Technikai adatok-ASUS ROG STRIX SCAR II GL504GW + Ajándék 1 éves pixelgarancia + ASUS ROG GX950 egér + ASUS ROG BP2500G hátizsák

Processzor Intel Core i7-8750H (6 mag, 4,1 Ghz, 9mb cache)
Kijelző 1920 x 1080; IPS, matt, 15,6" - 144HZ; 3ms
Memória 2666 MHz 16 GB DDR4 RAM
Merevlemez 512 GB PCI EXPRESS SSD
Grafikus kártya NVIDIA GeForce RTX 2070 8 GB GDDR6
Optikai meghajtó -
Egyéb Wifi 802.11 ac, USB 2.0, 3.0, 3.1 Type-C (gen1); HDMI, Webkamera, Bluetooth 5.0, Kártyaolvasó Thunderbolt
Hangrendszer SonicStudio III
Ár 739 990 Ft
Az ASUS ROG STRIX SCAR II GL504GW-t itt, a további variációkat pedig itt találja meg webshopunkban!

Az ASUS SCAR II GL504GW a ROG STRIX-széria legújabb, egyben pedig nyilván legcombosabb zászlós hajója, ami bár már csak a vételárát tekintve sem gyerekjáték, de itt és most szeretnénk hangsúlyozni: bizony kétségtelenül rászolgált minden egyes forintjára! Az ASUS SCAR II GL504GW a gamer élmény vadonatúj korszakát jelenti a piacon. És ezek kérem a tények. Pont.

 

 

Megjelenés

Az ASUS ROG STRIX SCAR II GL504GW külleme minden létező tekintetben nem csak szemtelenül menő, de kétségkívül iránymutató is. A "gunmetal gray" fedlap ugyan a Scar-ok esetén már megszokott recepttel operál, azonban ezt felhajtván már egészen friss, nem utolsó sorban pedig pazar látvánnyal dolgozik. A káva alapvetően lehelet vékony, kivétel ez alól a kijelző alsó szekciója, ugyanis rendhagyó módon ezúttal nem fentre, hanem ide került a HD webkamera. Persze érdekes megoldás ez, figyelembe véve, hogy nem csak hogy alul kell keresnünk az eszközt, de ráadásul nem középre, hanem a panel keret jobb oldalára tervezték. Persze a gyakorlatban ez kvázi mit sem jelent, hiszen a lencse kialakításának köszönhetően, pontosan ugyanolyan lesz a végeredmény, mintha a fenti szekcióban és középen lenne. Az alapegység kicsti vaskosabb, ugyanakkor érdekes módon mégsem hat annak, sőt. Az egész tulajdonképpen rendkívül kompakt, nyoma sincsen ormótlan megoldásnak. Az alapegység egésze bordázottnak hat, ez azonban inkább egy amolyan optikai csel, ugyanis tapintásra teljesen sima a felülete, továbbá a klaviatúra körüli egyes részek katonai, ha úgy tetszik military mintázattal operálnak. A klaviatúra egyébként mind érzetre, mind pedig kinézetre is kiváló, a w-a-s-d billentyűk teljes egészében átlátszó, fehéres dizájnt kaptak, amik természetesen mindig más színnel dolgoznak, mint a a billentyűzet többi része. És ha már világítás, akkor itt illik megemlítenünk az rgb-t, vagyis inkább a komplett Aura-lighting-ot is, ugyanis nyilván ez sem maradhatott ki a repertoárból: nem csak a full klaviatúra pompázik ilyen-olyan színekben, hanem az alapegység elején, egy majdnem teljesen végig érő led-csík is izzik használat közben. Amennyiben pedig azt gondolnánk, hogy oké, ez azért már mégis csak túlzás, mindenki megnyugtatására mondom; hogy nem, nem az. Az egész annyira ízléses és nem utolsó sorban valóban dögös, hogy a legkevésbé se fogjuk, minden indokolatlansága ellenére sem megkérdőjelezni a létjogosultságát.

 

Kijelző

Az ASUS bizony a STRIX-ek kijelzőinek esetén is igyekszik folytatni azt a fajta, minőségileg maximálisan megkérdőjelezhetetlen trendet, mint amit például a ROG-ok esetén már megszoktunk. A SCAR II GL504GW által prezentált látnivaló, ezúttal nem holmi 60Hz-es, hanem egyenesen 144Hz-es képfrissítési rátával jön az arcba, ráadásul 100% sRGB színskála tökéletes táptalajt biztosít az egyébként nyilván IPS-el operáló kijelzőnek ahhoz, hogy a létező összes szögből azt és úgy lássuk, amit és ahogyan illik. Arról már nem is beszélve, hogy mindezeken felül, a FullHD felbontás mint olyan, illetve a matt borítás már tök alap, azonban az tizedmásodperccel sem több, mint 3ms-es válaszidőt tekintve, már tényleg az állunkat keressük valahol a padlón. A SCAR II GL504GW ultra-reszponzív panelja nem csak gyönyörű színmélységgel, de mindösszesen 2,33 cm-es kávával, a low-end IPS panelekhez viszonyítva pedig mintegy 20%-al pazarabb minőségben prezentálja a prezentálni valót, hogy a lehető legkevesebb sallang zavarja a szemünket a játékélmény közben.

 

Portok és eszközök

Az a helyzet kérem, hogy az ASUS ROG STRIX SCAR II GL504GW, a teljesség igénye nélkül kvázi minden létező portot és eszközt felvonultat, amik nélkül manapság már nem is élet az élet. A csatlakozükat tekintve van itt USB 3.0, USB 3.1, USB 3.1 Type-C, Minidisplay 1.2, Kensington-zár, többformátumú kártyaolvasó, HDMI 2.0b, valamint Gigabit LAN is. Az eszközök között a billentyűzet világítást, a Bluetooth 4.0-át, a Thunderbolt-ot, a HD webkamerát, illetve a Wifi 802.11.ac-t illik külön kiemelnünk. Mostanra már nem akkora újság az ilyen, így jelen esetben is csak halkan említenénk meg, hogy optikai meghajtó ezúttal (sem) került bele a repertoárba. És persze itt nem feledkezhetünk el a 3.5 mm-es audio jack-ről, illetve az akkumulátor töltőjének férőhelyéről sem. Az ASUS saját fejlesztésű Aura-Sync-jének hála pedig az billentyűzet RGB fényeinek stílusát is kedvünk szerint variálhatjuk, így a statikus, a breathing, a strobing, a color cycle, a rainbow, a music vagy például a smart fények között kedvünk szerint váltogathatunk.

 

Az Intel Core i7-8750H generálta teljesítmény

Azt hiszem, hogy az Intel i7-8750H-s megoldásának erényeit már nem is kell külön, az ASUS ROG STRIX SCAR II GL504GW esetén (is) nyomatékosítanunk, hiszen ezt már megannyi esetben megtettük korábban. Tudvalevő, hogy az i7-8750H bizony már minden olyan erénnyel felvértezésre került, melyek okán az elődöket annyira szerettük, sőt, a leköszönt elit kör jó tulajdonságai, a 8750H-ban bizony hatványozottan jelen vannak, szemtelenül felturbózva így az egyébként is szép emlékekkel búcsúztatott korábbi Intel darabok teljesítményét. A nextgen, Doffee Lake architektúrára építő 8750H már több magot és szálat hozott magával, ennek okán pedig nyilván a gyakorlatban abszolvált teljesítménye is jócskán megnőtt. Ez egészen konkrétan egyébként plusz kettő processzormagot, illetve négy szálat jelent, ami már barátok között is hat mag és tizenkettő szál összesen. A processzor alap órajele egyébként alapvetően 2,2 Ghz-es, ám a Turbo Boost bedurrantása esetén ez nem kevesebb, mint 4,1 Ghz-re ugrik. Az L3 cache mérete egyébként 9 MB, a fogyasztása pedig ~ 45 watt. A számok ismeretében annyi már biztosan borítékolható, hogy a Core i7-8750H egészen látványos performansz növekedést ígér, ez egyszálas feladatoknál plusz húsz százalékos, míg a többszálasok esetén plusz ötven százalékos teljesítmény növekedést jelent majd a gyakorlatban. És bár maga az eredmény valóban figyelemreméltó, nem szabad elfelejteni, hogy mindez elsősorban a plusz magoknak, nem pedig a mikroarchitektúrában eszközölt látványos változtatásoknak köszönhető. Mindezek pedig kvázi azonnal borítékolják számunra annak evidenciáját, hogy az Intel i7-8750H generációjának egyik, ha nem a legjobb gaming processzora, efelől ne is legyenek kétségeink.

 

 

 

Az NVIDIA GeForce RTX 2070 8 GB GDDR6 -ról bővebben

Az ASUS ROG STRIX SCAR II GL504GW egyik, ha nem a legnagyobb erénye kétségkívül a grafikus teljesítményben keresendő. Nevezett konfigurációnk ugyanis már nem mással, mint az Nvidia fémjelezte GeForce RTX 2070 8 GB GDDR6-tal dolgozik, ami a nyolcadik generációs Intel Core i7-8750H-val kiegészítvén, valódi magasságokat képes abszolválni a játékos élményt illetően. Nem is véletlenül szól úgy a promó, hogy a GL504GW bizony már esportra termett, hiszen ha az ASUS SCAR II-es megoldása nem, akkor a világon semmi sem. A Geforce RTX 20-as szériája már a legújabb Turing™ architektúrára, illetve a tradicionális CUDA-magokkal és ray tracing-gel épült. Az úgynevezett tensor magok pedig segítenek az AI-nak abban, hogy a gyakorlatban mind a fények, mind az árnyékok, mind pedig a létező összes effekt realisztikusabb, szebb és vizuálisan kvázi tökéletesebb legyen, mint valaha. Persze az RTX 2070 8GB GDDR6 ereje nem korlátozódíik kizárólag a gamingre, ugyanis talán keresve se tudnánk alkalmasabb VGA-t találni, példának okáért 3D modellezéshez sem. Mindehhez pedig még az igazán combos, akár 32GB-ig is felhúzható, dual-channel-es és 2666Mhz-es DDR4 memória is hozzáteszi a magáét, hogy a SCAR II még fluidabb élményt tudjon nekünk biztosítani, lehetőség szerint még kisebb energia felhasználásért cserébe. A GeForce RTX széria pedig természetesen teljes DirectX 12 támogatással, Game Ready driverekkel, valamint az úgynevezett Nvidia GameWorks technológiával is operál. Ugyanakkor ez még koránt sem a jéghegy csúcsa, ugyanis a GeForce RTX 2070 8GB GDDR6-nak köszönhetően, az ASUS ROG STRIX SCAR II GL504GW bizony tökéletesen VR READY is. Mindehhez járul hozzá még termékenyen a Microsoft for Windows Mixed Reality megoldás is, így járatva csúcsra a virtuális valóság élményét. Habár a VGA-hoz szervesen nem feltétlenül kapcsolódik, ám a teljesítmény egészéhez kétségkívül hozzájárul a hűtés is mint olyan, így itt vagyunk kénytelenek megemlíteni a HyperCool Pro hűtőrendszert, ami ráadásul nem csak a GPU, de a CPU hűtéséért is hivatott felelni, ráadásul nem is akármilyen minőségben. Az intelligens hűtés természetesen az úgynevezett Anti-Dust Cooling-ot magába foglalja, ami tulajdonképpen egy öntisztító portalanító rendszer, dual-ventilátoros dizájn-nal. A gyakorlatban ez még gyárilag továbbfejlesztett 12 v-s ventiket is jelent, több lapáttal, 0.1 mm-es termál szálakkal, illetve az FN + F5 billentyű kombó lenyomását követően, az úgynevezett HYPERFAN lehetőséget is, amit masszívabb használat közben/után érdemes majd mindenkinek kipróbálnia.

 

Hangzás

A STRIX SCAR II GL504GW páratlan hangzásáért nem más, mint a Sonic Studio III megoldása hivatott felelni. A végeredmény pedig tisztább és hangosabb, az oldalra helyezett hangszórók pedig mindezen teljesítményt járatják csúcsra a gyakorlatban. A basszus és a hatótávolság pedig mintegy 200%-ra emeli a korábbi darabokhoz viszonyított minőség arányát. Mindez pedig nyilván nem csak a zenékben vagy a filmekben, de a játékokban is tetten érhetőtetten érhető majd. A gyakorlatban pedig számszerűsítve ez valóban kétszer hangosabb hangerőt, háromszor combosabb basszust, illetve mintegy másfélszer nagyobb hatótávolságot jelent majd.

 

 

 

Bővíthetőség

Manapság egy felső kategóriás laptopnál már kvázi alapkívánalom, hogy a bővítési lehetőségeket illetően is haladjon a korral, így nyilván az ASUS ROG STRIX SCAR II GL504GW sem lehet kivétel ez alól. És bár a GL504GW természetesen minden esszenciális fronton bővíthető, ilyen szándék esetén lehet érdemes lenne kicsit előrébb gondolkodnunk és alábbi webshop linken a már előre bővített darabok között is mazsolázgatnunk. Persze tegyük hozzá azt is, hogy a GL504GW már a gyártósoron combos belsős tudhat magáénak a maga 2666Mhz-es, nem kevesebb mint 16GB-nyi DDR4 memóriájával, valamint az 512 GB-os PCI EXPRESS SSD-jével. Az említett ultra-reszponzív NVMe PCIe 3.0 pedig alighanem a jelenlegi egyik, ha nem a legjobb SSD megoldás a piacon, úgyhogy nincs okunk panaszra.

 

Rendszer

Az ASUS ROG STRIX SCAR II GL504GW ezúttal bizony már előtelepített Windows 10-el került a tesztpadunkra, így kímélve meg minket a rendszer felállításával járó macerától-procedúrától. A win mint ahogyan az lenni szokott, ezúttal is tükörsimán futott, -csupán egy-egy driverre kellett ráfrissítennünk ahhoz, hogy mindenből a legújabb legyen kéznél a munkafolyamat kezdeténél. A felállított rendszer a tesztek egésze alatt gördülékeny volt, így borítékolva számunkra egy abszolút tükörsima, nem utolsó sorban pedig eredményes tesztfolyamatot. A mellékelt teszteredmények pedig maximális módon önmagukért beszélnek, bár tegyük is hozzá gyorsan: nem is várhattunk mást egy olyan szörnyetegtől, mint ami a GL504GW belsejében lapul.

 

Mennyire GAMER?

Lássuk csak: VR READY NVIDIA GeForce RTX 2070 8 GB GDDR6, Intel Core i7-8750H és 16GB-nyi DDR4 RAM kombó. Azt hiszem ennél többet talán nem is kellene hozzáfűznünk az ASUS ROG STRIX SCAR II GL504GW játékos kvalitásaihoz. Persze kétségkívül a mellékelt teszteredmények is bőven önmagukért beszélnek, így nyilván minden (is) adott ahhoz, hogy a gaming-élményt maradéktalan módon átélhessük a gyakorlatban.

 

Összegzés

Bár az ASUS ROG STRIX SCAR II GL504GW kétségkívül nem gyerekjáték, -ezt már csak a maga 739 990 forintos vételára is jól sejteti, ugyanakkor pontosan ebből eredően keresve se találnánk megfelelőbb eszközt a játékra, mint olyanra. Minden komponensében játékra termett, ilyen kérem egy ízig-vérig gaming konfiguráció. Gyenge pontja kvázi nincs, a határai is határok nélküliek, egy gamer laptopnak bizony nem máshogy, hanem pontosan így kell kinéznie a 2019-es esztendőben.

 

Most ajándék sok jósággal csak és kizárólag a Radiumtól! (Unboxing videónk pedig alant vehető górcső alá!)

Az ASUS ROG STRIX SCAR II GL504GW már önmagában is egy kész gyöngyszem, ugyanakkor ezúttal a pénzünkért még sok más jóság is a miénk lehet! Ugyanis most egy ASUS ROG GX950 egeret, egy ASUS ROG BP2500G hátizsákot, valamint egy kerek egy hónapra szóló Radium pixelhiba garanciát is hozzácsapunk a csomaghoz!

 

 

Technikai adatok-ASUS ROG STRIX SCAR II GL504GW + Ajándék 1 éves pixelgarancia + ASUS ROG GX950 egér + ASUS ROG BP2500G hátizsák

Processzor Intel Core i7-8750H (6 mag, 4,1 Ghz, 9mb cache)
Kijelző 1920 x 1080; IPS, matt, 15,6" - 144HZ; 3ms
Memória 2666 MHz 16 GB DDR4 RAM
Merevlemez 512 GB PCI EXPRESS SSD
Grafikus kártya NVIDIA GeForce RTX 2070 8 GB GDDR6
Optikai meghajtó -
Egyéb Wifi 802.11 ac, USB 2.0, 3.0, 3.1 Type-C (gen1); HDMI, Webkamera, Bluetooth 5.0, Kártyaolvasó Thunderbolt
Hangrendszer SonicStudio III
Ár 739 990 Ft
Az ASUS ROG STRIX SCAR II GL504GW-t itt, a további variációkat pedig itt találja meg webshopunkban!

Játéktesztek

 
Battlefield 5
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 High 73 104 93
 

Fotógaléria