Megjelenésben elegancia, számításban brutalitás, tudásában ámulat jellemzi ezt az egyedileg összerakott tervező gépet. A dual 2620v4 Xeon processzor, a 64 GB DDR4 memória, és az MSI RTX 2080 videokártya olyan képességekkel vértezi fel majdani használóját, melyet az előtt ő maga sem tudott elképzelni. Hoppá, most hívott minket a NASA, kérik vissza a gépüket, ám nem adjuk, hisz ez a miénk, igazi Radium PC!

 

 

Bár ez a masina munkára készült, de szerintetek mennyire lehetne vele megzabolázni az FPS számlálót? Az IT világ, így a videojátékok szegmense is rohamosan fejlődik és igazodik a legjobbakhoz. Lépjünk egy kicsit át ezen a vékony határon, amely elválasztja a játékra, és a munkára szánt számítógépek éráját egymástól. Több mag, még több szál, soha nem elegendő memória és egy brutális videokártya minden gamer, és jelen esetben a tervező mérnökök álma is is.

Jelen tesztalanyunk egy egyedileg összerakott tervező CAD munkaállomás. A számítási teljesítményt kettő darab 2011 foglalatú Intel XEON 2620v4 processzor szolgáltatja, mely alapértelmezetten 2,1 GHz frekvencián üzemel processzoronként 8 mag 16 szál használatával, így összesen 16 mag 32 szál áll rendelkezésre, hogy bármit is kezdjünk vele. Ekkora számítási teljesítmény mellé jár a memória, így 4  db 16 GB-os DDR4 R-DIMM ECC memória modul került, 2-2 darab processzoronként. A tárhelyért egy 1 TB-os SAMSUNG 970EVO 1 TB-os NVMe SSD és egy Seagate Firecuda 2 TB SSHD a felelősek. A tápellátást egy Seasonic Platinum prime 80+ Platinum tápegység szolgáltatja, mely hosszú távon stabil feszültség szintet és elegendő áramot, és nem utolsó sorban szükséges kábel mennyiséget is tud a komponenseknek biztosítani, hiszen a konfigurációnak részese még egy nagyon energiára éhes alkatrész. Grafikus megjelenítőként egy MSI RTX 2080 8 GB GDDR6 videokártya teszi tiszteletét a Phanteks Enthoo Evol X robosztus fém felépítésű, mindkét oldalát edzett üveggel takaró óriási gépházban. A hűtést a gépházban 3 darab 14 cm-es ventilátor oldja meg, míg a processzorokat két darab Alpenföhn BrockenEco hűti be.

Lássuk meg mire lehet képes egy CAD munkaállomás, ha videojátékokat eresztünk rá.

 

A hűtés kifogástalan, egy rossz szavunk sem lehet a hőmérsékletre.

 

3D MARK, szép számok jöttek ki itt is

 

Levonhatjuk a következtetést, hogy bár bámulatos eredményt produkált a számítógép, de halandó gamer még mindig jobban jár, ha a Core i vagy az AMD Ryzen szériában nézz körbe. Jobban jár a pénztárcád és a villanyórád is. Nagyon sokat számított a tesztben a magonkénti frekvencia, ami egy workstation-nél alacsonyabb, egy gamer PC-nél magasabb, és nem véletlenül. Kínálatunkban széles skálán helyezkednek el a gamerkedésre szánt konfigurációink, melyek szintén kényelmes és nagyszerű játékélményt tudnak biztosítani minden esetben. Nézz szét a radium.hu/radiumpc linken található PC listában és lelj rá a neked legjobban megfelelő számítógépre.

Technikai adatok - XEON CAD munkaállomás

Processzor 2 × Intel Xeon 2620v4 (16 mag, 32 szál, 2,1 GHz)
Hűtés Alpenföhn BrockenEco
Memória 4 × 16 GB DDR4 REG ECC
Merevlemez 1 TB SAMSUNG 970 EVO nVME + 2 TB Firecuda SSHD 
Grafikus kártya NVIDIA RTX 2080 8 GB GDDR6
Alaplap ASUS Z10PE-D8 WS
Ház Phanteks Enthoo Evol X
Tápegység Seasonic Platinum prime 650 W 80+ Platinum
Ár Egyedi konfiguráció, kb 1.300.000 Ft