelve. Ugye egy ROG esetében a Gaming Center funkció mint olyan, már nyilván alapkívánalom, így a játékos élmény testreszabásához szükséges beállítások finomhangolását már tényleg egyedi igényeink szerint tudjuk konfigurálni. A mellékelt 3D, illetve játék eredmények pedig azt hiszem önmagukért beszélnek.

 

 

Hangzás

Mint ahogyan az a márka egyéb darabjainál is lenni szokott, a GL553VE-nél is az ICEPOWER és AUDIOWIZARD támogatással operáló, Sonic Master hangrendszerrel kell számolnunk. Az említett kisegítő lehetőségek funkcióbeli előnye pedig az, hogy ezen támogatások segítségével, a hordozható Windows és Android alapú multimédiás cuccok (legyen az laptop, ultrabook, okos telefon vagy táblagép,) hangzása a prémium tartományba emelhető és szabható is testre, akár egyidejűleg is. Alternatívák bizony vannak bőven, csak győzzünk belőlük szemezgetni.

 

Bővithetőség

Habár a gyártó jóvoltából egy 128 GB-os SSD is a GL553VE repertoárjának a része, azért ez ne tartson vissza bennünket abban az esetben, ha netalántán mégis kevésnek éreznénk akár a tárhelyet, akár pedig mondjuk a sebességet. Kis hozzáértéssel egészen könnyedén hozzáférhetünk a legfontosabb bővíteni való modulokhoz, így bármikor módunkban áll majd a későbbiekben kozmetikázni a modulok különféle varációin.

Bővíthető slotok listája: PCIe SSD támogatás, 512GB-ig m.2 SATA bővítőhely SSD+HDD kombinációban, maximálisan 512GB SSD-vel 2db 2133Mhz DDR4 memória-foglalat maximálisan 32GB memóriáig.

 

Rendszer

Meglep az még bárkit is így 2017-ben, hogy a Windows 10 hozta a kötelezőt? Dehogy kérem, hiszen a rendszer felállításánál minden éppen úgy történt, ahogy a nagykönyvben meg van írva! Az ssd-nek hála már maga a telepítési folyamat is szépen megfeleződött, maga a használat pedig sebesség tekintetében ideálisabb talán nem is lehetett volna.

 

Kinek ajánljuk?

Egy Nvidia GeForce GTX 1050 Ti 4 GB-al dolgozó játékos laptopot nem is tudnánk nyugodt szívvel másnak ajánlani, mint a GAMER-közösségnek! A GL553VE erényeit naphosszat sorolhatnánk, és ugye ezt meg is tettük az imént már több ízben is. A GL553VE mindenekelőtt terhelésre született, amit igenis muszáj túráztatnunk, izzasztanunk, gyűrnünk, nyüstölnünk; hiszen éppen erre való.

 

Összefoglalás

A ROG modellek esetében a magasra kalibrált színvonal bizony mindig adva vagyon, így ez a kijelentés az GL553VE esetében is tökéletesen helytálló. A külsőségeket érintő megannyi erény természetesen a teljesítmény esetén is fennáll, így tesztalanyunk minden vonatkozásában az elit között említendő. Választott játékaink konfigurálásánál pedig nyilván finomkodnunk sem kell majd, hiszen a GL553VE nem fog megszeppenni egyetlen friss cím ultrára húzott grafikai beállításától sem.

 

Zalman GAMER fejhallgató és Asus GX950 GAMER egér ajándékba!

Habár az ASUS GL553VE ugye már önmagában is kellőképpen meggyőző, azonban biztosan rátesz még egy lapáttal annak ténye, hogy minden kedves ügyfelünknek/vásárlónknak, akik a legújabb Strix modell mellett döntenek, most egy Zalman GAMER fejhallgatót, valamint egy ASUS GX950 GAMER egeret is ajándékba adunk!

 

Technikai ADATOK - ASUS ROG STRIX GL553VE + Ajándék C-TECH AKATHA egér!

Processzor Intel® Core™ i7-7700HQ (3,8 GHz, 6 MB Cache)
Kijelző 15,6; 1920x1080 FullHD felbontás, Matt kijelző;
Memória 8 GB RAM DDR4 2666Mhz
Merevlemez 1 TB HDD+128GB SSD
Grafikus kártya NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4 GB
Optikai meghajtó DVD SuperMulti
Egyéb Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth® 4.0, Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s) Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s); USB 3.0; USB C-type; USB 2.0; 2-in-1 Kártyaolvas&oacute, HD Webkamera, 1x HDMI, Minidisplay,
Hangrendszer ICEPOWER+AUDIOWIZARD
Ár MOST: 334 490,00 Ft

Teszt eredmények

 
Kinézet
Teljesítmény
Grafikus teljesítmény
Kijelző
Hangzás
Ár/Érték arány
Összesen
 

3D Mark:

 

Játéktesztek

GTA 5
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Ultra 76 111 97
Witcher 3: Wild Hunt
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 High 31 67 46

Fotógaléria