Technikai adatok-Lenovo Ideapad Legion Y720 -16GB -120GB SSD +Ajándék  Lenovo Y Gaming Stereo Sound Headset

Processzor Intel Core i7-7700HQ; 4 mag, 3,8GHZ, 6MB cache
Kijelző 1920x1080 FullHD felbontás; Matt; 15,6
Memória 16GB TOP SPEED CORSAIR VENGEANCE, 2666Mhz; DDR4
Merevlemez ULTRA SPEED SAMSUNG 960 EVO 120GB + 1 TB SATA HDD
Grafikus kártya NVIDIA GeForce GTX 1060 6 GB GDDR5
Optikai meghajtó -
Egyéb Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth® 4.0, Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s) Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s); USB 3.0; USB3.1 Type C (gen 1); Kártyaolvasó: SD; HDMI; HD Webkamera, háttérvilágítású billentyűzet
Hangrendszer JBL
Ár 419 990 Ft

Úgy döntöttünk, hogy a már eleve figyelemre méltó Lenovo Ideapad Legion Y720-at, ideje lenne kicsit felgyúrnunk és megnézni, hogy a Radium TOP SPEED komponensekkel mit is tudunk kihozni belőle. Nem csalódtunk.

 

 

Megjelenés

A Lenovo Ideapad Legion Y720 TOP SPEED formaterve itt-ott az Y520-as modell sajátosságait idézi, mindezt azonban ha lehet, még futurisztikusabb, még modernebb kivitelezésben igyekszik abszolválni. A fedlap ugyan az elődöket idézi, ugyanakkor a pontosan középre elhelyezett, bekapcsoláskor egyébként vörösen izzó háromágú Lenovo embléma, mégis új ízt kölcsönöz a dizájnnak. A szálcsiszolt felületet a már említett logón felül, még egy jobbra húzó, tapintható márkajelzés ékesíti, bár persze a tető még így sincs túldíszítve, összességében eleganciát sugall. Az alapegység természetesen most is teljes egészében a fekete és a vörös harmóniáját prezentálja, itt sincsenek giccses túlgondolások, vagy ízléstelen megoldások, sőt az felső szekció egészén végighúzódó, vörössel színezett hangszórórendszer borzasztó jó egységet mutat, a középen kialakított zsanérozással. A gép fara jellegzetes, hű az elődhöz, de a hűtőrácsok mégsem kaptak akkora jelentőséget, mint korábban. A vizuális látvány egy-az-egyben rendben van, mondjuk a gyártó nem is szokott e tekintetben mellényúlni.

 

Kijelző

A Lenovo Ideapad Legion Y720 TOP SPEED bizony a kijelzőjének minőségét és milyenségét sem bízta a véletlenre. Az IPS paneleket megannyi esetben felmagasztaltuk már korábban is, tekintve, hogy a közel 178 fokos betekintési szögük gyakorlatilag minden elképzelhető irányból kifogástalan minőségű képet nyújt. A 15.6 colos FullHD/matt felületből javarészt mindent kisajtol a vizualitásért felelős, NVIDIA GeForce GTX 1060 6 GB GDDR5, így a grafikus teljesítmény sem marad el a legnagyobbaktól. A prezentált végeredmény pedig egy tökéletesen kontrasztos és kiváló színmélységű tartalom, melynek köszönhetően a gyártó ismét közelebb hozta a szűkebb pénztárcájú gamerek számára, a felső kategóriás laptopoknál már jól ismert IPS technológiát, és az ezzel járó létező összes jóságot is.

 

Portok és eszközök

A portokat és eszközöket illetően, nyilván mindig legalább annyira nehézkes a kreatív tálalás, mint ezek kreatív kialakítása. Ennek okán nem is próbálkoznék izzadságszagú körmondatok erőltetésével, hanem ezúttal inkább a tényszerű felsorolás mellett tenném le szerény voksomat. Jobb oldalra került a HDMI, az C típusú USB 3.1, a minidisplay port, valamint kettő darab USB 3.0-ás csatlakozó is. A túloldalon az audio bemenetet, egy darab USB 2.0-át, szintén egy darab USB 3.0-át, valamint a LAN és a töltő-csatlakozót találjuk majd. Meglepő többformátumú kártyaolvasó ezúttal nem, nem annyira meglepő módon optikai meghajtó pedig ezúttal sem fért bele a repertoárba. Azonban a vörösen izzó klaviatúra, a Bluetooth 4.0, a HD webkamera, illetve a wifi a/c 802.11ac/wifi 802. b/n/g azért nem maradt a szórásból.

 

TOP SPEED Teljesímény

Az alapkonfigurációhoz tartozó 1TB-os merevlemezt, ezúttal egy ULTRA SPEED SAMSUNG 960 EVO 120GB SSD-vel egészítettük ki, melynek jótékony hatása már mind a telepítésnél, mind pedig a bootidőnél is bőven érezhető volt. A már alaphangon is kifogástalan gyorsaságú Lenovo Ideapad Legion Y720 sebességre ennek okán még annyi panaszunk sem lehetett, mint korábban, továbbá a CPU terheltsége, ezáltal pedig a kasztni hőmérséklete is jócskán elhanyagolhatóbb volt, mint a hagyományos esetben. Jól tudtuk, hogy a korábban mért fps-számok, illetve egyéb teszteredmények tudnak akár még feljebb is menni, így a tapintható különbség tökéletesítéséhez, RAM-ügyileg is ráncfelvarrást eszközöltünk. Az alapmodellhez tartozó memóriát egy 16GB TOP SPEED CORSAIR VENGEANCE RAM váltotta, amely bizony meg is hozta nekünk a kívánt eredményt! Ugye már a 3d Mark eredményein is jól látható, hogy dacára annak, hogy a két kulcsfontosságú komponensben (azaz a grafikus kártyában és a processzorban) nem történt változás, már csak ezek a nüansznyinak tűnő variálások is mekkora eredménnyel járhatnak. A játéktesztek során is legalább ilyen kaliberű sikereket volt szerencsénk elkönyvelni, hiszen egyrészt az adott játékok lényegesen flottobbul települtek, másrészt jócskán meg is rövidült a töltési idejük. Végül pedig még fele akkora teher sem hárult szegény hdd-re, így a Lenovo Ideapad Legion Y720 TOP SPEED lényegesen kevesebb izzadással tudta abszolválni mindazon teljesítményt, mint mondjuk korábban.

 

 

Hangzás

A géptest felső szekciójában végighúzódó JBL hangszórókat is csak dicsérni tudjuk. A kimondottan tiszta és telt hangzás, a 3 wattos mélyek megléte, valamint a formatervnek köszönhető szabad hangáramlásnak köszönhetően, igen komoly kihívójává válik a konkurens gyártók Bang&Olufsen vagy Sonic Master megoldásainak.

 

Bővithetőség

A Lenovo Ideapad Legion Y720 TOP SPEED -mint ahogyan azt már a neve is sugallja,- pontosan a kiváló bővíthetősége és szerelhetősége miatt olyan felhasználóbarát. Ugyan effektív szerelőnyílást ez a modell sem kapott, azonban némi hozzáértéssel ennek hiánya fel sem tűnik az embernek. Egy kis csavarozással a komplett fenéklemez könnyedén eltávolítható, így a belső minden fontosabb alkatrészéhez hozzáférhetünk majd a későbbiekben. Persze az már más kérdés, hogy miért is akarnánk belenyúlni egy eleve TOP SPEED belsőbe; hiszen nincs olyan feladat, amivel a 16GB TOP SPEED CORSAIR VENGEANCE 2666Mhz DDR4 RAM és az ULTRA SPEED SAMSUNG 960 EVO 120GB SSD fúziós ereje nem bírna el! Ennek okán pedig egy ekkora erőműhöz a 1000GB-os SATA HDD már tényleg csak a háttérből tud majd asszisztálni, hiszen a tárhelyen kívül más tulajdonságára nincs is szükségünk. Bővíthető slotok listája: m.2 SATA bővítőhely SSD + HDD kombinációban, maximálisan 512GB SSD-vel 2db DDR4 memória-foglalat maximálisan 32GB memóriáig.

 

Rendszer

Ugyan előtelepített Windows 10-et ezúttal nem kaptunk, azért a karikagyűrű nyilván nem esett le az ujjunkról a felhúzást követően. A rendszer gyorsan reagált, magára a sebességre már csak az ULTRA SPEED SAMSUNG 960 EVO 120GB ssd miatt sem lehet panaszunk, sőt. Az említett SSD nem csak a fantázianeve az ultragyors, hiszen a piac jelenlegi darabjai közül, az EVO-nak valóban ott a helye a dobogón, mind a sebességet, mind pedig a teherbírást illetően.

 

Kinek ajánljuk?

Egy Lenovo Ideapad Legion Y720 TOP SPEED már akkora krafttal és hátszéllel bír, amit ezúton tiltanánk el hivatalosan is a multimédiás piszmogástól! Tessék csak izzasztani és nyúzni, hiszen az Y720 TOP SPEED minden komponense ordít a játékért. Ugye egy NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB GDDR5-ös grafikuskártya már alapból is, de a többi kiegészítővel alkotott egységét már tényleg vétek volna egy nappali üvegasztalára száműznünk.

 

 

Összefoglalás

Nos, úgy vélem a Lenovo Ideapad Legion Y720 TOP SPEED már minden kardinális tulajdonsága ki lett hangsúlyozva, így egyrészt nem is szeretnék önismétlésbe bocsátkozni, másrészt pedig a Legion Y720 már eleve önmagáért beszél! Egy szó mint száz, a Legion Y720 TOP SPEED-el rendkívüli módon megemelte a gyártó a tétet.

 

 

 

Radium Garancia

Ezen laptop mellé a hivatalos gyártói jótálláson felül RADIUM+ jótállást is biztosítunk, amely 1 éves 7990Ft értékű ajándék pixelgaranciát tartalmaz (gyártói alap 24 hónapos jótállás nem tartalmazza) és amennyiben nem vagy elégedett a készülékkel, úgy azt 30 napon belül visszaküldheti hozzánk! Továbbá az alap gyártói jótálláson túl, amennyiben meghíbásodik a készüléked, úgy azt 50% kedvezménnyel javítjuk minden esetben!

 

 

Lenovo Y GAMING HEADSET AJÁNDÉKBA!

Habár a Lenovo Ideapad Legion Y720 TOP SPEED már önmagában is kellőképpen meggyőző, azonban azzal csak méginkább gyarapszik az a bizonyos "szerelem-faktor", hogy minden kedves ügyfelünknek/vásárlónknak, akik a legújabb Legion mellett döntenek, most egy Lenovo Y Gaming Stereo Sound Headset-et is ajándékba adunk!

 

Technikai adatok-Lenovo Ideapad Legion Y720 -16GB -120GB SSD +Ajándék LENOVO GAMER hátizsák és LENOVO Y szériás egér

Processzor Intel Core i7-7700HQ; 4 mag, 3,8GHZ, 6MB cache
Kijelző 1920x1080 FullHD felbontás; Matt; 15,6
Memória 16GB TOP SPEED CORSAIR VENGEANCE, 2666Mhz; DDR4
Merevlemez ULTRA SPEED SAMSUNG 960 EVO 120GB + 1 TB SATA HDD
Grafikus kártya NVIDIA GeForce GTX 1060 6 GB GDDR5
Optikai meghajtó -
Egyéb Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth® 4.0, Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s) Gigabit LAN (10/100/1000 Mbit/s); USB 3.0; USB3.1 Type C (gen 1); Kártyaolvasó: SD; HDMI; HD Webkamera, háttérvilágítású billentyűzet
Hangrendszer JBL
Ár 419 990 Ft

Teszt eredmények

 
Kinézet
Teljesítmény
Grafikus teljesítmény
Kijelző
Hangzás
Ár/Érték arány
Összesen
 

3D Mark:

 

Játék Tesztek

GTA 5
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Ultra 69 147 118
Witcher 3: Wild Hunt
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 High 46 98 77