Technikai adatok-ASUS X756UX RADIUM GAMING + Ajándék Zalman GAMER fejhallgató + 2 éves pixelgarancia!

Processzor Intel Core i5-7200U; 2 mag, 3,1GHZ, 3MB cache
Kijelző 1920x1080, Matt
Memória 8 GB RAM DDR4, 2133Mhz;
Merevlemez 1 TB SATA HDD
Grafikus kártya NVIDIA GeForce GTX 950M 4 GB GDDR5
Optikai meghajtó DVD SUPERMULTI
Egyéb Wi-Fi 802.11 ac, Bluetooth® 4.0, Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s) Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s); USB 2.0/3.0/3.1 C-type; Kártyaolvasó: SD; HDMI; HD Webkamera, D-SUB; háttérvilágítású billentyűzet
Hangrendszer Sonic Master+AudioWizard
Ár 198 390 Ft

Vadonatúj tesztünkben az ASUS X756UX-et hoztuk el olvasóinknak, amely elit multimédiás kvalitásain felül, belépő szintű játékos lehetőségeiről is könnyedén meggyőzött bennünket; ráadásul mindezt úgy, hogy a konfigurációnak esze ágában sincs átlépni a kétszázezer forintos lélektani határt, és mindezen felül még egy GAMER fejhallgató, továbbá egy két évre szóló, teljeskörű pixelgarancia is jár hozzá!

 

 

Megjelenés

Az ASUS X756UX látszatra hozza a széria klasszikus stílusjegyeit, -így a színhasználatot, illetve a formaterv egészét is. A tömör műanyag fedlap egyetlen ékessége a középre elhelyezett, tükörhatású márkajelzés. A fedlap csokoládébarnával kevert fémszürke színhasználata az alapegységen, valamint a géptest egészén is dominál, hiszen az ergonomikus és illesztésmentes kialakítással operáló, egy darabból készült billentyűzet is ugyanolyan sötétbarna színnel került határolásra, mint amivel a géptest egésze is dolgozik. Az X-szériás modellek esetén a formaterv jellegzetességei kimondottan jelentősek, hiszen javuknál a tervezet igen kifinomult és elegáns, a külcsín egésze pedig komoly és dekoratív. Ez természetesen ezúttal is helytálló, azzal azért még kiegészítvén, hogy az ASUS X756UX-be jutott bőven anyag. Vaskos, masszív és társainál kissé talán még nehezebb is. Az ASUS X756UX egyébként még számtalan egyéb színben, illetve dizájnnal került megtervezésre, és legtöbbjükre jellemző, hogy a fedlap színe a komplett géptesten dominál; így éles határvonalak hiányában, kis túlzással a teljes modell egy színnel dolgozik. Van csokoládébarna, rúzs vörös, tengerészkék, jégfehér és pasztellarany is.

 

Kijelző

Az ASUS X756UX kijelzője is hozza a multimédiás eszközök kötelezőjét, sőt. A panel a maga 17,3-as méretezésével kifejezetten tekintélyes és bizony még FullHD is. Egy 1920x1080-as felbontás már eleve borzasztó jól áll egy laptopnak, ám ha mindezt még egy csillogásmentes matt borítással is képes megfejelni, akkor kétségkívül elégedettek lehetünk. Kiemelendő még az ASUS Golden Eye csapata által kifejlesztett, és ugyanennyire tökéletesített Splendid technológia is, melynek egyik nagy, ha nem a legnagyobb erénye, hogy az automatikusan finomhangolt képernyő beállításoknak köszönhetően képes optimalizálni a különböző képeket, fajtától és típustól függetlenül is. Az úgynevezett színhőmérséklet korrekcióval dolgozó technológia gazdagabb és mélyebb színeket képes prezentálni, ráadásul négy módja, a Vivid, a Normál, a Manuál és az Eye Care között egy kattintásra váltogathatunk. Ez utóbbi egyébként kiváltképpen hasznos, figyelembe véve, hogy alkalmazva 33%-al képes csökkenteni a szem elfáradásáért, valamint a szemproblémákhoz sajnos sok esetben vezető kék fény aktivitását.

 

Portok és eszközök

Klasszikus X-szériás formaterv, klasszikus port-kiosztás. Van itt minden mi szem-szájnak ingere, kérem; köztük a DVD Supermulti optikai meghajtótól kezdve, a D-Sub-HDMI-kártyaolvasó hármason át, egészen az USB 2.0-3.0-3.1 Type-C-ig. Természetesen az ASUS X756UX e tekintetben is hozza a kötelezőt, így a fizikai portokon kívül, az egyéb eszközöket illetően sem indul hátrányból. A Wifi 802.ac-n felül van itt Bluetooth 4.0 és HD webkamera, valamint háttérvilágítással operáló billentyűzet is.

 

Teljesítmény

Az ASUS X756UX minden forintjára rászolgált. Ezt persze közel sem a kényszer mondatja velem, hanem figyelembe véve az Intel Core-i5 7200 és az Nvidia GeForce GTX 950M 4GB GDDR5 fúziós erejét, továbbá azt, hogy e kombinációnak esze ágában sincs átlépni a kétszázezer forintos lélektani határt, az több mint jó. A kétszázezer forint körül mozgó konfigurációk egyébként (még) mindig baromi népszerűek a fogyasztók körében, ugyanis számos valódi gyöngyszem akadhat horogra ebben az árkategóriában. Számunkra is személyes kedvencek ezek a relatíve pénztárca barát vételárral bíró, többnyire valamelyest persze korlátozott, ám mégis módfelett minőségi darabok. A 3,1Ghz-el és 3Mb cache-vel dolgozó két magos Intel Core i5-7200U processzorunk, már kapásból remek alapnak bizonyul ahhoz, hogy a grafikus teljesítményért felelni hivatott Nvidia GeForce GTX 950M 4 GB GDDR5-2133Mhz-es DDR4 8GB RAM páros ereje, teljes pompájában virágozhasson. Legyen szó a tesztfolyamatok bármely szegmenséről, a mellékelt eredmények láttán, bizony még a szkeptikusabbaknak sem nem maradhat savanyú a szájíze. Habár nem állítom, hogy ne lehetne akár több masszívabb, ha úgy tetszik kompromisszummentesebb megoldást is akár csak gyártón belül, azonban ennyi pénzért tényleg nem nagyon. Az ASUS X756UX egy rendkívül jó, mi több tökéletes ár/érték arányú modell, ami habár elsősorban a multimédiás, általános és otthoni felhasználást preferálóknak készült, azért ez ne tévesszen meg senkit: ennyi pénzért minden egyes fps-e ajándék, így az alkalmi gamerek is sok örömüket lelhetik majd benne.

 

 

 

Hangzás

Az ASUS X756UX kristálytiszta hangzásáért ezúttal (is) a SonicMaster-AudioWizard hangrendszer párosa felel. Az optimalizált erősítő megléte, illetve a nagyobb hangszórók és zengőkamrák fúziós ereje tökéletesen precíz, mély basszussal operáló audió hangzást biztosít az eszköznek. Mindezt pedig még csúcsra is járatja azon kiegészítő jelfeldolgozás, mely a zajszűrésért, a hardveres finomhangolásért és a kristálytiszta hangzásért hivatott felelni. A hangzást illetően egyébként hat, előre beállított mód között váltogathatunk kedvünkre, így találva meg a tökéletesen passzoló hangzást a filmekhez, zenékhez, a játékhoz, és a többi.

 

Bővithetőség

Az ASUS X756UX bizony a bővítésre vonatkozó tulajdonságokat illetően sem marad el a nagyoktól. Kis hozzáértéssel egészen könnyedén nyitható és szerelhető, így a legfontosabb bővíteni valók barkácsolására, kozmetikázására és variálásra bármikor van lehetőségünk.

Bővíthető slotok listája: m.2 SATA bővítőhely SSD + HDD kombinációban, maximálisan 512GB SSD-vel 2db DDR4 memória-foglalat maximálisan 32GB memóriáig

 

Rendszer

Természetesen ilyen árfekvésben roppant módon ritka, ha a gyártósoron egy előtelepített Windows 10-el kedveskednek nekünk, így nyilván ezúttal is magunknak kell gondoskodnunk a megfelelő operációs rendszer meglétéről. Ez persze ne lombozzon le senkit, az installálást követően az eszköz gyorsan testre szabható, könnyedén idomul majd az igényeinkhez. Persze egy SSD sokat dobna a sebességen, -ez utólag egyébként könnyedén pótolható, sőt készletünkön már eleve bővített variációk is elérhetők!- ám még az egy 1000GB-os SATA HDD-re sincs okunk panaszra, egy multimédiás laptophoz képest gyorsan áll fel a rendszer, a műveletek elvégzése sem fájdalmasan lassú, a rendszerfolyamatok naprakészek, gyorsak. A tesztfolyamat kifejezetten simán, pontosan úgy ment, ahogyan illik.

 

Kinek ajánljuk?

Habár kétség sem fér hozzá, az ASUS X756UX esetén egy alapvetően multimédiás eszközről beszélünk, azért nincs kizárva egy-egy játékélvezhetősége sem. Persze ezt ne gondoljuk túl, a legújabb címeket nem erre a konfigurációra teremtették, de kisebb-nagyobb kompromisszumokkal persze elboldogul majd néhány játékkal.

 

 

Összefoglalás

Összességében az nyilván kijelenthető, hogy az Intel Core i5-7200U-NVIDIA GeForce GTX 950M 4 GB GDDR5 kettőse, ha korlátlan játékélményre ugyan nem is, azért a napi rutinhoz biztosan elegendő lesz. A 8GB DDR4 RAM is pont elég, a kijelző is 17,3-mas és még így is megússzuk az egészet kétszázezer forintból. Nem rossz, tényleg nem rossz.

 

 

Zalman GAMER fejhallgató + 2 éves pixelgarancia ajándékba!

Habár a ASUS X756UX RADIUM GAMING már önmagában is kellőképpen meggyőző, azonban azzal csak méginkább gyarapszik az a bizonyos "szerelem-faktor", hogy minden kedves ügyfelünknek/vásárlónknak, akik az X756UX mellett döntenek, most egy ZALMAN GAMER fejhallgatót, valamint egy két évre szóló, teljeskörű pixelgaranciát is ajándékba adunk!

 

Technikai adatok-ASUS X756UX RADIUM GAMING + Ajándék Zalman GAMER fejhallgató + 2 éves pixelgarancia!

Processzor Intel Core i5-7200U; 2 mag, 3,1GHZ, 3MB cache
Kijelző 1920x1080, Matt
Memória 8 GB RAM DDR4, 2133Mhz;
Merevlemez 1 TB SATA HDD
Grafikus kártya NVIDIA GeForce GTX 950M 4 GB GDDR5
Optikai meghajtó DVD SUPERMULTI
Egyéb Wi-Fi 802.11 ac, Bluetooth® 4.0, Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s) Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s); USB 2.0/3.0/3.1 C-type; Kártyaolvasó: SD; HDMI; HD Webkamera, D-SUB; háttérvilágítású billentyűzet
Hangrendszer Sonic Master+AudioWizard
Ár 198 390 Ft

Teszt eredmények

 
GTA V
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 High 38 67 49

Fotógaléria