Bemutatók

Az Asus nagy várakozások közepette bemutatta legújabb okostelefon fejlesztését, legutóbbi Zenfone készüléke utódját, a várva várt Zenfone 2 modellt, mely a rivális csúcsmodelleknél jóval kedvezőbb árazású. A Zenfone 2 maga méretes, 5,5" kijelzőjével, és mindösszesen 170 grammos súlyával egy olyan segédeszköz lesz a mindennapjainkban, melyet csak nehéz szívvel fogunk tudni letenni a kezünkből.


Az ASUS mérnöki gárdája folyamatosan törekszik a maximális teljesítmény kicsikarására termékeik fejlesztésénél, és ebből a Zenfone 2 sem volt kivétel. A készülék az Intel Atom architektúrájú csúcsprocesszorát kapta meg, a nem kevesebb, mint négymagos Intel Atom Z3560 kódnévre hallgató modelljét, mely képes akár 1,8 GHz frekvencián is üzemelni, amely valljuk be, bővel felveszi a versenyt az ettől sokkal drágább és magasabb kategóriát képviselő okostelefonokkal is. Az erős processzornak hála a Zenfone 2 akadásmentesen futtat bármilyen multimádiás tartalmaz, legyen szó játékról vagy akár videóról. További lelkesedésre adhat okot, hogy a gyáró 2GB belső memóriát épített a készülékbe, így nem jelent problémét több program egyidejű futtatása sem, legyen szó akár igényesebb, nagyobb erőforrásigényű alkalmazásokról.
A Zenfone 2 azon kívül, hogy gyönyörűen kivitelezett, szálcsiszolt külsőt kapott, rendelkezik egy méretes IPS kijelzővel, mely sokkal élethűbb és természetesebb színeket produkál mint hasonló árban lévő vetélytársai. A készülék kétféle felbontásban is elérhető lesz, az olcsóbb modellek 1280x720 pixeles felbontásban, a drágább modellek viszont Full HD-s, tehát 1920x1080-as felbontásban érhetőek majd el. A kijelző teljeskörű védelme érdekében az Asus a legújabb, Gorilla Glass 3 üvegbevonattal látta el a Zenfone 2-t, így egy esetleges ütés sem jelent problémát, ha véletlenül kiesne kezeink közül a készülék.


A következő indok, amiért tényleg az egyik legjobb vétel a Zenfone 2, az a 13MPx-es Pixelmaster fényképezőgép, mely hihetetlen fényerős, f/2.0 optikával rendelkezik. Ez a fényerő már lehetővé teszi, hogy a készülék kevés fénynél is megfelelően fókuszáljon és éles fotókat készítsen. Low Light technológiájának köszönhetően képes akár 400%-al is fényesebb fotókat készíteni sötét fényviszonyok között, anélkül, hogy a beépített vakut bekellene kapcsolnunk. Így fotóink sokkal inkább természetesebbek lesznek, mintha a beépített, kis helyről érkező kemény fényű fényforrást bekellene kapcsolnunk.


Az Asus a legújabb, általuk átdolgozott Android 5.0 rendszert telepítette a készülékre. Az alapverzióhoz képest így egy átdolgoztt kezelőfelülettel rendelkező rendszert kapunk, mely sokkal inkább felhasználóbarátabb, gyorsabb és okosabb, mint az alaprendszer. Természetesen általunk is testreszabható a készülék, választhatunk rengeteg féle egyedi vizuális megjelenés közül. Az ikonoktól kezdve, élő háttereken keresztül egészen a betűtípusig – a Zenfone 2 pontosan úgy fog tündökölni, ahogyan azt Te szeretnéd.


Mindezek mellett elérhető a készülékben a ZenMotion technológia, melynek segítségével előre elmentett gesztusok szerint tudjuk vezérelni az okostelefont. Pl. ha C betűt rajzolunk a kijelzőre, akkor megnyílik a fényképezőgép, W-re a webböngésző, E betűre az e-mail és így tovább. Gyors és intelligens eszköz a mindennapi hatékonyság érdekében.
Legyünk folyamatosan online okostelefonunkkal, legyünk szinte bárhol a világban. A standard Wifi kapcsolatokon kívül a Zenfone 2 a legmodernebb, ultra gyors, LTE kapcsolatra is képes, így szinte bárhol elérhetjük leveleinket, kedvenc videó tartalmainkat, játszhatunk online játékokat, vagy csak egyszerűen bármikor elérhetőek lehetünk online.


A Zenfone 2 Dual SIM, tehát két SIM kártyás kivitelben kerül forgalomba, így folyamatosan, cserélgetés nélkül, vagy két telefon kezelése nélkül is egyidejűleg tudunk működtetni 2 SIM kártyát, pl. egy munkahelyi és egy magánszámot. A Zenfone 2 pedig gondoskodik arról, hogy minden fontos hívást és üzenetet azonnal megkapjunk.