A jelek szerint a Gigabyte új, TR4-es alaplapja könnyű szerrel birkózik meg akár a 250 wattos Ryzen Threadripper processzorokkal is.

 

Nem akármilyen alaplap lesz ez, kérem.

A gyártó vadonatúj TR4-es foglalatú slágere, az Aorus X399 XTREME már a legújabb AMD processzorokat is tökéletesen képes lesz kiszolgálni, ez pedig arra engedi következetetni az illetékeseket, hogy bizony még a második-generációs, 32-magos CPU-kat is gyárilag fogja majd támogatni. Mint az már fentebb kiderült, az új alaplap X399-es lapkára épít majd, akár a 250 wattos 24- és 32-magos processzorokkal is jól kijön majd, továbbá már eleve megerősített VRM-mel érkezik majd.

 

 

 

Bár az alaplap technikailag ATX-esnek minősül, szélessége miatt mégis inkább egy EATX házba javallott majd a beépítése. Csatlakozóit tekintve érdemes kiemelni, hogy összesen négy darab PCI-Express 3.0 x16 és egy darab x1 slottal, három darab M.2 hellyel, illetve hat darab 6 Gbps-os SATA porttal dolgozik. De természetesen lesz itt Intel 9260 WLAN kártya is, ami a Bluetooth 5.0-án felül még a Wifi 802.11ac-t biztosítja majd számunkra. Összesen pedig tíz darab 3.1-es csatlakozót kapunk, ebből egyébként egy lesz USB-C típusú. Azt pedig azt hiszem már bőven felesleges volna külön kihangsúlyozni, hogy az RGB fényár sem maradhat ki a repertoárból, hiszen mint tudjuk, az már nem is igazi gamer alaplap, ami nem pompázik a szivárvány létező összes színében. Sőt, még akár annál sokkal többfélében is.

 

 

Üzletünk laptop kínálata az alábbi, míg asztali számítógép repertoárunk pedig ezen a linken tekinthető meg!