Technikai adatok-ASUS ROG G703GX + Ajándék 1 éves pixelgarancia + ASUS ROG Gladius II egér + Ajándék ASUS ROG SHUTTLE hátizsák

Processzor Intel Core i9-8950HK (6 mag, 4,8 Ghz, 12mb cache)
Kijelző 1920 x 1080; IPS, matt, 17,3" - 144HZ; 3ms
Memória 2666 MHz 32 GB DDR4 RAM
Merevlemez 1TB PCI EXPRESS SSD
Grafikus kártya NVIDIA GeForce RTX 2080 8 GB GDDR6
Optikai meghajtó -
Egyéb Wifi 802.11 ac, USB 3.0; HDMI, HD Webkamera, Bluetooth 5.0, Kártyaolvasó Thunderbolt, MiniDisplay Port, Gigabit LAN
Hangrendszer SonicStudio III
Ár 1 499 990 Ft
Az ASUS ROG G703GX-et itt találja meg webshopunkban!

Az ASUS ROG G703GX vételára kapásból akár még ijesztőnek is tűnhet, ehhez kétség sem férhet. Ugyanakkor nem szabad, hogy az első blikkre megrázó(nak tűnő) élmény bárkit is elriasszon, hiszen a G703GX nem csak hogy rászolgált erre az összegre, de hosszútávon kamatostul meg is térül majd. Már amennyiben, ha valóban a magas minőségű, ha úgy tetszik prméim darabokat priorizáljuk.

 

 

Megjelenés

Emlékszünk még az ASUS ROG G752VY-ra? Bizony nem ma volt, sőt nyáron lesz már három éves az a tesztünk, ám kétségkívül hagyott bennünk akkora nyomot az a fajta formaterv, hogy azt kérem sose feledjük. És mindezt most értsük jól, vagyis a lehető legpozitívabb értelemben, ugyanis az G752VY ott és akkor úgy nézett ki, mint előtte alig bármi más. Hamisítatlan szürke-réznarancs színkombó, óriási panel, mindez pedig olyan vastagságban és súlyban, hogy az a küllem komolyan elpusztíthatatlannak hatott. A G703GX kvázi pont ugyanez, persze itt-ott némiképpen már módosított, ha úgy tetszik felturbózott megoldással. A színkombináció természetesen maradt, ahogyan a tekintélyes méretek és az ugyanennyire combos súly is. A fedlapot felhajtván azonban már nem e narancsos-rezes-ezüstös-szürke megoldás, hanem egy teljesen szimpla és letisztult fekete-fehér színvilág dolgozik. A w-a-s-d kvartett nyilván ezúttal is megkapta a gombok alatti fehér kiemelést, a csuklótámasz pedig jelen esetben is szép terebélyesre lett eresztve, hogy hosszútávon is kényelmes legyen minden kéznek. És ha már csuklótámasz, akkor itt érdemes még érintenünk a billentyűzetet is, ami mindamellett, hogy ugye nyilván full AURA SYNC támogatással, vagyis teljeskörű RGB világítással operál, a legfelső billentyűsor feletti parancsgombok (hangerő, mikrofon, AURA, XBOX, webkamera és ROG Gaming Center) sem hiányozhatnak a repertoárból.

 

Kijelző

Az ASUS ROG G703GX kijelzője gyakorlatilag pontosan olyan, mint amilyennek lennie illik. Ugye az 1920x1080-as FHD kijelző már nem nagy mutatvány, pláne ennél a kategóriánál, és természetesen a matt borítást, valamint a közel 180 fokos betekintési szöggel operáló IPS megoldást sem spórolták ki belőle. Mint ahogyan a feljebb lévő, küllemi sajátosságokat firtató hasábban már kitértünk rá, a G703GX bizony közel sem egy kis darab, ennek okán teljesen nyilvánvaló, hogy nem is adhatták volna alább a gyártósoron egy 17,3"-mas panel méretnél. A dolog pikantériája továbbá még az, hogy a kijelző természetesen már 144Hz-en, 3ms-el dolgozik, illetve az Nvidia G-Sync is a csomag része.

 

Portok és eszközök

Portokból sincs hiány, ráadásul ezek elhelyezése is egészen innovatívnak mondható. Tulajdonképpen minden van itt mi szem-szájnak ingere, kezdve a többformátumú kártyaolvasótól kezdve, a Gigabit LAN-on és Minidisplay porton át, egészen az USB 3.1 Gen 2, a Thunderbolt 3, illetve a HDMI, vagy az audió csatlakozó(k)ig. Ugyanakkor, mint ahogyan azt írtam is, a dolog egészen sajátos esszenciája inkább ott keresendő, hogy a felsoroltakból néhány bemenet nem a szokványos két oldali, hanem egy egészen sajátos, a géptest hátuljára történő kialakítást kapott. Példának okáért mind az akksi töltőjének csatlakozóját, mind pedig a HDMI-Minidisplay párosát is ott, vagyis a géptest farán találjuk majd. Mindezeken felül van itt még a fentebb már szintén említett, RGB világítással operáló billentyűzet, a HD webkamera, a Bluetooth 5.0, valamint a Wifi 802.11ac is.

 

 

Az Intel Core i9-8950HK generálta teljesítmény

Kérem tisztelettel, figyelembe véve, hogy az ASUS ROG G703GX minden létező tekintetben már a legújabb generáció hirnöke, így mi-sem-természetesebb annál, hogy ez bizony minden egyéb komponens mellett, a processzorra is maximálisan igaz. Szemben az abszolút és méltán fanfavorit i7-7700HQ-val, az i9-8950HK közel annak kétszeresét kínálja a performanszt tekintve, ami már önmagában sem elhanyagolható, sőt ez kivételes módon figyelemre méltó teljesítmény. Az Intel Core i9-8950HK 6 maggal, 12 szálon, valamint 12mb-nyi cache-vel dolgozik, ráadásul mindezek ellenére sem kíván többet fogyasztani 45 wattnál. A processzor alap órajele 2,90 Ghz, azonban a turbo boost bedurrantását követően, ez a teljesítmény nem kevesebbre, mint 4,80Ghz-re megy fel a gyakorlatban. Szó-mi-szó kérem, hogy az Intel Core i9-8950HK minden létező tekintetben azt kínálja számunkra, amit a nyolcadik generációs CPU-któl már joggal elvárhatunk. Arról nem is beszélve, hogy az i9-8950HK, csakúgy mint generációjának minden darabja, tökéletes kompatibilitást nyújt a belsőben dolgozó Nvidia GeForce RTX 2080 8 GB GDDR6 Gaming-gel is. Ám minderről bővebben csak a következő hasábban értekezünk majd.

 

 

 

Az Nvidia GeForce RTX 2080 8 GB GDDR6 -ról bővebben

Az Nvidia Geforce RTX 2080 8G GDDR6 Gaming játékos-esszenciája egészen konkrétan az úgynevezett RAY Tracingben rejlik, -ez pedig a legújabb játékok esetén nemcsak hogy óriási fegyvertény, de pontosan ez teszi az ASUS ROG G703GX-et is valami piszkosul durva konfiggá. Mindez kvázi nem jelent mást, minthogy a sugárkövetés élethű megvilágítást, fényvisszaverődést, árnyékokat és tükröződéseket borítékol, így járatva csúcsra a vizuális élmény egészét. De mielőtt még tovább mennénk, érdemes lenne néhány mondatban tisztába raknunk, hogy pontosan mi is az a RAY Tracing, vagyis a sugárkövetés. A ray-tracing technológia nem más, mint egy nem kicsit erőforrás-igényes, ugyanakkor legalább ennyire combos eljárás, mely a fény útját hivatott a számításoknak megfelelően lemodellezni. Ennek eredményeképpen tudunk tükröződéseket, visszaverődéseket és árnyékokat élethű formában abszolválni a gyakorlatban. És bár ezidáig mindezen technológia csak a filmek, a lakberendezés, illetve építészet esetén volt mindennaposan elérhető és használható, manapság, a hardverek rohamtempójú fejlődésével már lehetőségünk nyílik a gaming szegmensben is a javunkra fordítani a benne rejlő potenciált. És minden bizonnyal ebben látta meg a lehetőséget a Microsoft is a DXR-rel, illetve az Nvidia is az RTX-el, amelyek egy egészen új irányt nyithatnak majd a gaming kultúra technikai fejlődésének kiaknázását illetően. A gyakorlatban mindez pedig nem jelent mást, minthogy az ASUS ROG G703GX ízig-vérig gamingre született. Régebbi, óriási étvágyú AAA játék, mint például a Witcher 3? Nem gond, high-on is és ultrán is simán elfut. Relatíve aktuális cím, mint például a Metro Exodus, mindez persze mindennemű röccenés nélkül? Sima ügy, kérem. Érkező nagy cím, mint például a The Division 2 vagy az Anthem? Az Nvidia GeForce RTX 2080 8 GB GDDR6-tal operáló ASUS ROG G703GX, bizony azokat is kisujjból kirázza!

 

Hangzás

Az ASUS ROG G703GX hangzásáért nem más, mint a szakma kritikusai által is méltán elismert, valamint az ESS által szabadalmaztatott HyperStream DAC architektúrával dolgozó, Sonic Studio III hivatott felelni. A panelhoz közvetlenül kettő darab 2W-os, míg a házban szintén kettő 4,5W-os mélynyomó balanszolja a hangspektrumot az alacsony és a magas frekvenciák között. A Sonic Studio III saját, intelligens erősítő technológia pedig nem csak a hangszórók védelmére, hanem a játékon belüli hangerő és basszus, akár 200%-os növeléséért is felel. A Sonic Studio III pedig mindezeken felül képes még a 7.1-es térhang szimulálására is, ami még egy hagyományos sztereó fülesen bőven érzékelhető a fülnek. A Sonic Studio III kezelő panelja egyébként öt különböző hangmódot kínál, amikbe egyébként még manuálisan is bele-bele piszkálhatunk, ha egy-egy módot még saját kezűleg is finomhangolnánk.

 

 

 

Bővíthetőség

No kérem, hát 2019-ben már mi sem természetesebb annál, minthogy egy gaming konfiguráció maga mögött hagyva a régmúlt idők trendjét, már ne egy hagyományos 1TB-os HDD-vel, vagy jobb esetben mondjuk emellé egy 256-os SSD-vel megtámogatva kerüljön ki a piacra, hanem már kapásból csak SSD-vel, HDD nélkül. Ráadásul abból is rögtön egy 1TB-os, PCI EXPRESS megoldással. A memóriára sem lehet panasz, hiszen abból is rögtön 32GB-nyit kapunk, mindezt DDR4 kiszerelésben, 2666Mhz-en. Ennek okán pedig azt hiszem eszünkbe se jut majd holmi bővítéseken törni a fejünket, hiszen tényleg minek? Teljességgel indokolatlan, ez a felállás bizony úgy hibátlan, ahogy van.

 

Rendszer

Az a helyzet kérem, hogy ebben az árkategóriában bizony már sem a gyártónak, sem pedig mondjuk a usernek nem oszt-nem szoroz egy liszenszelt operációs rendszer mint olyan, és valószínűleg így voltak ezzel az ASUS-nál is, hiszen mi sem természetesebb annál, minthogy a G703GX-hez már előtelepített Windows 10 is járt. A beállítások testre szabásának végignyomkodását követően pedig a lehető legnaprakészebb, legpatentebb operációs rendszer már elő is áll, hogy neki is eshessünk a munkának vagy épp a szórakozásnak.

 

Mennyire GAMER?

Röviden és tömören: az ASUS ROG G703GX gamerebb már aligha lehetne. De most komolyan, nézzük meg gyorsan ezt a kvázi tényleg elpusztíthatatlan külsőt, vagy ezt a combos belsőt! Nvidia GeForce RTX 2080 8 GB GDDR6-Intel Core i9-8950HK kombó, mindez 32GB-nyi 2666Mhz-en dolgozó DDR4 memóriával. A G703GX már önmagában garancia a lehető legjobb és legszínvonalasabb gaming-élményre. Ezt pedig itt és most írásba is adom.

 

Összegzés

Azt hiszem mindazon információ, amit az imént csokorba szedtem, kellő bizonyítékkal szolgál azt illetően, hogy az ASUS ROG G703GX minden létező tekintetben játékra termett. Ebből pedig kvázi egyenesen arányosan következik, hogy tesztalanyunk minőségére, a létező összes tekintetben sem lehet panasz. Persze ennél az árkategóriánál ez kétségkívül már joggal el is várható, azonban szerintem mindenkivel előfordult már, hogy mélységesen csalódott egy olyan termékben élete során, aminek az ára az ellenkezőt vetítette előre. Mindenki megnyugtatására mondom: mint ahogy minden ROG, úgy a G703GX is pontosan azt nyújtja, amit a (természetesen közel sem kevés) pénzünkért elvárnánk.

 

A Radium pedig ezúttal sem rest sok jóságot hozzá pakolni a konfigurációhoz, természetesen ajándék gyanánt! (Unboxing videónk pedig alant vehető górcső alá!)

Az ASUS ROG G703GX már önmagában is egy kész gyöngyszem, ugyanakkor ezúttal a pénzünkért még sok más jóság is a miénk lehet! Ugyanis most egy ASUS ROG Gladius II egeret, egy Ajándék ASUS ROG SHUTTLE hátizsákot, valamint egy kerek egy hónapra szóló Radium pixelhiba garanciát is hozzácsapunk a csomaghoz!

 

 

Technikai adatok-ASUS ROG G703GX + Ajándék 1 éves pixelgarancia + ASUS ROG Gladius II egér + Ajándék ASUS ROG SHUTTLE hátizsák

Processzor Intel Core i9-8950HK (6 mag, 4,8 Ghz, 12mb cache)
Kijelző 1920 x 1080; IPS, matt, 17,3" - 144HZ; 3ms
Memória 2666 MHz 32 GB DDR4 RAM
Merevlemez 1TB PCI EXPRESS SSD
Grafikus kártya NVIDIA GeForce RTX 2080 8 GB GDDR6
Optikai meghajtó -
Egyéb Wifi 802.11 ac, USB 3.0; HDMI, HD Webkamera, Bluetooth 5.0, Kártyaolvasó Thunderbolt, MiniDisplay Port, Gigabit LAN
Hangrendszer SonicStudio III
Ár 1 499 990 Ft
Az ASUS ROG G703GX-et itt találja meg webshopunkban!

Teszt eredmények


 
Far Cry V
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Ultra 82 113 98
Battlefield: V
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Ultra 89 132 117
 

Fotógaléria