Technikai adatok-ASUS X555QG-DM023D + AJÁNDÉKOK: EXKLUZÍV AJÁNLAT CSAK A RADIUM-tól!

Processzor AMD TURBO QUAD Core FX-9800 (Teljesítménye az Intel i5 és i7 között van)
Kijelző 1920x1080; Matt
Memória 8 GB RAM DDR4, 2133Mhz;
Merevlemez 1 TB SATA HDD
Grafikus kártya AMD RADEON R8 M435DX DUAL GRAPHICS (Teljesítménye a Geforce GT940-950 között van) 2 GB
Optikai meghajtó DVD SuperMulti
Egyéb Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth® 4.0, Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s) Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s); USB 2.0/3.0; Kártyaolvasó HDMI; D-SUB; Webkamera
Hangrendszer Sonic Master+AudioWizard
Ár 159 990 Ft - Exkluzív ajánlat; a készlet erejéig!

Szeretjük az olyan multimédiás laptopokban termékeny és gazdag időszakokat, mint ez a mostani, amikor jobbnál-jobb kétszázezer forint alatti darabokkal van kiszolgálva ez a piaci szegmens. Ez a mostani is ilyen, hiszen az ASUS X555QG-DM023D mindent tud, amit egy multimédiás készüléknek tudnia illik.

 

 

Megjelenés

Az ASUS X555QG-DM023D fedlapja az N vagy K-szériára is többnyire jellemző, klasszikus mélyszürke, amelynek egyetlen ékessége a középre elhelyezett tükörhatású márkajelzés. A touchpad körülötti szálcsiszolt fémre hajazó, valójában azonban műanyag felületet, illetve a billentyűk közötti recés felületű alapegységet is jól ismerjük már. A finom kontrasztot itt is a fekete billentyűk adják majd meg, melyek egymás közötti távolsága, illetve ezek korrekt lenyomási útja tökéletesen biztosítja az office munkákhoz és a komfortos netezéshez szükséges alapot. A megjelenéshez tartozik még a zsanér is, ami az X550ZE-hez képest markáns változáson ment át. Nem két kicsi, hanem egy nagy zsanér dolgozik azon, hogy a gép fedelét felnyithassuk, ami jóval masszívabb érzetet kölcsönöz a gépnek. Sok egyebet nem kaptunk a dizájnt illetően, de a billentyűk megvilágítását leszámítva, sok csilli-villire amúgy se lenne szükség az X555QD küllemének feldobására.

 

Kijelző

Az ASUS X555QG egy kimondottan szép és gazdag színmélységű, csillogásmentes kijelzőt kapott, amely ugye éppen a mattságának köszönhetően képes hozni akár az intenzívebb fényviszonyok mellett is a kötelezőt. A Splendid Technology-val felturbózott 1920x1080-as FullHD panel pedig nyilván minden laptopnak jól áll, bár az öröm persze még nagyobb lenne, ha az IPS-t nem spórolták volna le a gyártósoron a repertoárból, azonban még ennek hiányában sem vitatható, a korábban már hangsúlyozott nívós minőség.

 

Portok és eszközök

A töltőn kívül a bal oldalra köthetjük a VGA, illetve az RJ-45-ös kábelt, a HDMI-t, kettő darab USB 3.0-át is, valamint a Kensington-zárat is ezen az oldalon kell majd keresnünk. A jobb oldalon egy USB 2.0-át, a combo-audio-jack csatlakozót, a többformátumú kártyaolvasót és persze az optikai meghajtót találjuk. Továbbá a Smart Gesture gesztusokkal vezérelhető touchpadet, a csukló hűvösen tartását elősegíteni hivatott IceCool technológiát, a Bluetooth 4.0-át, a webkamerát, valamint a Wifi 802.11.ac-t illik megemlítenünk.

 

Teljesítmény

A grafikus teljesítményért ezúttal egy AMD RADEON R8 M435DX DUAL GRAPHICS felel, ami teljesítményben valahol a konkurens Nvidia GTX 940M és 950M megoldásai közé lőhető be; míg a konfiguráció pulzálásáért egy combosabb i5 vagy egy szerényebb i7-nek megfelelő, AMD TURBO QUAD Core FX-9800 processzor felel. A maga négy magjával, 3,6Ghz-es órajelével, illetve 2Mb-os gyorsítótárával pedig maradéktalanul abszolvál is minden előzetes elvárást. Az ASUS X555QG-DM023D 8GB-nyi DDR3-as memóriával bír, míg tempója alaphangon 2100Mhz, de ez opcionálisan ugye bővíthető is a későbbiekben. Ám erről majd később. És, hogy az imént felsoroltak hogyan is működnek a gyakorlatban? Nos, a korlátozott lehetőségekhez képest meglepően jól. Persze a félreértések elkerülése végett előrebocsátanám, hogy ne legyenek illúzióink mondjuk egy Witcher 3 ultrát illetően, mert jóllehet még mediumon is csak bosszankodás lenne a vége a szórakozásunknak. Ámbár emiatt ne szomorkodjunk, hiszen cikkünk célközönsége ezúttal korántsem a gamer-közösség, sokkal inkább a hobby vagy általános felhasználók csoportja. Mert hát mint azt a mellékelt teszteredmények, fps-számok, a felsorolt specifikáció, valamint a konfiguráció vételára is hűen tükrözi, az ASUS X555QG-DM023D első, de még másodsorban is multimédiás modell, így nem is tisztje a minőségi játékprezentálás. Viszont ennyi pénzért bizony minden egyes kisajtolt fps-e ajándék, ez kétségtelen!

 

 

 

AMD RADEON R8 M435DX DUAL GRAPHICS Processzorról bővebben

Az AMD FX-9800P négymagos QUAD Core processzor az AMD leggyorsabb mobil processzora, amely főleg a multimédiás és játékos felhasználásra lett tervezve, ahol nagyon is utóléri és sok esetben meg is előzi az Intel konkurens processzorait, köszöntetően a 4 magos felépítésnek és az integrált Radeon R7 típusú grafikuskártyának, amely 384 grafikus feldolgozó egységet tartalmaz és mindez a processzorban foglal helyet. Fontos leszögezni, hogy az erős integrált grafikus kártya együtt dolgozik a meglévő dedikált grafikus kártyával, amely egy AMD RADEON R-8 M435DX 2GB típus (szemben az Intel megoldásaival ahol csak külön képekes dolgozni a kártyák), így jön létre a DUAL grafikus rendszer, amely akár 50% gyorsabb feldolgozást tesz lehetőve a filmek és a játékok számára. Ez a processzor már képes kezelni a Turbó módot, így eléri a 3.4Ghz-es teljesítményt, amely masszív és állandó, valamint szaggatásmentes képátvitelt biztosít az újabb alkalmazások számára is. Az új AMD FX 9800 típusú processzor már támogatja az AMD MANTLE és VULCAN API-t, amely erős teljesítménynövekedést okoz a támogatott játékokban, mint pl. a Battlefield 4 és egy sor új játékban is támogatva lesz a FROSTBITE 3 engine segítségével. Az új játékokban a CPU teljesítménye elérei az Intel Core i5 és Intel Core i7 közötti teljesítményt is köszönhetően egy sor új utasításkészletnek, amely segítségével sokkal gyorsabban érik el az új játékok a processzor és a grafikus kártya alapvető funkcióit! Jelenleg ez a technológia szintén csak az AMD processzoroknál érhető el!

AMD RADEON R8-M435 2GB + AMD RADEON R7 DUAL grafikuskártya kombó

A csatában legádázabb ellenfelével senki sem szeretne alul maradni. Az AMD R8 diszkrét videokártya megfelelő erőt biztosít a sikerhez - és az ahhoz vezető út minden lépéséhez. Az AMD RADEON R8-M435 2GB + AMD RADEON R7 DUAL grafikuskártyás rendszer már a felsőkategóriát erősíti. Az előzetes tesztjek alapján ez a grafikus kártya legyőzte az NVIDIA GEFORCE GT940M és Core i5 párost is (ASUS X555LB)!

 

 

 

Hangzás

A legtöbb noteszgépnél minden hangfrekvencia ugyanazokból a kicsi beépített hangszórókból szól. Az eredményül kapott hang egy forrásból érkezik és nem felismerhető. Az X Series modellekben az ASUS többi noteszgépéhez hasonlóan megtalálható a SonicMaster technológia, de az ASUS AudioWizard is segíti a hi-fi minőségű hangok életre keltését. Élvezze a többirányú hangot és azt, hogy minden egyes hangszer minden árnyalata külön hallatszik a gépen.

 

Bővithetőség

Az ASUS X555QG-DM023D bizony még annak ellenére sem marad el a nagyoktól a bővítési lehetőségeket illetően, hogy nem rendelkezik effektív szerelőnyílással. Kis hozzáértéssel és gyakorlattal egészen könnyedén szerelhetővé válik, így a legfontosabb bővíteni valók barkácsolására, kozmetikázására és variálásra bármikor lesz lehetőségünk. Amennyiben mondjuk a gyári 1TB-os SATA HDD-t kevésnek éreznénk, úgy ez egy utólagosan beszerelésre került ssd-vel például könnyedén orvosolható.

 

Rendszer

A teszt során egy Windows 10-es futott a gépen, ami köszönte szépen, ezúttal is kiválóan muzsikált. Ugyan egy ssd még bőven fel tudná dobni tempót, de azért ennek hiányában sem panaszkodhatunk. Az ASUS X555QG-DM023D a multitasking feladatokat is aránylag jól kezelte, illetve még hdd-ről sem tartott egy örökkévalóságig a játékok feltelepítése, későbbi élvezete.

 

Kinek ajánljuk?

Az ASUS X555QG-DM023D tulajdonképpen a kicsitől egészen a nagyig, bárkinek optimális választás lehet. Amennyiben egy magabiztos, és saját határaihoz mérten jó teherbírású, pénztárcakímélő multimédiás laptopban gondolkodunk, úgy az ASUS X555QG-DM023D az optimális választás. Az AMD TURBO QUAD Core FX-9800 megoldása, illetve a dedikált, AMD RADEON R8 M435DX DUAL GRAPHICS grafikuskártya párosának köszönhetően akár olyan játékokkal vagy filmekkel is megbirkózik, melyek azért már komolyabb számítási étvágyat igényelne, persze csak finoman, illúzióink azért ne legyenek.

 

 

Összefoglalás

Habár az ASUS X555QG-DM023D már csak a vételárából eredően sem ígér irreálisan sokat, mégis kissé talán rácáfol önnön határaira. Hiszen amit tud, azt valóban tudja, így böngészéshez, filmezéshez abszolút hibátlan cucc, melynek teljesítménye elmarad ugyan a fanfavorit gamer laptopokétól, ám egyrészt teljesen más a célközönség, másrészt pedig e két típus már csak a vételárból fakadóan sem vethető össze.

 

 

 

Egyedülállóan kedvezően csak a Radiumtól, a készlet erejéig!

 

Technikai adatok-ASUS X555QG-DM023D + AJÁNDÉKOK: EXKLUZÍV AJÁNLAT CSAK A RADIUM-tól!

Processzor AMD TURBO QUAD Core FX-9800 (Teljesítménye az Intel i5 és i7 között van)
Kijelző 1920x1080; Matt
Memória 8 GB RAM DDR4, 2133Mhz;
Merevlemez 1 TB SATA HDD
Grafikus kártya AMD RADEON R8 M435DX DUAL GRAPHICS (Teljesítménye a Geforce GT940-950 között van) 2 GB
Optikai meghajtó DVD SuperMulti
Egyéb Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth® 4.0, Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s) Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s); USB 2.0/3.0; Kártyaolvasó HDMI; D-SUB; Webkamera
Hangrendszer Sonic Master+AudioWizard
Ár 159 990 Ft - Exkluzív ajánlat; a készlet erejéig!

Teszt eredmények

 
GTA 5
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Medium 13 24 19
GTA 5
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1366X768 Medium 29 42 37
GTA 5
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1366X768 High 21 36 28
Kholat
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1366x768 Ultra 18 31 26
DMC - Devil May Cry
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1366x768 Ultra 24 37 31
League of Legends
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1366x768 Ultra 36 53 44