Rendezvény

E hónap elején került megrendezésre, az Otherworld Élménymagazin stábja által megálmodott és megteremtett, szám szerint ötödik élménytábor, melynek ezúttal (is) a szigetszentmártoni Mártoni Tábor családias hangulatú miliője adott helyet.

A Radium PC-k a fokozott izzasztás során is derekasan állták a sarat.

 

Az természetesen több szempontból is indokolt volt, hogy szerkesztőségünk is részt vállaljon ezen élményből, hiszen ez egy változatlanul egyedülálló és szórakoztató kezdeményezés, mely ugye nem is kíván többről szólni, mint amire hivatott: helyet, időt és lehetőséget biztosítani azon magyarországi gamerek számára, akik legalább annyira szeretnek különböző platformokon, naponta akár több óra játékidőt is eltölteni, mint amennyire igénylik a jó közösséget, a levegőt, a kollektívát, illetve a különböző egyéb, akár szabad-, akár pedig beltéri programokat. Az Élménytábor pedig ugye éppen erről szól.

Azt hiszem a legkézenfekvőbb hasonlat az volna, ha az egész kezdeményezést egy fesztiválhoz hasonlítanám, - hiszen voltaképpen az is. Az esemény egésze alatt, gyakorlatilag minden egyes ébren töltött perc gondosan meg volt tervezve és kitöltve, illetve egymással párhuzamosan, akár több szálon is volt lehetőségünk számos különböző, egész napra kinyújtott programból mazsolázgatni. Ebből eredően, amíg az egyik épületben orrvérzésig pörgött a közösségi lan bulika a tucatnyi Radium PC-n, addig például egy másik épületszárnyban a konzoloké, vagy éppen a virtuális valóságé volt a főszerep. Tizenhat X-BOX, az általunk is már bemutatott és forgalmazott, illetve a tábor egésze alatt óriási népszerűségnek örvendett és egy Radium HERO XT-vel megtámogatott HTC VIVE VR szemüveg, két darab playseat, valamint két darab KINECT cserélt szüntelenül gazdát. Ezen a ponton pedig érdemes is gyorsan említést tennünk a tábor biztosította játékrepertoárról is, hiszen a kínálat e tekintetben sem szűkölködött. Volt itt League of Legends, Heroes of the Storm, DOOM, HALO 5, Rocket League, Rainbow Six, MKX, Project Cars és ROCKBAND is, melyek javából a hét valamely napján, közösségi megmérettetés és házibajnokság is megrendezésre is került.

A Radium.hu által biztosított és forgalmazott HTC VIVE VR szemüveg, a rendezvény egésze alatt népszerű volt.

 

Amennyiben az imént felsorolt kismillió lehetőség valamilyen oknál fogva nem dobogtatott volna meg minden igazhitű gamer szívet, úgy a tábor még megannyi más lehetőséggel is kecsegtetett a szórakozni vágyóknak. A már említésre került bajnokságokon és versenyeken felül volt itt kollektív lézer tag háború, értékes nyereményekkel jutalmazott napi kvízversenyek, ping pong és egyéb labdajátékok adta sportlehetőség, no meg persze a helyszín mellett közvetlenül található vízpart biztosította strandolási élmény. A programokat rendszerint a vetítőteremben megrendezésre került GOREFEST zárta, amely minden este más és más horrorfilmmel kívánta megörvendeztetni a tisztelt nagyérdeműt. Az Otherworld stábja a vendégek listáját is igyekezett szélesre ereszteni, így lehetett szerencsénk a RetroShock csapatához, a Pierce streamelte LOL versenyhez, Serious-hoz, a PC versenyeket lebonyolító Real Gamers-hez, továbbá a HALO versenyért felelős Magyar HALO Közösséghez is.

A nonsztop játéktól bizony még az étkezési szünetek időtartamára sem volt egyszerű elszakadni.

 

Mindezen tudnivalók ismeretében az már evidensnek könyvelhető, hogy mind tervezés és szervezés, mind a lebonyolítás és megvalósítás, illetve a hangulatteremtés minden esetben „tízpertizes” minősítéssel vizsgázott. Az egészet valahogy úgy kell elképzelni, mintha egy tényleg óriási, (értsd: száz-száztíz fős) baráti társaság hagyta volna maga mögött néhány napra a nyomasztó és egyhangú hétköznapok szürkeségét, hogy egy hétig mást se kelljen csinálniuk, csak és kizárólag jól érezni magukat. A körülményeket, a hangulatot és a tényeket figyelembe véve pedig, ez bizony maradéktalanul így is volt. A maradandó élményt és az egyedülálló lehetőséget pedig ezúton köszönjük az OtherWorld média csapatának!

Szabályos sorokba rendeződve akart volna mindenki egy darabot a HTC VIVE biztosította élményből.

 

Fotógaléria