Technikai adatok - ASUS X550VX-DM073D

Processzor Intel Core i7-6700HQ (3,5 GHz, 6 MB gyorsítótár, 4 mag)
Kijelző 15,6; 1920 x 1080 FullHD felbontás; matt panel;
Memória 8 GB DDR4 2133Mhz RADIUM EXTRA RAM
Merevlemez 1 TB HDD; 7200 rpm, SATA
Grafikus kártya Nvidia Geforce GTX 950 4GB GDDR5
Optikai meghajtó DVD SuperMulti
Egyéb Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth® 4.0, Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s) Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s); 2x USB 3.0; 1xUSB 2.0; Kártyaolvasó: SD; HDMI; VGA; HD Webkamera, mini display port, D-SUB; 1x HDMI;
Hangrendszer SonicMaster hangrendszer+AudioWizard
Ár 228 990 Ft + ajándékok

Még mielőtt tévesen úgy ítélnénk meg, hogy az ASUS mint olyan, csak és kizárólag a méltán népszerű ROG széria miatt érdemel kitüntetett figyelmet, úgy érdemes egy pillantást vetnünk példának okáért az X-széria képviselőire is. Jelen esetben pedig külön kiemelnénk az ASUS X550VX-DM073D-t, mely tökéletes prezentációja a magasszintű multimédia, továbbá a belépő szintű játékos élménynek is egyaránt.

 

Megjelenés

Ugyan az ASUS X550VX-DM073D borítása már ismerősnek hathat korábbról is, azért mégis illene sorra vennünk a kiemelendő küllemi sajátosságokat. A füstösebb, grafitosabb fedlap tapintása nem a finomra csiszolt, hanem a lágyan barázdált, újradizájnolt verzió, amelynek egyetlen ékessége, a középre elhelyezett, tükörhatású márkajelzés. A fedlap színhasználata az alapegységen is dominál, hiszen a szürkével megfestett fekete, ergonomikus és illesztésmentes kialakítással operáló billentyűzet is ugyanolyan grafit szürkével van határolva, mint a fedlap esetében. Az X-szériás modellek esetén a formaterv jellegzetességei kimondottan jelentősek, hiszen azért javuknál a tervezet igen kifinomult és elegáns, a külcsín egésze pedig komoly és dekoratív.

 

Kijelző

Az ASUS X550VX-DM073D kijelzője bizony minden további nélkül, a márka ROG modelljeinek prémium minőségét kívánja megidézni. Nevezett 15,6-os panel mindamellett, hogy 1920x1080-as FullHD felbontású, természetes matt borítású is, így a fényes kijelzőkre mumusként tekintő felhasználók elvárásai is érvényesülésre jutnak majd.

 

Portok és eszközök

Talán a csatlakozókat tekintve tudunk a legcsekélyebb újdonsággal szolgálni Olvasóink számára, ugyanis az X550VX-DM073D e vonatkozásban nem hordoz magában számottevő újdonságot. Ugyanakkor talán éppen ez a legnagyobb előnye is az X-szériás produktumoknak, hiszen a már többszörösen is pazarul szuperált recepten kár is volna változtatni. A bal oldalra kettő darab USB 3.0, a LAN, a HDMI és a VGA csatlakozó, továbbá az aksi-töltő bemenete került. A jobb kezünk felőli oldalon a DVD SuperMulti optikai meghajtót, a Kensigton zárat és egy darab USB 2.0-át találunk majd. - És ugye itt illik megemlítenünk még a 802.11 b/g/n wifit, a Bluetooth 4.0-át, illetve a gép elején elbújtatott kártyaolvasót is.

 

Az elit teljesítmény receptjének titkos hozzávalója: az Intel Core i7-6700 HQ processzor!

A gyártó Republic of Gamers darabjait megidéző, négy magos, 3,5Ghz-es és 6Mb gyorsítótáras IntelCore i7-6700HQ processzorunk teljesítményét illetően, már egészen biztosan nem fogjuk húzni a szánkat. A ROG-al felállított többszöri párhuzam pedig természetesen nem véletlen, ugyanis a kijelző minőségén túl, maga a processzor is említett széria teljesítményét hivatott prezentálni. A legújabb generációs processzorok, javában inkább a magasabb árkategóriájú, és effektív a gamer szegmensben fellelhető konfigurációk hajtásáért a felelősek, ezúttal azonban a pénztárcakímélő árazás sem csorbítja a komponensek milyenségét vagy minőségét. Ennek okán az ASUS X550VX-DM073D éppen olyan kvalitásokkal operáló processzorral került felvértezésre, mint mondjuk egy ROG, vagy éppen a mostanság méltán népszerű STRIX-ek valamelyike. A különbség csupán a komplett gépre vonatkozó, cirka megfelezett vételárban keresendő. A grafikus teljesítményért ezúttal egy Nvidia Geforce GTX 950 4GB GDDR5 videokártya felel, ami a 2133Mhz-en dolgozó, 8GB-os exkluzív Radium Extra DDR4 memória, valamint a 7200rpm-en forduló, 1000GB-os SATA hdd fúziós erejével már figyelemre méltó teljesítményt sugall. Ez persze a teszteredményeken is tetten érhető, hiszen a játékok opcionális beállításai nem indokoltak számottevően túlfinomkodott belepiszkálást, sőt egyes esetekben az ultra (közeli) grafikai határt is egészen bátran feszegethettük.

 

 

Hangzás

Az ASUS X550VX-DM073D kristálytiszta hangzásáért ezúttal (is) a SonicMaster-AudioWizard hangrendszer párosa felel. Az optimalizált erősítő megléte, illetve a nagyobb hangszórók és zengőkamrák fúziós ereje tökéletesen precíz, mély basszussal operáló audió hangzást biztosít. E hangzást pedig még csúcsra is járatja azon kiegészítő jelfeldolgozás, mely a zajszűrésért, a hardveres finomhangolásért és a kristálytiszta hangzásért hivatott felelni.

 

Bővithetőség

Habár talán pont a későbbiekre esedékes bővítési opciók adják a nem aranyárban mért konfigurációk erényeinek szilánkját, ezúttal sajnálatosan éppen ez tesztalanyunk achillese. A rendelkezésünkre álló egy terrabájtos merevlemez ugyan hibátlan, ám ssd-re való kiegészítésre sajnálatosan nincs lehetőségünk a jövőben. Az ASUS ASUS X550VX-DM073D nem rendelkezik effektív bővítőhellyel e téren, hanem vagy-vagy alapon működve, sajnos bizony csak az egyik merevlemez típus mellett dönthetünk.

 

Rendszer

A Windows 10 ezidáig még nem okozott számunkra maradandó kiábrándultságot, így nyilván ezúttal sem csorbult bele a bizalmunk a közös élménybe. Maga a rendszer gyorsan felállt, a tesztsorozat folyamatába sem tört bele a bicskánk, továbbá az ASUS X550VX-DM073D a játéktesztek egésze alatt is szilárdan és magabiztosan állta a sarat.

 

Kinek ajánljuk?

Az ASUS X550VX-DM073D tulajdonképpen a család bármely tagjának optimális választás lehet. Legyen szó akár az interneten kalandozó nagyszülőtől kezdve, a multimédiás feladatokat preferáló szülőkön át, egészen az alapjátékos felhasználásra vágyó gyerkőcökig és tinédzserekig. Ugyan utóbbiak esetében az megjegyzendő, hogy a maradéktalan élményhez egy kis kompromisszum persze elengedhetetlen lesz majd, ám ehhez alkalmazkodva bizony az ő igényeik is bőségesen kielégítésre lelhetnek.

 

Összefoglalás

Az ASUS égisze alatt, egy ismételten patent ár/érték arányú, egyszerre stílusos küllemmel és kielégítő belsővel operáló laptop látott napvilágot. Az ASUS X550VX-DM073D bizony mindamellett, hogy egyszerre energikus és szemrevaló, még megannyi egyéb lehetőséggel is bír, melyeket olvasóinknak csakis ajánlani tudunk.


Amennyiben valamilyen (érthetetlen) oknál fogva az ASUS X550VX-DM073D mégsem győzött volna meg maradéktalanul mindekit, úgy a konfigurációhoz 5000 forint értékben opcionálisan választható ajándékok valamelyike már egészen biztosan eloszlatja majd a bizonytalanság nyomasztó ködét. A vásárlás esetén jóváíródó összeggel természetesen tetszésünk szerint variálhatunk, amelynek maximum már csak ügyfeleink fantáziája szabhat határt. Az opcionális mazsolázandó ajándékok között a teljesség igénye nélkül megemlítendő az ingyen futár, a két különböző típusú gamer egér, a gamer billentyűzet és gamer fejhallgató, két különböző méretű pendrive, továbbá egy laptop táska is. Amennyiben tehát éppen vásárlás előtt állunk, úgy a potenciális választottjaink között okvetlenül érdemes fontolóra vennünk az ASUS X550VX-DM073D-t is, hiszen mindamellett, hogy már maga a konfiguráció is rendkívül figyelemre méltó, a kiegészítő ajándékok jelentősége sem elhanyagolható.

Technikai adatok - ASUS X550VX-DM073D

Processzor Intel Core i7-6700HQ (3,5 GHz, 6 MB gyorsítótár, 4 mag)
Kijelző 15,6; 1920 x 1080 FullHD felbontás; matt panel;
Memória 8 GB DDR4 2133Mhz RADIUM EXTRA RAM
Merevlemez 1 TB HDD; 7200 rpm, SATA
Grafikus kártya Nvidia Geforce GTX 950 4GB GDDR5
Optikai meghajtó DVD SuperMulti
Egyéb Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth® 4.0, Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s) Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s); 2x USB 3.0; 1xUSB 2.0; Kártyaolvasó: SD; HDMI; VGA; HD Webkamera, mini display port, D-SUB; 1x HDMI;
Hangrendszer SonicMaster hangrendszer+AudioWizard
Ár 228 990 Ft + ajándékok

Teszt eredmények

 
Kinézet
Teljesítmény
Grafikus teljesítmény
Kijelző
Hangzás
Ár/Érték arány
Összesen
 

3D Mark:

 

Játék Tesztek

GTA 5
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Ultra 32 56 42
Witcher 3: Wild Hunt
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 High 25 50 27
Project CARS
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Ultra 45 70 59

Fotógaléria