Tájékoztató nyitvatartásunkról

A kosár jelenleg üres

Részösszeg: 0,00 Ft

RADIUM BLASTER XT OC EDITION Teszt

2020. 01. 20. 15:08

Technikai adatok - BLASTER XT OC EDITION

Alaplap Asus TUF Z390-Plus Gaming
Processzor Intel Core i7 9700K 3,6-4,9GHz
Memória 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz DDR4 (2x8GB Dual Channel) 
Merevlemez/SSD

Kingston UV500 480GB SSD SATA3

2TB 7200RPM TOSHIBA 32MB Cache SATA3 

Grafikus kártya Nvidia Geforce RTX 2070 Super 8GB GDDR6
Optikai meghajtó Nincs, opcionálisan választható
Hűtés Alpenföhn Brocken Eco
Ház Bitfenix Enso White
Ár 517 965 Ft
 

 

A BITFENIX ENSO WHITE ház

Napjainkban rengeteg ház van a piacon, a Gamer szekcióban az RGB világítás, mindenhol jelen van így a gépházakban is. Természetesen rengeteg szín és funkció közül lehet választani. A csatlakozókat tekintve az előlapon 2db USB 3.0, jack audió be- és kimenet található. Helyet foglal egy power, HDD, bekapcsoló és a reset gomb mellett egy RGB kapcsoló. Helyet kapott a gépházban 2db ventilátor, amelyből a hátsó leddekkel szerelt. 

 

Az Intel Core i7 9700K processzorról bővebben

Az Intel újfent egy meglehetősen jó processzort alkotott a 9700K nevében. A 8 mag és 8 szál rengeteg játéknak és alkalmazásnak bőven megüti a rendszerkövetelményét és egy jó darabig még helyt is fog állni nem csak a FULL HD megjelenítésben, de egy felső kategóriás videókártyával a 4K megjelenítés sem fog gondot okozni. A 95W TDP miatt nincs szükség hatalmas hűtőtornyokra, bár OVERCLOCK esetén erősen javallott. Erre egy bizonyos szintig az általunk kedvelt Alpenföhn Bocken Eco tökéletesen alkalmas. Az alap órajele 3,6GHz és a gyári turbója 4,9Ghz. Természetesen ezt az órajelet tovább is lehet húzni, a fent említett hűtővel nyugodt szívvel 5,1GHz-re.

 

A Crucial Ballistix Sport memóriája

A számítógépbe természetesen HIGH PERFORMANCE memória modul került, aminek a maximális teljesítménye 3000MHz és CL16 időzítéssel pörögnek. Természetesen az XMP 2.0 profilt is támogatja. A konfigurációba 2db 8GB-os modul került, Dual Channel módban, ami a gyorsabb komminukációt teszi lehetővé a processzor és a memória között. A hűtőborda miatt természetesen ennél az alkatrésznél sem kell aggódnunk a túlmelegedéstől.

 

 

Az ASUS TUF Z390-Plus Gaming alaplap

Az alaplap képviseli a számítógép magját. A Z390-es chipset nélkül az Overclock nem elérhető, így a K jelzésű processzorok tuningpotenciálja kiaknázatlan maradna. Minden megtalálható rajta, ami ma egy korszerű alaplapon szükséges; 4db memóriafoglalat amibe 64GB-nyi memóriá fér el. SATA3 csatlakozókból 6db került rá, ami a számítógépházat tekintve bőven elegendő. Ezen felül M.2 csatlakozóból is megtalálunk 1db-ot. Fejlett 8 csatornás ALC S1200A hangkártya és Intel Turbo Lan lett integrálva. A hátoldalon 4db USB 3.1 és 2db USB 3.0 található ami mellett HDMI és DVI-D csatlakozók is helyet kaptak. 

 

Az ÚJ NVIDIA GEFORCE RTX 2070 Super 8GB GDDR6 grafikuskártya teljesítménye

Az NVIDIA család egy felső kategóriás videókártyájáról van szó, természetesen van ennél feljebb is, bár ennél sem kell aggódni a teljesítmény miatt. A 1440p vagy a 4K megjelenítés ultra beállítások mellett sem fog gondot okozni egyik korszerű játéknál sem! A processzor adottságai miatt képes a maximális teljesítményt hozni. A 8GB-nyi GDDR6 memória elegendő a nagy texturákhoz. A GPU 1770MHz-en kommunikál a memóriával 256 biten. Ebben is megtalálható a RAY TRACING mag ami a szép tükröződő felületekért felelős a játékokban.

Teszt eredmények

Apex Legends
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
3840x2160 Ultra 62 81

74

Összegzés

Aki egy felső kategóriás számítógépet szeretne minőségi komponensekből, profi szereléssel jó áron, az jó helyen jár! Az Intel Core i7 családba tartozó processzorok mindig is a kimagasló teljesítményükről voltak híresek. Emellé társul egy felső kategóriás NVIDIA RTX 2070 Super videókártya és 16GB-nyi 3000MHz-es Dual Channel módban szerelt memória. Mind ez egy Z390-es chipsettel integrált alaplapba került. A háttértárakat tekintve a 480GB-nyi SSD és a 2TB HDD elegendő tárhely jó néhány játéknak. Az energia ellátásról pedig egy Seasonic Focus Plus Gold 650W teljesítményű moduláris tápegység gondoskodik.


Az EVO UPGRADE GARANCIÁRÓL bővebben

A Speciális Evolution Upgrade garancia lehetővé teszi, hogy a vásárlástól számított három hónapon belül, az adott konfigurációt módosítsuk. Amennyiben nem vagyunk maradéktalanul elégedett az adott asztali számítógép teljesítményével, és mondjuk nagyobb processzort vagy erősebb videókártyát szeretnénk, úgy arra extra munkadíj felszámolása nélkül, a korábbi alkatrész(ek) teljes áron való beszámítását követően is lehetőségünk van. Konkrét példa erre, ha egy GTX 750Ti 2GB-os videókártyát, mondjuk egy Radeon R9 380 4GB-osra akarnánk cserélni, akkor az a követekzőképpen történne: A GTX 750Ti 2GB jelenlegi ára 37.500.-Ft, valamint az R9 380 4GB ára 68.000.-Ft. Ebből adódóan csupán a két kártya különbözetét, azaz 30.500.-Ft-ot kell megtérítenünk. Ugyan maga az eset roppantul ritka, ugyanakkor előfordulhat az is, hogy valamilyen oknál fogva, a már meglévő nagyobb teljesítményű alkatrészünk helyett inkább kisebbett szeretnénk. Természetesen erre is van lehetőség, hasonló módon. Mi beszámítjuk a jobb, drágább alkatrészt, beszereljük az olcsóbbat, a különbözetet ezúttal pedig mi térítjük meg. Fontos tudni, hogy az ilyen jellegű cserékre és/vagy bővítésekre, a vásárlástól számított 6 hónapon belül mindenképpen van lehetőségünk, -ám még akkor sem kell kétésgbe esnünk, ha netalántán ebből az időintervallumból már kicsúsztunk volna, ugyanis egyéni elbírálást követően, három hónapon túlmenően is módunkban áll élni az Evolution Upgrade Garancia adta lehetőségekkel. (Az EVO UPGRADE garanciáról még részletesebben itt lehet tájékozódni!)

 

És, hogy miért is éri meg asztali számítógépbe invesztálnunk? Íme a válasz:

Az Origo.hu a Techbázis rovatban tette le a voksát az asztali számítógépek létjogosultsága mellett, sőt öt pontban érveltek amellett, hogy miért is éri meg PC-t használni. Az említett pontokban szó esik többek között az asztali számítógépek felhasználóbarát takarításáról, a vitathatatlanul combos érvnek elkönyvelhető ár/teljesítmény arányáról, a fejlesztési és javítási lehetőségekről, valamint az asztali számítógép, mint egyfajta művészi önkifejezésről is. Úgyhogy, ha első számítógépünk megvásárlását tervezgetjük, de még mindig nagyon hezitálunk a notebook-PC kérdésen, vagy esetleg felmerült bennünk, hogy laptopról váltanánk az asztali eszközre, akkor az említett írást mindenféleképpen érdemes lehet átfutnunk, hátha kicsit rendet rak majd a fejünkben és iránymutatásként szolgál majd a döntésünk meghozatalában.

 

Technikai adatok - RADIUM ESPORT PRO 200

Alaplap Asus TUF Z390-Plus Gaming
Processzor Intel Core i7 9700K 3,6-4,9GHz
Memória 16GB Crucial Ballistix Sport 3000MHz DDR4 (2x8GB Dual Channel)
Merevlemez/SSD

Kingston UV500 480GB M.2 SSD SATA3

2TB 7200RPM TOSHIBA 32MB Cache SATA3

Grafikus kártya Nvidia Geforce RTX 2070 Super 8GB GDDR6
Optikai meghajtó Nincs, opcionálisan választható
Hűtés Alpenföhn Brocken ECO
Ház Bitfenix Enso White
Ár 517 965 Ft

 

Fotógaléria

NEKED AJÁNLJUK!

Újabb és újabb kincseket szeretnénk szíves olvasóink figyelmébe ajánlani, így a Radium BOMBER GT-R-t mint oylat, lehetetlen megkerülni. 

Bővebben...