Áll a bál mostanság a PC-s gamer világban, ezt kár is volna tagadni, ennek kapcsán ugye már mi is több ízben felszólaltunk korábban. Most azonban végre az Nvidia sem ült tovább a babérjain és végre az éterbe engedte nemtetszését az ügy kapcsán.

 

Az Nvidia az asztalra csapott. Persze csak finoman.

Az óriás gyártó ezzel pedig nem kisebb célt tűzött ki magának, minthogy a bányászok őrült tempójú felvásárlási szándéka ellenére, mégis a játékosoké legyen az elsöbbség. Ez egyébként hosszútávon is elég jó befektetést jelentene a gyártóknak, hiszen egyre több korábbi PC gamer pártol át, a sokkalta kiszámíthatóbb konzolokhoz, ahonnan azért egy nagyra hízott bázist már nem lesz egyszerű visszaédesgetni.

 

Ezt hivatott szolgálni továbbá az is, hogy maga az Nvidia kereste fel a PC-s hardvereket forgalmazó viszonteladókat, hogy vevőkörükből igenis a gamerek, ne pedig a bányászok élvezzenek elsöbbséget. Sőt, ott van továbbá a mennyiségi korlátozás bevezetése is egyes európai országokban. És bár az Nvidia csak javaslatokat és ajánlatokat, nem pedig szabad kereskedelmi korlátozást eszközölt, utóbbi talán mégis inkább lenne szerencsésebb a jelen helyzetet ismervén, hiszen akkor elkerülhetőek lennének a meghatványozott kereskedelmi vételárak. Persze nekünk mindezt nem tisztünk felülbírálni.

Üzletünk laptop kínálata az alábbi, míg asztali számítógép repertoárunk pedig ezen a linken tekinthető meg!