Mi is az a refurbished?

A kérdés jó, már mondom is: A refurbished termékek az egyes gyártók által felújított modelleket nevezi meg, amelyek javarészt sérült csomagolású termékek, ritkább esetben pedig valamilyen gyári hibával kerültek visszahívásra. A gyártó által szigorú minőség ellenőrzést követően, ezen termékek újracsomagolt állapotban kerülnek újra kereskedelmi forgalomba. Az átlagot figyelembe véve a legtöbb esetben valóban csak csomagolásukban sérült darabokról van szó, a hibás termékek száma azért szerencsére meglehetősen csekély. Egyes gyártók esetében eltérő lehet a garanciavállalás a saját refurbished termékeikre, bár általában azért ugyanazon garanciális feltételekkel operálnak, mint a sztenderd csomagolású termékeik esetében. A refurbished termékek csomagolása rendszerint egy egységes kartondobozt jelent, ami esztétikus ugyan, ám a gyári csomagolással ellentétben inkább egyszerű és letisztult, mintsem túldíszített. A doboz az adott notebookon felül általában gyári töltőt, továbbá egyes esetekben egyéb extra kiegészítőt is tartalmaz.

Szíves figyelmedbe ajánljuk a Refurbished termékeket, ha:

  • -inkább biztosra mennél, és egy előre tesztelt és vizsgáztatott termék mellett tennéd le a voksodat.
  • -nem feltétel számodra az ékesített gyári csomagolás
  • -elektronikai eszközeidet általában sűrűn cseréled, és szeretnéd minimalizálni az új gép jelentette anyagi terhet
  • -a kiszemelt példányodhoz jelentősen olcsóbb áron szeretnél hozzájutni.

Küllem

Ugyan az ASUS X540LA-XX092T – Refurbished borítása már ismerősnek hathat korábbról is, azért mégis illene sorra vennünk a kiemelendő küllemi sajátosságokat. A közép-fekete színhasználattal operáló fedlap nem a simára csiszolt, hanem a finoman barázdált verzió, ami előbbivel ellentétben, inkább tükröz komolyságot, mintsem játékosságot. A borítás egyetlen ékessége csupán a középre elhelyezett, tükörhatású márkajelzés. Az alapegység azonban már nem erőlteti túl a feketét, hanem a maga aranybarna színhasználatával, tökéletesen harmonizál a sötét színekkel. A túlékesítés elkerülése végett, a panelkeret már nem az imént említett, a klaviatúrát és csuklótámaszt határoló aranybarnával operál, hanem teljes egészében matt fekete. Hibátlan. Az ASUS X540LA-XX092T – Refurbished-nél is hasonszőrű jellegzetességek a kiemelendők, mint a széria modelljeinél általában: kifinomult és elegáns formaterv, amely egyszerre komoly és dekoratív, továbbá a bemeneti csatlakozók tekintetében sem árul zsákbamacskát. Van itt USB 2.0 és 3.0, VGA, HDMI, Minidisplay-port, és természetesen optikai meghajtó is. Szó mi szó, az egyetlen amit talán laptopunk achilleseként emlegethetünk, az sajnos a kijelző. A 15,6-os, 1366x768 pixelsűrűségű panel legnagyobb bánatunkra fényes borítással került megtervezésre, ám a borzasztó kedvező árkategóriát figyelembe véve, tényleg ez legyen a legnagyobb bajunk.

Belső

Ezúton bocsátanám előre, hogy az ASUS X540LA-XX092T – Refurbished nem játékos konfiguráció. Ne is legyenek ezzel kapcsolatban hamis illúzióink, hiszen az Intel HD Graphics Family integrált kártyája, bizony nem sejtet masszív grafikus teljesítményt. Ugyan a két magos, 1,7Ghz-es és 3Mb cache-s Intel Core i3-4005U processzor játékos inkompetenciája alaphangon még nem volna szentírás, azonban dedikált videokártya hiányában ezt kár is lenne erőltetnünk. Mindazonáltal a teljesítményre biztosan nem fogunk panaszkodni, ha mondjuk általános, irodai és alapvető multimédiás felhasználásnál nem akarunk majd többet kisajtolni a konfigurációból. Az 1600Mhz-es, 4GB-os DDR3 RAM, és az 1000GB-os SATA HDD fúziós ereje, egészen megbízható hátszelet biztosít az alapsebességnek. Persze, ha ennél azért dinamikusabb sebességre vágynánk, úgy a merevlemezt cserélhetjük akár HDD-re is, még gördülékenyebbé téve ezzel munkafolyamatainkat. A rendszer felállítását és sebességét is csak méltatni tudjuk, ahogyan a memóriával kapcsolatos esetleges jövőbeni bővítési lehetőségeink is kimondottan kedvezőnek tűnnek. Habár biztosan akadnak olyanok, akik már kapásból fanyalogva informálódnak egy irodai vagy otthoni használatra tervezett laptopról, -mert mint tudjuk, ami nem viszi ultrán a Witcher 3-mat VR szemüveggel, az ócska és silány minőség,- ám a maga kategóriájában az ASUS X540LA-XX092T – Refurbished is van annyira említésre méltó, mint mondjuk egy ROG a sajátjában.

Konklúzió

Az ASUS X540LA-XX092T – Refurbished egy egészen páratlan beruházás az otthoni-ténykedés szerelmeseinek. Nyilván nem egy erőmű, de az X540LA-XX092T tökéletes eszköz film vagy sorozat-darához, zenehallgatáshoz vagy internetezéshez. Pofátlanul hangzana szemrebbenés nélkül kijelentenünk azt, hogy ennyi pénzért ez kvázi ajándék, ámbár a maga 89 990 forintjával ezt megcáfolni sem tudjuk!

Technikai adatok - ASUS X540LA-XX092T - Újdonság! - Refurbished

Processzor Intel Core i3-4005U (1,7 GHz, 3 MB gyorsítótár, 2 mag)
Kijelző 15,6; 1366x768, Fényes
Memória 4 GB DDR3 1600Mhz
Merevlemez 1TB SATA HDD
Grafikus kártya Intel HD Graphics Family
Optikai meghajtó DVD SUPERMULTI
Egyéb Wifi; Bluetooth®, D-SUB; USB 3.0; 2.0; Kártyaolvasó HDMI; Webkamera
Ár 89 990 Ft

Fotógaléria