A kosár jelenleg üres

Részösszeg: 0,00 Ft
Gyártó
Választ
-Választ-
Kijelző
Választ
-Választ-
Processzor
Választ
-Választ-
Videókártya
Választ
-Választ-
Memória
Választ
-Választ-
Részletes szűrő...
vagy
Szűrés indítása...

Radium BOMBER GT-R: VR READY asztali számítógép, egyenesen a Radium műhelyéből

2018. 05. 29. 15:07

Technikai adatok - Radium BOMBER GT-R

Alaplap Asus Prime H310M-K
Processzor Intel Core™ i5-8400 2,8GHz - Teljesítménye ~30% magasabb a 7. generációs CPU-knál, így elérei az Intel Core i7-7700-as szintjét!
Memória G-SKILL AEGIS 8GB 3000MHz DDR4
Merevlemez Toshiba 2000GB SATA 7200RPM + SSD opcionálisan válaszható itt!
vagy Toshiba 3000GB SATA 7200RPM  / +5000Ft felárral rendelhető!
Grafikus kártya Nvidia Geforce GTX 1050 2GB GDDR5
Optikai meghajtó Nincs, opcionálisan választható
Hűtés Gyári Hűtő, EXTRA VILÁGÍTÁSSAL
Ház KOLINK AVIATOR M RGB
Ár 189 990 Ft (3TB-os változat 194 990Ft-ért rendelhető meg)

A Radium BOMBER GT-R-től pontosan az kapjuk, amire előzetesen is számítunk. Egy percig sem árul zsákbamacskát, pontosan ugyanazt az elit gaming élményt prezentálja a gyakorlatban is, mint ami egy Radium PC-től már bőven el is várható.

 

A belsőt rejtő KOLINK AVIATOR M RGB 6 ház

A Radium BOMBER GT-R-nek egy micro-ATX-es KOLINK AVIATOR M RGB 6 ház ad otthont, mely kiválóan konstruált kialakításának köszönhetően, módfelett precíz illeszkedési felületet biztosít minden beszerelt -és persze beszerelésre váró- alkatrészünk, komponensünk számára. A gépház szembe eső felén túlmenően, a kasztninak még a komplett bal oldala is full plexi, és itt akkor álljunk is meg egy pillanatra, mert a BOMBER GT-R-nek pontosan itt kell keresnünk a küllemi erényeinek legjavát. A Radium BOMBER GT-R valódi pikantériájának sava-borsát nem más, mint a gépház belsejében pulzáló hűtőrendszer adja, -ez egyaránt érvényes ugye az előlapi, illetve az oldalsó látképre is. Még egy kicsit hűtőről: az RGB belsejében kialakított egyedi hűtőrendszer, a teljes belsőt lefedi, különlegessége pedig nem más, minthogy a hűtésért felelős led-rendszer számos különböző színben pompázik, sőt egyéni szájíz szerint ezek intenzitását és mechanikáját úgy variálhatjuk, ahogyan csak akarjuk. Gondolok itt elsősorban a preferált színekre, továbbá azok egyéni szájízre szabott váltakozására. Minderre pedig a gépház tetején található gombokkal lesz majd lehetőségünk. De most már ennyit a külsőről, menjünk is tovább.

 

Az Intel Core™ i5-8400-AS PROCESSZOR és a BRUTÁLIS 3000-ES G-SKILL 8GB memória harmóniája

Kétségtelen, hogy már nem csak itt liheg a nyakunkban, de bőven el is jött már az a bizonyos generáció váltás, ami csaknem mindig elkerülhetetlen. Ez sajnos-nem sajnos már minden komponensen érződik, a legutóbbi slágerek talán már kevésbé tűnnek annyira combosnak, mint nem is olyan régen, a játékok gépigénye meg ahelyett, hogy megszűnne létezni, ugye egyre csak nő. Így van ez a proceszorral is, ám van egy jó hírünk: a BOMBER GT-R  immáron nyolcadik generációs (az elődhöz képest plusz kettő maggal, összesen tehát 6 mag-6 szál) belső forrással áll a játékosok rendelkezésére! És bár az előző generáció csúcsának számító i5-7500-as, kétségkívül egy figyelemreméltó darabja nem csak az i5-ös családnak, de a komplett hetedik generációinak is, a fejlődés -kiváltképpen az ekkora!- mint olyan, mindig örvendetes. Az i5-8400 kapacitása, illetve a belőle kisajtolható teljesítmény összességében mintegy 30%-al (!) magasabb az előző generáció fanfavorit CPU-inál, így kellő hátszéllel könnyedén elérheti az abszolút közönség kedvenc Intel Core i7-7700-as szintjét is. Persze szőrözhetünk azon, hogy a i5-8400 alap órajele csupán 2,8, azonban az úgynevezett TURBO BOOST technológia ezt játszi könnyedséggel tornássza majd fel 4-re, úgyhogy felsóhajthatunk. Összességében pedig azt egészen bátran merjük állítani, hogy játékra talán az Intel Core i5-8400 a jelenlegi mezőny legjobbja, legalábbis a komplett summát, így az ár/érték arányt is figyelembe véve. A belsőt megtámogatni hivatott 3000-es G-SKILL RAM pedig minden eddiginél durvábban ki tud majd bontakozni, úgyhogy ennek örülünk, bizony!

 

Az ASUS PRIME H310M-K alaplap

A Radium Bomber GT-R alaplap ügyileg egy ASUS PRIME H310M-K-val dolgozik, ami ugye már tökéletesen kompatibilis a létező összes (!) új, tehát nyolcadik generációs processzorral, valamint mint minden PRIME-szériás alaplap, így a H310M-K is rendkívül strapabíró, fizikailag tartós és szavatos borítással bír. A H310M-K egyébként maximum 32GB-nyi memóriát képes befogadni, mindezt nyilván kettő sloton. Itt érdemes még megemlíteni, hogy alaplapunk az Intel Extreme XMP-jét is támogatja, értelemszerűen 2666Mhz-ig. Az ASUS PRIME H310M-K egyébként Realtek ALC887 hanchipet használ, amely már ugye prémium minőségű, japán tervezésű kondenzátorokkal operál, ám ezeket a többi kondenzátortól, illetve az ilyen-olyan gerjedéseket indikáló egyéb áramforrásoktól gondosan elszeparálták. Ha már alaplap, akkor persze elengedhetetlen kitérnünk a csatlakozókra is: Az ASUS PRIME H310M-K négy darab USB 3.1 Gen1, illetve ugyanennyi Type-A USB-vel került megtervezésre. Érdekesség még továbbá az is, hogy kapott egy úgyanevezett négy fázisos, DIGI+CPU VRAM áramforrást is, (ezt végülis nevezhetjük akár okos fogyasztásnak is amúgy!), ami tulajdonképpen annyit tesz, hogy a rendszer az optimális áramellátást akár már kisebb teljesítmény leadásánál is képes abszolválni. Apró, ugyanakkor korántsem elhanyagolható tulajdonsága még továbbá az is, hogy a korábbi alaplapokkal összevetve, a H310M-K BIOS-a az utóbbi idők talán legjobb, legáttekinthetőbb külalakát kapta meg.

 

 

Az NVIDIA GTX 1050 2GB GDDR5 grafikuskártya nyújtotta teljesítmény

Az Nvidia GeForce 1050 2GB GDDR5-ös grafikus kártya-család, momentán talán a lehető legjobb ár/érték arányú darabok a piacon, -már ami ugye a középkategória tetjét illeti. Köszönhetően elsősorban ez annak, hogy a 1050 hozza az elődök erényeit és jótulajdonságai, megbízhatósága és hatékonysága pedig, ha ódákat ugyan talán nem is, néhány sort egészen biztosan kiérdemelt. Egy naprakész, stabil és az elvárásoknak kvázi minden létező szempontból megfelelő videokártyának momentán pontosan ilyennek illik lennie, mindehhez pedig még az is hozzáteszi a magáét, hogy az Nvidia GTX 1050 2GB GDDR5 bizony teljesítményéhez viszonyítva, még relatíve keveset is fogyaszt. A GeForce 1050 tehát összességében bőven több egy belépőnél, sőt egészen hibátlanul elégíti kell akár a casual, akár pedig a hardcore-gaming közösség igényeit is. Ráadásul a belsőben még egy Kolink 500W 80+ Bronz táp is megbújik csendben, hogy a fogyasztás is pontosan az optimális határértékeken belül maradjon. Kiváló.

Összegzés

A Radium BOMBER GT-R minden komponensében szórakozásra termett, ezt pedig még a fentebb már többszörösen is méltatott, fényárban úszó ventilátorok is még inkább megerősítik. A grafikus teljesítményben rejlő jelentős potenciál pedig egyértelműen a játékos közönséget kívánja megszólítani, mindenekelőtt pedig kiszolgálni. A Radium BOMBER GT-R ár/érték aránya mellett pedig, ha akarunk sem tudunk szó nélkül elmenni. A lélektani kétszázezer forintos határ alatt táncoló konfiguráció, bizony minden játékos igényt maradéktalanul kielégít, így ha éppen ennyi pénzt akarunk beleinvesztálni legújabb számítógépünkbe, akkor az csakis a Radium BOMBER GT-R legyen. És tényleg ízlelgessük csak még így a végén: i5-8400-Nvidia GeForce 1050 kombó potom 189 990 forintért? Ugye, hogy ugye.

 

ASUS MOUSE GT200 optikai GAMER egeret ajándékba!

Hogy ne érezzük úgy, ajándék nélkül távozunk a pénztártól, most egy ASUS MOUSE GT200 GAMER egér és el-, illetve visszaszállításos garancia is jár a Radium BOMBER GT-R-hez, ám talán még ennél is fontosabb, hogy a vásárlással nem kötöttük magunkat végérvényesen csupán egyetlen konfigurációhoz. A Radium Evolution Upgrade garancia lehetőséget ad arra, hogy három hónapon belül bármely, számunkra gyenge (vagy egészen egyedülálló és furcsa esetben éppen erős) komponenst lecseréltessünk: ilyenkor a szerelés ingyenes, csupán az eredeti és az új, választott komponens közötti deficitet kell kompenzálni. Akkor sem kell összetörni, ha kicsúszunk a három hónapból: ilyenkor egyedi megbeszélés és elbírálás alapján is cserélhetők a kívánt komponenseket. Erről bővebben egy kicsit lejjebb!

 

Az EVO UPGRADE GARANCIÁRÓL bővebben

A Speciális Evolution Upgrade garancia lehetővé teszi, hogy a vásárlástól számított három hónapon belül, az adott konfigurációt módosítsuk. Amennyiben nem vagyunk maradéktalanul elégedett az adott asztali számítógép teljesítményével, és mondjuk nagyobb processzort vagy erősebb videókártyát szeretnénk, úgy arra extra munkadíj felszámolása nélkül, a korábbi alkatrész(ek) teljes áron való beszámítását követően is lehetőségünk van. Konkrét példa erre, ha egy GTX 750Ti 2GB-os videókártyát, mondjuk egy Radeon R9 380 4GB-osra akarnánk cserélni, akkor az a követekzőképpen történne: A GTX 750Ti 2GB jelenlegi ára 37.500.-Ft, valamint az R9 380 4GB ára 68.000.-Ft. Ebből adódóan csupán a két kártya különbözetét, azaz 30.500.-Ft-ot kell megtérítenünk. Ugyan maga az eset roppantul ritka, ugyanakkor előfordulhat az is, hogy valamilyen oknál fogva, a már meglévő nagyobb teljesítményű alkatrészünk helyett inkább kisebbett szeretnénk. Természetesen erre is van lehetőség, hasonló módon. Mi beszámítjuk a jobb, drágább alkatrészt, beszereljük az olcsóbbat, a különbözetet ezúttal pedig mi térítjük meg. Fontos tudni, hogy az ilyen jellegű cserékre és/vagy bővítésekre, a vásárlástól számított 3 hónapon belül mindenképpen van lehetőségünk, -ám még akkor sem kell kétésgbe esnünk, ha netalántán ebből az időintervallumból már kicsúsztunk volna, ugyanis egyéni elbírálást követően, három hónapon túlmenően is módunkban áll élni az Evolution Upgrade Garancia adta lehetőségekkel. (Az EVO UPGRADE garanciáról még részletesebben itt lehet tájékozódni!)

 

Technikai adatok - Radium BOMBER GT-R

Alaplap Asus Prime H310M-K
Processzor Intel Core™ i5-8400 2,8GHz - Teljesítménye ~30% magasabb a 7. generációs CPU-knál, így elérei az Intel Core i7-7700-as szintjét!
Memória G-SKILL AEGIS 8GB 3000MHz DDR4
Merevlemez Toshiba 2000GB SATA 7200RPM + SSD opcionálisan válaszható itt!
Toshiba 3000GB SATA 7200RPM + 5000Ft felárral rendelhető!
Grafikus kártya Nvidia Geforce GTX 1050 2GB GDDR5
Optikai meghajtó Nincs, opcionálisan választható
Hűtés Gyári Hűtő, EXTRA VILÁGÍTÁSSAL
Ház KOLINK AVIATOR M RGB
Ár 189 990 Ft

Teszt eredmények


 

Játék Tesztek

GTA 5
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Ultra 79 129 97
Witcher 3: Wild Hunt
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 High 28 62 32
 

Fotógaléria

 
 

NEKED AJÁNLJUK!

Bizony már asztali számítógépeinket is utolérte a nyolcadik generáció, így abszolút időszerű volt, hogy a felfrissült komponensekkel újjászületett GHOST GT-R Pluszról is lerántsuk a leplet!

Bővebben...
Kategória: Tesztközpont Írta:

Radium.hu