A játékos rendeltetésre született laptopok piacának teljhatalmú uralkodóinak, egyértelműen az ASUS Republic of Gamers széria darabjai kiálthatók ki. Ez nyilvánvalóan vitán felüli, hiszen népszerűségek egyrészt töretlen, másrészt pedig jelenlétük és a piacra gyakorolt hatásuk is sokkalta relevánsabb, mint versenytársaiknak. A mindig van új a nap alatt mottót figyelembe véve, ezúttal a ROG-ok egyik újdonsült példányát, Az ASUS GL553VW-t szeretnénk olvasóinknak bemutatni.

Küllem

Az ASUS GL553VW küllemi sajátosságaiban gyakorlatilag semmiben sem tér el a STRIX-ek által felvonultatott általános stílusjegyektől. A borítás még a kevésbé edzett techer és zöldfülű gamer olvasóinknak is ismerősnek tűnhet, hiszen ez a fekete alapon narancssárga dizájn, sok esetben volt már terítéken akár nálunk is. A fedlapot középen két oldalt megtörő narancssárga csíkozás, a középre elhelyezett morcos ROG embléma, a narancs gamer klaviatúra, a bemeneti csatlakozók elhelyezésre, vagy a 15,6-os FullHD és mattborítású IPS panelkeret alján helyet kapó ezüstözött felirat, mind-mind ugyanolyan megnyerőek, mint a széria korábbi darabjai esetében. A billentyűzethez még visszatérve az is szót érdemel, hogy a fekete-narancssárga színkombináció dominanciája természetesen itt is tetten érhető, hiszen a komplett alapegység is ezzel a színhasználattal dolgozik.

Belső

Az ASUS ROG STRIX GL553VW belseje, a STRIX-ektől már joggal elvárható színvonalat prezentálja, amely jelen esetben is az asztali számítógépek súlycsoportjába sorolandó. A teljesítmény alaphangjáért egy hatodik generációs Intel Core i7-6700HQ a felelős, ami négy maggal, 3,5Ghz-s órajellel és 6Mb gyorsítótárral dolgozva alapozza meg a megfelelő izmot, a (32GB-ig bővíthető) 2133Mhz-s 4GB DDR4 RAM és a komplett Microsoft® DirectX® 12 támogatással felvértezett NVIDIA GeForce GTX 960M 4 GB fúziós erejének. Ugyan ssd ezúttal nem jár az alapcsomaghoz, azonban a 7200 fordulaton dolgozó, 1000GB-os SATA hdd már önmagában is elegendő tárhelyet kínál adataink tárolásához. Persze amennyiben ezt csekélynek éreznénk, úgy természetesen egy ssd-vel történő kiegészítésre bármikor van lehetőségünk. Ugye a ROG-ok esetében a Gaming Center funkció mint olyan, már persze alapkívánalom, így a játékos élmény testreszabásához szükséges beállítások finomhangolását már tényleg az igény szerinti, személyes szájízre tudjuk konfigurálni.

Konklúzió

A ROG modellek esetében a magasra kalibrált színvonal bizony mindig adva vagyon, így a STRIX GL553VW esetében sincs ez másként. A külső borítás egyrészt nem az olcsó és vacak műanyag, hanem már ránézésre is teljesen világos, hogy nem spóroltak a gyártósoron az anyaggal. Másrészt pedig a STRIX-ek dizájnja és formaterve mindig szemrevaló. A belső abszolút rugalmasak és terhelhető, valóban az elit között említendő. Ennek okán a tényleges és valódi játékélmény, maradéktalan prezentálására hivatott, nem pedig csak szimpla irodai, otthoni vagy multimédiás felhasználásra. Választott játékaink konfigurálásánál pedig nem kell finomkodnunk, a GL553VW-t legújabb címek maximum (közeli) beállításaival is bátran nyúzhatjuk, megszeppenni biztosan nem fog.

Technikai adatok - ASUS ROG STRIX GL553VW

Processzor Intel Core i7-6700HQ (3,5 GHz, 6 MB gyorsítótár, 4 mag)
Kijelző 15,6; 1920 x 1080 FullHD Matt;
Memória 8GB DDR4 2133Mhz
Merevlemez 1000GB SATA HDD
Grafikus kártya NVIDIA GeForce GTX 960M 4 GB
Optikai meghajtó Dvd super multi
Egyéb Billentyűzet villágítás, Bluetooth, Gigabit LAN, HDMI, Mini DisplayPort, USB 2.0/3.0/3.1 Type C; Webkamera, Wifi 802.11 ac
Hangrendszer SonicMaster
Ár 319 990 Ft