Ugyan az ASUS GL552VW akár már több ízben is ismerős lehet olvasóink számára, hiszen egészen konkrétan jelen konfiguráció is került már boncasztalunk nagyítója alá, ugyanakkor az új borításba csomagolt belső, a mostani dizájnnal nyerte el legnívósabb, önmagához mérten legméltóbbnak definiálható küllemét, melyről igenis illik említést tennünk.

Küllem

Ez az f22-es lopakodók dizájnjából merített külső bizony minden ROG-nak jól áll, így ez alól nyilván főszereplőnk sem lesz kivétel. Az igényes, modern és mindenekelőtt mutatós formaterv, legalább annyi komolyságot kölcsönöz a laptopnak, mint amennyire elhinti a belsőben rejlő kompromisszummentességet. Élei, sarkai és szélei ugyan természetesen lekerekítettek, ám a színhasználat, a folytonosságot középen megtörő, fémes hatást keltő barázdák, az (ál)alumínium fedlap hűvös tapintása, illetve az alaphangon vaskosnak nem kimondottan mondható géptest együttese, mégis tükröz inkább méltóságteljes eleganciát, mintsem effektív játékosságot. Ugyan a formaterv a megtévesztésig tűnhet valóban masszív fémötvözetből összegyúrt vasdarabnak, azonban ez inkább csak optikai illúzió, hiszen az anyaghasználatot javarészt a könnyű műanyag jellemzi. A némiképpen újdonságként ható borításon túl, a felhajtott fedlap alatt már a ROG-ok esetében jól ismert stílusjegyek köszönnek vissza. Gondolok itt mind a színhasználatra, mind a kialakításra és a csatlakozók elhelyezésére, mind pedig a dizájnra. A fekete-piros természetesen még mindig dominál, ahogyan a 15,6-os fullHD IPS mattpanel zsanérozását határoló maja mintázatú hajszálcsíkozást illetően sincs hiányérzetünk.

Belső

Az ASUS ROG GL552VW felhajtóerejéért egy négy magos, 3,5Ghz-s és 6Mb gyorsítótárral operáló Intel Core i7-6700HQ processzor felelős, ami egy játékos ROG-nál már ugye az általánosan elvárt kritérium. A grafikus teljesítményt egy 2133Mhz-es DDR4 8GB RAM és egy NVIDIA GeForce GTX 960M 4 GB szerelme igyekszik a csúcsra járatni, ami azért már komoly játékosságot sejtethet velünk. A tárhelyünkért és a gyors reakcióidőért már alaphangon is egy 5400-en forduló 1TB-os hdd, továbbá egy 128GB-os ssd fúziós ereje a felelős, - azonban kiemelendő, hogy a hatványozott hatékonyság érdekében, jelen modell akár 256GB-os ssd-vel is elérhető. Az meg, hogy a webshopon megjelölt vételi ár még egy előretelepített Windows 10-et is tartalmaz, ezek után már tényleg csak a cseresznye e képzeletbeli habos tortán.

Konklúzió

Az imént sorra vett tulajdonságokat figyelembe véve, azt hiszem felesleges volna még egy rögtönzött érveléssel előrukkolni azt illetően, hogy miért is figyelemre méltó darab az ASUS GL552VW. A létező összes olyan külsőt és belsőt lefedő jellemvonással bír, amiért példának okáért a ROG szériát szeretjük, így az égvilágon semmit sem tudunk ellene vádként vagy kifogásolhatóként felhozni. Jó, talán a 17,3-as panel hiányát, de ez már tényleg lenne inkább izzadságszagú szőrözés a részünkről, mintsem tényleges válóok. Az ASUS ROG GL552VW minden tekintetben optimális választás, pont.

Technikai adatok - ASUS ROG GL552VW

Processzor Intel Core i7-6700HQ (3,5 GHz, 6 MB gyorsítótár, 4 mag)
Kijelző 15,6; 1920 x 1080
Memória 8GB DDR4 2133Mhz
Merevlemez 256GB SSD+1000GB HDD
Grafikus kártya NVIDIA GeForce GTX 960M 4 GB
Optikai meghajtó Dvd super multi
Egyéb Wi-Fi 802.11 b/g/n, , Wifi 802.11 ac, USB 3.0; USB 2.0; Kártyaolvasó HDMI; Webkamera, VGA; Háttérvilágítású klaviatúra;
Hangrendszer Bang&Olufsen;
Ár 446 250 Ft

Fotógaléria