Technikai adatok - ASUS K501UX-DM085T - Refurbished + WINDOWS 10

Processzor Intel Core i7-6500U (3,1 GHz, 4 MB gyorsítótár, 2 mag)
Kijelző 15,6; 1920 x 1080 FullHD felbontás; matt panel;
Memória 12 GB DDR3 1600Mhz
Merevlemez 1 TB HDD; 5400 rpm, SATA
Grafikus kártya NVIDIA GeForce GTX 950M 2 GB
Optikai meghajtó -
Egyéb Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth® 4.0, Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s) Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s); 2x USB 3.0; 1xUSB 2.0; Kártyaolvasó: SD; HDMI; VGA; HD Webkamera, mini display port, D-SUB; 1x HDMI;
Hangrendszer SonicMaster hangrendszer+AudioWizard
Ár 199 990 Ft + ajándékok

 

Mi is az a refurbished?

A kérdés jó, már mondom is: A refurbished termékek az egyes gyártók által felújított modelleket nevezi meg, amelyek javarészt sérült csomagolású termékek, ritkább esetben pedig valamilyen gyári hibával kerültek visszahívásra. A gyártó által szigorú minőség ellenőrzést követően, ezen termékek újracsomagolt állapotban kerülnek újra kereskedelmi forgalomba. Az átlagot figyelembe véve a legtöbb esetben valóban csak csomagolásukban sérült darabokról van szó, a hibás termékek száma azért szerencsére meglehetősen csekély. Egyes gyártók esetében eltérő lehet a garanciavállalás a saját refurbished termékeikre, bár általában azért ugyanazon garanciális feltételekkel operálnak, mint a sztenderd csomagolású termékeik esetében. A refurbished termékek csomagolása rendszerint egy egységes kartondobozt jelent, ami esztétikus ugyan, ám a gyári csomagolással ellentétben inkább egyszerű és letisztult, mintsem túldíszített. A doboz az adott notebookon felül általában gyári töltőt, továbbá egyes esetekben egyéb extra kiegészítőt is tartalmaz.

Szíves figyelmedbe ajánljuk a Refurbished termékeket, ha:

  • - inkább biztosra mennél, és egy előre tesztelt és vizsgáztatott termék mellett tennéd le a voksodat.
  • - nem feltétel számodra az ékesített gyári csomagolás
  • - elektronikai eszközeidet általában sűrűn cseréled, és szeretnéd minimalizálni az új gép jelentette anyagi terhet
  • - a kiszemelt példányodhoz jelentősen olcsóbb áron szeretnél hozzájutni.

 

Megjelenés

Ugyan az K501UX-DM085T borítása már ismerősnek hathat korábbról is, azért mégis illene sorra vennünk a kiemelendő küllemi sajátosságokat. Ez grafitosabb, ugyanakkor a fényviszonyok függvényében akár lilásnak is tűnő fedlap tapintása nem a lágyan barázdált, újradizájnolt verziót, hanem a korábbi slágertermékek finomra csiszoltságát kívánja megidézni. Egyetlen ékessége csupán a középre elhelyezett, tükörhatású márkajelzés. A fedlap színhasználata az alapegységen is dominál, hiszen a fehérrel megfestett fekete, ergonomikus és illesztésmentes kialakítással operáló billentyűzet is ugyanolyan grafitos lilával van határolva, mint maga a fedél. Az X-szériás modellekhez hasonlóan, a K501UX-DM085T-nél is hasonszőrű jellegzetességek a kiemelendők: gondolok itt a kifinomult és elegáns formatervre, illetve a külcsín egészére tökéletesen elmondható komolyságra és dekorativitásra is.

 

Kijelző

Az ASUS K501UX-DM085T kijelzője bizony abszolút módon hű saját műhelyének sajátosságaihoz, hiszen nevezett darabunk annak ellenére idézi meg minőségében a masszívabb súlycsoportban dolgozó ROG nagy testvérek prémium legjavát, hogy az egyszeri felhasználónak mégsem kell túl mélyre nyúlnia saját zsebében. A szóban forgó 15,6-os panel mindamellett, hogy 1920x1080-as FullHD felbontású, természetes matt borítású is, ennek okán a fényes kijelzőkre mumusként tekintő felhasználók igényei is kielégítésre jutnak majd.

 

Portok és eszközök

Talán a csatlakozókat tekintve tudunk a legcsekélyebb újdonsággal szolgálni Olvasóink számára, ugyanis e tekintetben nem ígér számottevő újdonságot az K501UX-DM085T. A bal oldalra kettő darab USB 3.0, a LAN és a HDMI csatlakozó, továbbá az aksi-töltő bemenete került. A jobb kezünk felőli oldalon a Kensigton zárat, a többformátumú kártyaolvasót, az audió csatlakozót, valamint kettő darab USB 2.0-át találunk majd. A Bluetooth 4.0, a webkamera, illetve a wifi 802.11.ac pedig az egyebek táborát hivatott erősíteni.

 

Teljesítmény

A fanfavorit IntelCore i7-6700HQ-tól nem sokkal elmaradó i7-6500U processzorunk teljesítménye is a nagyokat idézi. A legújabb generációs processzorok, javában inkább a magasabb árkategóriájú, és effektív a gamer szegmensben fellelhető konfigurációk hajtásáért a felelősek, ezúttal azonban a pénztárcakímélő árazás sem csorbítja a komponensek milyenségét vagy minőségét. Ennek okán az ASUS K501UX-DM085T egészen hasonszőrű kvalitásokkal operáló processzorral került felvértezésre, mint mondjuk egy ROG, vagy éppen a mostanság méltán népszerű STRIX-ek valamelyike. A (kevésbé szigorú értelemben vett) különbség csupán a komplett gépre vonatkozó, cirka megfelezett vételárban keresendő. A grafikus teljesítményért ezúttal egy Nvidia Geforce GTX 950M 2GB GDDR5 videokártya felel, ami az 1600Mhz-en dolgozó, 12GB-os (4GB ONBOARD) DDR3 memória, valamint az 5400rpm-en forduló, 1000GB-os SATA hdd fúziós erejével már figyelemre méltó teljesítményt sugall. Persze a félreértések és kukacoskodások elkerülése végett, azért azt itt rögvest leszögezném, hogy ahogyan azt a mellékelt teszteredmények is tükrözik, a konfiguráció célközönsége nyilván nem a hardcore gamerek osztálya. Ugyanakkor az is kétségtelen, hogy az ASUS K501UX-DM085T-Refurbished, a maga kétszázezer forintos vételárával, bizony rendkívül figyelemreméltó. i7-es processzor, nyolc plusz négy, azaz 12 GB memória, matt panel, valamint előtelepített Windows 10. Akarhatunk ennél többet mindössze kétszázezer forintért? Ugyan.

 

 

Hangzás

Az ASUS K501UX-DM085T kristálytiszta hangzásáért ezúttal (is) a SonicMaster-AudioWizard hangrendszer párosa felel. Az optimalizált erősítő megléte, illetve a nagyobb hangszórók és zengőkamrák fúziós ereje tökéletesen precíz, mély basszussal operáló audió hangzást biztosít. E hangzást pedig még csúcsra is járatja azon kiegészítő jelfeldolgozás, mely a zajszűrésért, a hardveres finomhangolásért és a kristálytiszta hangzásért hivatott felelni.

 

Bővithetőség

Az ASUS K501UX-DM085T - Refurbished bizony e tekintetben még annak ellenére sem marad el a nagyoktól, hogy nem rendelkezik effektív szerelőnyílással. Kis hozzáértéssel és gyakorlattal egészen könnyedén szerelhetővé válik, így a legfontosabb bővíteni valók barkácsolására, kozmetikázására és variálásra bármikor lesz lehetőségünk. Amennyiben mondjuk a boot időt vagy az egyéb, rendszerrel összefüggő folyamatok tempóját túlságosan komótosnak éreznénk, úgy ez egy utólagosan beszerelésre került memóriával vagy ssd-vel könnyedén orvosolható.

Bővíthető slotok listája: m.2 SATA bővítőhely SSD + HDD kombinációban, maximálisan 512GB SSD-vel 1db DDR3 memória-foglalat (8GB ONBOARD) maximálisan 32GB memóriáig

 

Rendszer

A gyártók nagylelkű figyelmességének köszönhetően, az ASUS K501UX-DM085T már előretelepített Windows 10-el került tesztpadunkra. A bekapcsolást követően csak a beállítások testreszabásával, továbbá a tesztfolyamatokhoz elengedhetetlen játékok és programok felhúzásával kellett törődnünk. A rendszer sebessége optimális volt, a rendszer-és tesztfolyamatok is tükörsimán mentek, illetőleg az alvó és energiatakarékos módból történő észhez térés sem igényelt több időt, mint ahogyan az elvárható.

 

Kinek ajánljuk?

Az ASUS K501UX-DM085T tulajdonképpen a család bármely tagjának optimális választás lehet. Legyen szó akár az interneten kalandozó nagyszülőtől kezdve, a multimédiás feladatokat preferáló szülőkön át, egészen az alapjátékos felhasználásra vágyó gyerkőcökig és tinédzserekig. Ugyan utóbbiak esetében az megjegyzendő, hogy a maradéktalan élményhez egy kis kompromisszum persze elengedhetetlen lesz majd, ám ehhez alkalmazkodva bizony az ő igényeik is bőségesen kielégítésre lelhetnek.

 

Összefoglalás

Az ASUS égisze alatt, egy ismételten patent ár/érték arányú, egyszerre stílusos küllemmel és kielégítő belsővel operáló laptop látott napvilágot. Az ASUS K501UX-DM085T bizony mindamellett, hogy egyszerre energikus és szemrevaló, még megannyi egyéb lehetőséggel is bír, melyeket olvasóinknak csakis ajánlani tudunk.

Technikai adatok - ASUS K501UX-DM085T - Refurbished + WINDOWS 10

Processzor Intel Core i7-6500U (3,1 GHz, 4 MB gyorsítótár, 2 mag)
Kijelző 15,6; 1920 x 1080 FullHD felbontás; matt panel;
Memória 12 GB DDR3 1600Mhz
Merevlemez 1 TB HDD; 5400 rpm, SATA
Grafikus kártya NVIDIA GeForce GTX 950M 2 GB
Optikai meghajtó -
Egyéb Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth® 4.0, Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s) Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s); 2x USB 3.0; 1xUSB 2.0; Kártyaolvasó: SD; HDMI; VGA; HD Webkamera, mini display port, D-SUB; 1x HDMI;
Hangrendszer SonicMaster hangrendszer+AudioWizard
Ár 199 990 Ft + ajándékok

Teszt eredmények

 
Kinézet
Teljesítmény
Grafikus teljesítmény
Kijelző
Hangzás
Ár/Érték arány
Összesen
 

3D Mark:

 

Játék Tesztek

GTA 5
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 High 36 56 44
Witcher 3: Wild Hunt
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Medium 21 37 26
RYSE: SOn of Rome
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 High 18 27 21

Fotógaléria