Technikai adatok-Acer Aspire A515-41G-F30X - 8GB RAM + Akantha gamer egér és 1 éves pixelgarancia ajándékba!

Processzor AMD FX-9800P 4 mag, 3,6GHZ, 2MB cache
Kijelző 1920x1080 FullHD felbontás; Matt; IPS
Memória 8 GB DDR4, 2400Mhz;
Merevlemez 1 TB SATA HDD
Grafikus kártya AMD Radeon RX M540 2 GB GDDR5
Optikai meghajtó -
Egyéb Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth® 4.0, Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s) Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s); USB 2.0, USB 3.0; Kártyaolvasó: SD; HDMI; HD Webkamera
Hangrendszer Acer Trueharmony
Ár 179 990 Ft

Ezúttal az Acer vadonatúj AMD Radeon grafikuskártyával operáló modelljétt hoztuk el Olvasóinknak, amely már csak hibátlan ár/érték arányával is rögtön belopta magát a szívünkbe!

 

 

Megjelenés

Bizony kétségtelen, hogy az Acer pénztárca barát konfigurációi továbbra is szakadatlanul brillíroznak, így ezúttal is egy potenciális fanfavorit modellt ajánlanánk Olvasóink szíves figyelmébe. Az Acer Aspire A515-41G-F30X bizony minden aspektusában egyedülálló. -Már ami a külsőségeket illeti. Maga a kasztni kifejezetten elegáns stílusjegyekkel operál, a szálcsiszolt fekete mondjuk kétségkívül jól áll a gyártó modelljeinek, belső kapacitástól függetlenül is. A fedlap teljes egészében barázdált, melyet csak egy középen csillogó márkajelzés ékesít. Azt felhajtva klasszikus Acer vonásokkal találkozunk, melyek mind a panel mentén, mind pedig az alapegységen is dominálnak. A fekete-ezüst párosítás kiváló egységet alkot, az elegancia vitathatatlan. A zsanérozás az ASPIRE VN7-793G-73GX-et idézi, persze nyilván azzal a különbséggel, hogy a közepén nincs TOBII EYETRACKING szenzor, csupán csak egy vésett Aspire logó. Összességében nagyon patent lett a cucc!

 

Kijelző

Egy 1920x1080-as felbontású, 15,6-os mattpanelnek mindig örülünk, így ezúttal sincs ez másként. A fullHD természetesen minden kijelzőnek jól áll, így az ACER Aspire A515-41G-F30X esetében sincs ez másként. Sajnos még számos felső kategóriás konfiguráció is hajlamos kispórolni a kijelzője repertoárjából az IPS-t, -nemhogy ugye a kétszázezer körüli súlycsoport, ám szerencsére az Aspire A515-41G-F30X még e tekintetben sem hagy okot a szőrszálhasogatásra.

 

Portok és eszközök

Az Aspire A515-41G-F30X bementi csatlakozóinak elhelyezésétől, túl sok frissességet nem érdemes várnunk. Ez persze a modellnek nem róható fel, egyszerűen csak ebben a tekintetben van a legkisebb mozgásterük a gyártóknak. Van itt USB 3.0, többformátumú kártyaolvasó, HDMI és LAN csatlakozó, illetve 3.1-es USB is. Persze a szórásból a Kensington-zár, az audio-kombó, illetve az akkumulátor csatlakozója sem maradhat ki, ugyanakkor az optikai meghajtót sajnos ezúttal kispórolták a géptestről. Az egyebek között említendő a wifi 802.11ac, továbbá a HD webkamera is.

 

Az AMD FX-9800P QUAD-CORE Processzor

A konfiguráció pulzálásáért egy combosabb i5 vagy egy szerényebb i7-nek megfelelő, AMD TURBO QUAD Core FX-9800 processzor felel. A maga négy magjával, 3,6Ghz-es órajelével, illetve 2Mb-os gyorsítótárával pedig maradéktalanul abszolvál is minden előzetes elvárást.

 

 
A grafikus teljesítményért ezúttal egy AMD RADEON RX 540M 2GB GDDR5-ös kártya felel, ami teljesítményben valahol a konkurens Nvidia GTX 940M és 950M (az új Geforce 150M-em megegyező teljesítmény)megoldásai közé lőhető be. Az ACER A515-F30X 8GB-nyi DDR4-es memóriával bír, míg tempója alaphangon 2400Mhz, de ez opcionálisan ugye bővíthető is a későbbiekben. Ám erről majd később. És, hogy az imént felsoroltak hogyan is működnek a gyakorlatban? Nos, a korlátozott lehetőségekhez képest meglepően jól. Persze a félreértések elkerülése végett előrebocsátanám, hogy ne legyenek illúzióink mondjuk egy Witcher 3 ultrát illetően, mert jóllehet még Hihgon is csak bosszankodás lenne a vége a szórakozásunknak. Ámbár emiatt ne szomorkodjunk, hiszen cikkünk célközönsége ezúttal korántsem a gamer-közösség, sokkal inkább a hobby vagy általános felhasználók csoportja. Mert hát mint azt a mellékelt teszteredmények, fps-számok, a felsorolt specifikáció, valamint a konfiguráció vételára is hűen tükrözi, az ACER A515-F30X első, de még másodsorban is multimédiás modell, így nem is tisztje a minőségi játékprezentálás. Viszont ennyi pénzért bizony minden egyes kisajtolt fps-e ajándék, ez kétségtelen!

 

Hangzás

A páratlan multimédiás élmény java a vizualitást követően, tulajdonképpen mindig magában a hangzásban keresendő. E tekintetben az Aspire A515-41G-F30X pedig tökéletesen helytáll, hiszen az Acer Trueharmony technológián alapuló hangrendszer bizony precíz, letisztult és részletgazdag hangzást biztosít akár a különböző multimédiás tevékenységekhez, akár pedig játékokhoz.

 

Bővithetőség

Az Aspire A515-41G-F30X bizony a bővítésre vonatkozó tulajdonságokat illetően sem marad el a nagyoktól. Kis hozzáértéssel egészen könnyedén nyitható és szerelhető, így a legfontosabb bővíteni valók barkácsolására, kozmetikázására és variálásra bármikor van lehetőségünk. Persze ezt elkerülvén vagy inkább megelőzvén, célszerű már kapásból az alábbi webshop linken átnyálazni a már előre bővített verziók között is, hiszen az Aspire A515-41G-F30X-ből bőséggel akadnak plusz RAM-mal vagy SSD-vel már eleve felvértezett darabok is.

 

Rendszer

Mi mást is használhattunk volna operációs rendszernek az ACER Aspire A515-41G-F30X esetében, ha nem a Windows 10-et? Persze miért is változtatna az ember a régi szokásokon, ha már annyiszor beváltak? A rendszer felállítását és a driverezést követően, minden pontosan olyan módon és ütemben történt, ahogyan azt elvártuk, a válaszidő gyors volt, a konfiguráció az alvó és energia takarékos módokból egyaránt gyorsan észhez tért.

 

Kinek ajánljuk?

Nos kérem, az Aspire A515-41G-F30X a maga AMD RADEON RX 540M grafikus kártyájával nem az a kimondott gamer-konfiguráció, ugyanakkor egy totálisan stabil és megbízható, kifogásolhatatlan multimédiás teljesítményt maradéktalanul abszolvál. Ennek okán pedig minden olyan casual felhasználónak nyugodt szívvel tudjuk ajánlani, akiknek elsősorban nem az fps-ek kisajtolása, hanem inkább az ár/érték arány harmóniája a súlyponti.

 

 

Összefoglalás

Az Aspire A515-41G-F30X a multimédiás darabok egyik legfrissebb üdvöskéja, ami egy percig sem kíván többet kínálni annál, mint amire valójában képes, ám tudásához mérten mégis kielégítő. Nem hardcore-gamerekre lett tervezve, ez bizony nyilvánvaló, de remek kiegészítést és szolgáltatást biztosíthat a család bármely tagjának, az év minden egyes napján.

 

 

 

Akantha gamer egér és kerek egy évre szóló pixelgarancia ajándékba!

És, ha az Aspire A515-41G-F30X prezentálta hibátlan multimédiás, -kis kompromisszummal pedig a belépő szintű játékosélmény- még nem lenne elég, most egy Akantha Gamer egeret, illetve egy kerek egy esztendőre szóló, teljeskörű pixelgaranciát is ajándékba adunk! Az Akantha C-Tech egérről néhány szóban: A profi játékosok kezében a C-TECH Akantha gamer egér valódi fegyverré válik. Ergonómiailag tökéletesen kivitelezett külső fém és gumírozott bevonattal rendelkezik. A nagyszerű dizájnt stílusos háttérvilágítással egészítették ki. Az optikai érzékelő maximálisan 2400dpi -re állítható. Az Akantha összesen 6 funkciós gombot kínál. Az exkluzív Radium pixelhiba garanciáról néhány szóban: 1 éves pixelhiba garancia szolgáltatásunk igénylése esetén, a vásárlást követő 1 évben vállaljuk a kijelzőcsere teljes költségét, amennyiben a hiba a készülék rendeltetésszerű használata mellett keletkezett!

 

Technikai adatok-Acer Aspire A515-41G-F30X - 8GB RAM + Akantha gamer egér és 1 éves pixelgarancia ajándékba!

Processzor AMD FX-9800P 4 mag, 3,6GHZ, 2MB cache
Kijelző 1920x1080 FullHD felbontás; Matt; IPS
Memória 8 GB DDR4, 2400Mhz;
Merevlemez 1 TB SATA HDD
Grafikus kártya AMD Radeon RX M540 2 GB GDDR5
Optikai meghajtó -
Egyéb Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth® 4.0, Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s) Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s); USB 2.0, USB 3.0; Kártyaolvasó: SD; HDMI; HD Webkamera
Hangrendszer Acer Trueharmony
Ár 179 990 Ft

Teszt eredmények

 
Kinézet
Teljesítmény
Grafikus teljesítmény
Kijelző
Hangzás
Ár/Érték arány
Összesen
 

3D Mark:

Csupán szemléltetésképpen itt hagynánk e két végeredményt, mely tökéletesen érzékelteti, hogy az Nvidia GeForce GTX 950M bizony egészen elhanyagolható módon előzi csak meg az AMD RADEON RX 540M-et. És ez bizony szép eredmény, kérem szépen!

 

 

 

Játék Tesztek

GTA 5
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 High 27 63 34

Fotógaléria