Technikai adatok-DELL XPS 15-9560 + Ajándék Dell Premier XPS tok

Processzor Intel Core i7-7700HQ; 4 mag, 3,8GHZ, 6MB cache
Kijelző 1920x1080 FullHD/UHD felbontás; Matt;
Memória 16 GB RAM DDR4, 2400Mhz;
Merevlemez 512GB SSD
Grafikus kártya NVIDIA GeForce GTX 1050 4 GB GDDR5
Optikai meghajtó -
Egyéb Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth® 4.0, USB 3.0; USB 3.1, Többformátumú Kártyaolvas&oacute, HDMI; HD Webkamera, háttérvilágítású billentyűzet, Thunderbolt, Minidisplay;
Hangrendszer Waves MaxxAudio® Pro
Ár 734 990 Ft

Legutóbb a DELL műhely egyik kiválóságát, az XPS 9560-at köszönthettük tesztpadunkon. A fantasztikus formaterv mellett, a belső is kitüntetett figyelmet érdemel, mert habár a két piacvezető márka pozícióját (egyelőre) még nem veszélyezeteti, mégis most komoly kihívóként lépett elő. Előljáróban annyit természetesen elárulhatunk, hogy ennyire magabiztos és kiegyensúlyozott teljesítményre talán még mi sem számítottunk. Az XPS 9560 bizony minden várakozásunkat felülmúlta. Részletek alább.

 

 

Megjelenés

A DELL XPS 9560 bizony már összehajtott valójában is figyelemreméltó. Elsősorban már maga a formaterv is dekoratív; vékonyított ugyan, de bőven van benne cucc, így dacára annak, hogy magának a gépnek a méretezése meglehetősen kicsinek tűnik, a tömege mégsem pehelysúlyú. A komplett, egy darabból készült alumínium kasztni egy úgynevezett precíziós vágási eljárással készült, így a kellemesen hűvös fémszürke fedlap mindamellett, hogy gyönyörűen fest, borzasztóan strapabíró is. A dizájn sincs túlmisztifikálva, a gépház tetején, mindösszesen egy ezüstösen csillogó márkajelzés kapott helyet. Felhajtva sincs arcpirító giccsparádé, sőt, ritkán látni ennyire letisztult és elegáns külcsínt. Az alapegység egésze valamilyen egyszerre selymes és gumis fekete anyaggal lett bevonva, így mindamellett, hogy a tapintása is kellemes, még a mancsnyomokat sem akarja kényszeresen összegyűjteni. Az érzésre kifejezetten puha billentyűkkel ellátott klaviatúra szépen igazodik a méretezéshez, nincs indokolatlanul túlméretezve, ugyanakkor nem is veszik el a háttérben. A zsanérozás nem a két oldalas, hanem a teljes géptesten szétterülő kialakításformát követi, míg a precíziós touchpad jelen esetben nem pont középre került, hanem egy leheletnyivel jobbra húz. Érdekességképpen itt említeném meg, hogy az intelligens anyaghasználatnak köszönhetően, a DELL XPS 9560 egy környezettudatos számítógép. Bármilyen furcsán is hangzik ez, valóban így van, ugyanis a karosszéria mentes a kadmiumtól, az ólomtól, a higanytól és egyes ftalátoktól is, továbbá a laptop egészének legalább 90%-a újrahasznosítható. Ennek okán nyerhette el az úgynevezett EPEAT® Arany, illetve az ENERGY STAR® minősítést is.

 

Kijelző

A panelkeret hajszálvékony, már-már elenyésző, és így éppen azt az illúziót kelteti, mintha maga kijelző nagyobb lenne a tényleges valójánál, ám ez tényleg csak szemfényvesztés. Mindazonáltal a DELL XPS 9560 képernyője bizony annyira gyönyörű, hogy csakis szuperlatívuszokat érdemel. Ha már egy 3D Markot is kész élmény volt végignézni a 15,6-os, érintőpanelen, akkor gondoljunk csak bele milyen volt a Witcher 3 prezentálta erdős-hegyes tájakon bóklászni. Tényleg szemkápráztató. Ez persze természetes, hiszen egy UltraSharp 4K Ultra HD (3840×2160) panel már tényleg durva fegyvertény, már csak abból eredően is, hogy ugye még a FullHD felbontásnál is legalább hatmillióval (igen, annyi!) több képponttal bír. A színmélység egyszerűen fantasztikus, és maga a prezentáció nem is egy, hanem legalább két csillagos ötös, amire az érintőképernyő megléte zokszó nélkül rádob még egyet! Akárhogyan is nézzük, ez bizony tízpertíz, le a kalappal!

 

Portok és eszközök

A bemeneti eszközöket illetően nem tudunk számottevő újdonsággal szolgálni. A vékonyított géptesten a már megszokott szórásban találjuk a csatlakozókat. Van itt Powershare funkcióval ellátott USB 3.0 és 3.1 Type-C (gen1), többformátumú kártyaolvasó, HDM, Mini-display port, audió-bemenet és persze Kensington-zár is. A Thunderbolt, a Bluetooth 4.0, a Wifi 802.11 ac, valamint a háttérvilágítással ellátott billentyűzet, pedig már nyilván nem grátisz, hanem alapkívánalom. Ugyan a merevlemez hiánya a gyári SSD ismeretében szerencsére nem fájdalmas, az optikai meghajtó pedig értelemszerűen a szuper vékony kasztni kárára ment, de hát így van ez, valamit valamiért. Az ethernet-port hiányára azonban nincs mentség, ennek hiányát valóban megérezhetjük.

 

Teljesímény

Nem állítom, hogy a DELL XPS 9560 minden játékos elvárást maradéktalanul kielégít, de nem is tudnám a szívemre tenni a kezem, amikor mondjuk ezt cáfolom. Lévén, hogy egy alapvetően üzleti felhasználásra született gépről van szó, tudja amit tudnia kell. Az pedig, hogy mindez mire elég, már bőven szubjektív. Adva van ugye egy Pascal™ architektúrájú Nvidia GeForce GTX 1050Ti 4GB GDDR5 kártya, illetve egy hetedik generációs i7-es, 7700HQ (4 mag, 3,8Ghz, 6Mb cache) processzor, amik már önmagukban véve is kikövetelik maguknak, hogy komolyan vegyük őket. Mindezt fejeli meg a 2400Mhz-es, 16GB-os DDR4 memóriamodul, valamint ugye az 512 GB-os SSD. A végeredmény pedig tükörsima, már-már hibátlan. Hiába a túráztatás vagy a gyötrés, a masszív hűtésnek köszönhetően biztosan nem hevül túl az eszköz, legyen szó akár a borításról, akár pedig a belsőről.

 

 

Hangzás

Ahogyan kivétel nélkül eddig minden pontban, úgy a DELL XPS 9560 hangzását is csak méltatni tudjuk. Az úgynevezett Waves MaxxAudio® Pro technológiával ellátott audió-rendszer, egyszerűen hibátlan. Minden éppen olyan tartományban van megszólaltatva, ahogyan illik, legyen szó akár a mély, akár pedig a magas hangokról. Persze egy ilyen bivaly kijelzőhöz, éppen ilyen hangszórók dukálnak, úgyhogy soha rosszabbat!

 

Bővithetőség

Habár a DELL XPS 9560 512 GB-os SSD-jét biztosan nem fogjuk kevésnek érezni, ám a miheztartás végett, a belső természetesen minden szükséges bővítőhellyel el lett látva. A kettő darab SoDIMM-foglalaton felül, ugyanennyi memóriafoglalat is helyet kapott a repertoárban, így ha 2400Mhz-n dolgozó, 16GB-os DDR4 RAM mégse lenne elég, úgy egyéni ízlés szerint ezt akár még meg is kétszerezhetjük.

 

Rendszer

Mivel a DELL XPS 9560 már a gyártósoron el lett látva a legújabb Windows 10-el, így nem kellett bíbelődnünk a telepítés macerájával. A rendszer éppen úgy szuperált, ahogyan illik, az ssd jóvoltából pedig a munkatempó is legalább annyira volt lendületes, mint amennyire gördülékeny.

 

Kinek ajánljuk?

IntelCore i7-7700HQ processzor, NVIDIA GeForce GTX 1050 grafikus kártya kombó. Ha utóbbi TI lenne, akkor gondolkodás nélkül rávágnám, hogy minden tehetősebb gamernek kötelező vétel, ám így bölcsen inkább csak azon felhasználóknak ajánlanám, akiknek nem feltétlenül az fps-számok jelentik a játékos-önmegvalósítást. Az újabb címek esetében sincs félnivalónk, de persze a maradéktalan élvezethez elengedhetetlen lesz némi kompromisszum.

 

 

Összefoglalás

Hihetetlennek tűnhet, de a DELL XPS 9560-ba tényleg nem tudunk jó szívvel belekötni. Ez a konfiguráció bizony szerelem első látásra, és kívül-belül megvan benne minden, amire vágyunk. Combos árkategória ez kétségtelen, de legyen bármennyire is drága, a minősége egész egyszerűen perfekt. A prémium minőségre pedig mindig megéri spórolni, ez egyetemes igazság.

 

 

 

DELL PREMIER PRÉMIUM Sleeve-et ajándékba!

Most minden egyes DELL XPS 9560 laptop mellé, egy DELL PREMIER SLEEVE-el kedveskedünk vásárlóink számára!

 

Technikai adatok-DELL XPS 15-9560 + Ajándék Dell Premier XPS tok

Processzor Intel Core i7-7700HQ; 4 mag, 3,8GHZ, 6MB cache
Kijelző 1920x1080 FullHD/UHD felbontás; Matt;
Memória 16 GB RAM DDR4, 2400Mhz;
Merevlemez 512GB SSD
Grafikus kártya NVIDIA GeForce GTX 1050 4 GB GDDR5
Optikai meghajtó -
Egyéb Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth® 4.0, USB 3.0; USB 3.1, Többformátumú Kártyaolvas&oacute, HDMI; HD Webkamera, háttérvilágítású billentyűzet, Thunderbolt, Minidisplay;
Hangrendszer Waves MaxxAudio® Pro
Ár 734 990 Ft

Teszt eredmények

 
Kinézet
Teljesítmény
Grafikus teljesítmény
Kijelző
Hangzás
Ár/Érték arány
Összesen
 

3D Mark:

 

Játék Tesztek

GTA 5
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 High 29 75 47
Witcher 3: Wild Hunt
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 High 28 41 35

Fotógaléria