Ugyan az ASUS STRIX egyes modelljei már több ízben is terítékre kerültek, ahogyan egészen konkrétan a GL702VT-t is górcső alá vettük már, azonban tesztjeinkben gyakorta hangsúlyos szerepet kapnak az esetleges bővítési lehetőségek, amelyekbe kapaszkodva hatványozott teljesítmény kisajtolására van lehetőségünk a későbbiekben.

Ennek apropóján döntöttünk úgy, hogy eljött az ideje mindezt végre tényszerű számadatokkal is alátámasztanunk, hiszen valamit feltételezni egy dolog, azonban valóságos adatokkal megtámogatva, a következtetések már bőven túlnőnek önnön maguk megfoghatatlanságán, és kompromisszummentes valósággá manifesztálódva válnak tanúbizonysággá. (Nagyobb felbontásért tessék a képre kattintani!)

Bizony így esett, hogy az alapvetően 2x4GB DDR4 2133Mhz RAM-mal, továbbá az 1TB-os hhd-vel dolgozó GL702VT-t megbolondítottuk egy 2666Mhz-s, 2x4GB Corsair Vengeance DDR4 memóriával, továbbá az 1000GB-os hdd helyére egy, a nemrégiben már bemutatott M.2 PCI EXPRESSZ alapú, 256GB-os ssd került. Az alant mellékelt, az AIDA64-el mért teszteredmények azt hiszem önmagukért beszélnek, hiszen már ránézésre szemet szúrhat az embernek a legalább 15%-os, írási, olvasási és másolási hatékonysági gyarapodás. Ez pedig ugye semmi esetre sem elhanyagolható, hiszen ha aktuális játékmenetünknél éppen nem is oly' mértékben, az általános felhasználás során mindenképpen releváns érték.