Mostanság csak úgy záporoznak az AMD-hez köthető kisebb-nagyobb hírek, a legújabb pedig valami egészen elképesztő, ugyanis minden jel arra utal, hogy már bőszen készül a 10-magos AM4-es AMD processzor, a Ryzen 7 2800X.

 

A kereslet diktátlja a kínálatot.

Persze érhető is, hogy a gyártó elszántan igyekszik versenyben maradni az Intel-lel szemben, egyrészt ugye hogy továbbra is relevánsak tudjanak maradni a piacon, másrészt pedig, hogy a befektetőiket meggyőzzék, hogy továbbra is orrhossznyival a konkurencia előtt járnak. Ebből eredhet az a hír is, miszerint a gyártó már gőzerővel egy 10-magos és nem kevesebb mint 20-szálas, AM4-es processzoron ügyködik, ami nyilvánvalóan a 8-magos és16-szálas Intel Core i9-9900K-t lenne hivatott megszorongatni.

 

 

 

Az értesülések szerint a processzor jelenleg a Ryzen 7 2800X néven lelhető fel, és a eőkelő helyet tudhat magáénak a legfrisebb Cinebench és egyéb benchmark teszteken. A kérdés persze az, hogy marad-e a stratégia, és végül valóban napvilágot lát-e a processzor, vagy inkább némi taktiváltást követően, még nem durrantja be a nagyágyút az AMD, megvárva azt, hogy vajon az Intel mit lép először. Mindenesetre mi nagyon várjuk, hogy a gyártó igenis durrantson és mi magunk is bármilyen formában a tesztpadunkon tudhassunk egy ekkora energiabombát.

 

 

Üzletünk laptop kínálata az alábbi, míg asztali számítógép repertoárunk pedig ezen a linken tekinthető meg!