Tájékoztató nyitvatartásunkról

A kosár jelenleg üres

Részösszeg: 0,00 Ft

RADIUM ESPORT PRO 200 Teszt

2019. 10. 21. 13:41

Technikai adatok - RADIUM ESPORT PRO 200

Alaplap Asus TUF Z390-Plus Gaming Wifi+Bluetooth
Processzor Intel Core i5 9600K 4,6GHz
Memória 16GB GSkill Aegis 3000MHz DDR4 (2x8GB Dual Channel) 
Merevlemez/SSD

ADATA XPG 256GB M.2 SSD

1TB 7200RPM TOSHIBA 32MB Cache SATA3 

Grafikus kártya Nvidia Geforce GTX 1660Ti 6GB GDDR6
Optikai meghajtó Nincs, opcionálisan választható
Hűtés Alpenföhn Ben Nevis
Ház KOLINK STRONGHOLD Black
Ár 349 990 Ft
 

 

A KOLINK Stronghold ház

A RADIUM ESPORT PRO számítógép egy Full-ATX-es fekete KOLINK STRONGHOL házba épült. Az elülső és a hátsó ventilátoroknak köszönhetően a remek hűtés mellett is rendkívül jól néz ki a TUF dizájnú alaplappal és az Alpenföhnt hűtővel. Az előlapon megtalálható 1db USB 3.1 és 2db USB 2.0, 1-1 fejhallgató és mikrofon kimenet.

 

Az Intel Core i5 9600K processzorról bővebben

Az Intel Core i5 család már egy erős processzornak számít a piacon. A 9600K a maga nemében is elég sokat elárul a teljesítményéről. A gyári órajele 3,70GHz, míg a turbója elér a 4,60GHz-et. A K jelzés a processzorokon a szorzózár mentes manuális overclock-ot hivatott jelezni. Mi itt a RADIUM-nál 4,90GHz-en még stabilan tudtuk használni. Találtunk forrásokat ahol 5,20GHz-ig fel tudták varázsolni az órajelet, bár mi így is maximálisan meg vagyunk elégedve a teljesítményével. 6 magon és 6 szálon futnak a folyamatok, így több alkalmazás egyidejű futtatása vagy egy izmosabb játék sem fog ki rajta. 

 

A GSkill Aegis memóriája

A számítógépbe természetesen HIGH PERFORMANCE memória modul került, aminek a maximális teljesítménye 3000MHz és CL16 időzítéssel pörögnek. A modulon nem található hűtőborda, de ez nem jelenti azt, hogy nem egy magas minőségű komponensről lenne szó. Természetesen az XMP 2.0 profilt is támogatja. A konfigurációba 2db 8GB-os modul került, Dual Channel módban, ami a gyorsabb komminukációt teszi lehetővé a processzor és a memória között.

 

 

Az ASUS TUF Z390-Plus Gaming Wi-Fi + Bluetooth alaplap

Az alaplap képviseli a számítógép magját. A Z390-es chipset nélkül az Overclock nem elérhető, így a K jelzésű processzorok tuningpotenciálja kiaknázatlan maradna. Minden megtalálható rajta, ami ma egy korszerű alaplapon szükséges; 4db memóriafoglalat amibe stabilan 64GB-nyi memóriá fér el. SATA3 csatlakozókból 6db került rá, ami a számítógépházat tekintve bőven elegendő. Ezen felül M.2 csatlakozóból is megtalálunk 1db-ot. Fejlett 8 csatornáshangkockel ALC S1200A hangkártya, Intel Turbo Lan, 2 sávos Intel Wireless-AC 9560 Wi-Fi és Bluetooth 5.0 is lett integrálva. A hátoldalon 4db USB 3.1 és 2db USB 3.0 található ami mellett HDMI és DVI-D csatlakozók is helyet kaptak. 

 

Az ÚJ NVIDIA GEFORCE GTX 1660Ti 6GB GDDR6 grafikuskártya teljesítménye

Az Nvidia GeForce 1660 családjába tartozó, az elődhöz képest (1060Ti) 25%-kal gyorsabb. Az igazság pedig az, hogy egy naprakész, stabil és az egyre csak növekvő játékos elvárásoknak, minden létező szempontból megfelelő videokártyának manapság már pontosan ilyennek kell lennie. Az alap órajele 1500 MHz ami Boostolva 1770 MHz-en működik. A 6GB GDDR6 memória interfész szélessége 192 Bit ami egy mai játékoknál már alapkövetelmény egy videókártyán. Támogat minden korszerű funkciót beleértve a NVIDIA G-SYNC-et és az NVIDIA GPU Boost-ot. A maga 120W TDP-jével sem kell aggódni, hogy egy hatalmas táp szükséges a működéshez. 

Teszt eredmények

Fortnite
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Ultra 242 378

335

Mennyire GAMER?

A szó legszorosabb értelmében is egy GAMER számítógépről van szó. Megállja a helyét az ESPORT világában illetve az AAA játékok között is kiemelkedő teljesítményről árulkodik. Ajánlanánk mindenkinek aki nem szeretne megalkudni a teljesítménnyel a minőség rovására! Bővíthetőség szempontjából is fontos tényező lehet a processzor támogatás, a 4 memória slot és a Full-ATX szabvány, ami lehetővé teszi egyébb komponensek beszerelését.

Összegzés

Alapjaiban árban nem egy elrugaszkodott számítógépről van szó, viszont teljesítményben nem kérdés. Az Intel Core i5 9600K az NVIDIA GTX 1660Ti videókártyával, 16GB RAM-mal, ADATA XPG M.2-es SSD-vel és 1TB merevlemezzel számos játék akár 120FPS felett is megállja a helyét. A kinézetet tekintve minden korszerű számítógép tulajdonságát hordozza, legyen itt szó a letisztult dizájnról a ventilátorokról vagy az illesztésekről. 


Az EVO UPGRADE GARANCIÁRÓL bővebben

A Speciális Evolution Upgrade garancia lehetővé teszi, hogy a vásárlástól számított három hónapon belül, az adott konfigurációt módosítsuk. Amennyiben nem vagyunk maradéktalanul elégedett az adott asztali számítógép teljesítményével, és mondjuk nagyobb processzort vagy erősebb videókártyát szeretnénk, úgy arra extra munkadíj felszámolása nélkül, a korábbi alkatrész(ek) teljes áron való beszámítását követően is lehetőségünk van. Konkrét példa erre, ha egy GTX 750Ti 2GB-os videókártyát, mondjuk egy Radeon R9 380 4GB-osra akarnánk cserélni, akkor az a követekzőképpen történne: A GTX 750Ti 2GB jelenlegi ára 37.500.-Ft, valamint az R9 380 4GB ára 68.000.-Ft. Ebből adódóan csupán a két kártya különbözetét, azaz 30.500.-Ft-ot kell megtérítenünk. Ugyan maga az eset roppantul ritka, ugyanakkor előfordulhat az is, hogy valamilyen oknál fogva, a már meglévő nagyobb teljesítményű alkatrészünk helyett inkább kisebbett szeretnénk. Természetesen erre is van lehetőség, hasonló módon. Mi beszámítjuk a jobb, drágább alkatrészt, beszereljük az olcsóbbat, a különbözetet ezúttal pedig mi térítjük meg. Fontos tudni, hogy az ilyen jellegű cserékre és/vagy bővítésekre, a vásárlástól számított 6 hónapon belül mindenképpen van lehetőségünk, -ám még akkor sem kell kétésgbe esnünk, ha netalántán ebből az időintervallumból már kicsúsztunk volna, ugyanis egyéni elbírálást követően, három hónapon túlmenően is módunkban áll élni az Evolution Upgrade Garancia adta lehetőségekkel. (Az EVO UPGRADE garanciáról még részletesebben itt lehet tájékozódni!)

 

És, hogy miért is éri meg asztali számítógépbe invesztálnunk? Íme a válasz:

Az Origo.hu a Techbázis rovatban tette le a voksát az asztali számítógépek létjogosultsága mellett, sőt öt pontban érveltek amellett, hogy miért is éri meg PC-t használni. Az említett pontokban szó esik többek között az asztali számítógépek felhasználóbarát takarításáról, a vitathatatlanul combos érvnek elkönyvelhető ár/teljesítmény arányáról, a fejlesztési és javítási lehetőségekről, valamint az asztali számítógép, mint egyfajta művészi önkifejezésről is. Úgyhogy, ha első számítógépünk megvásárlását tervezgetjük, de még mindig nagyon hezitálunk a notebook-PC kérdésen, vagy esetleg felmerült bennünk, hogy laptopról váltanánk az asztali eszközre, akkor az említett írást mindenféleképpen érdemes lehet átfutnunk, hátha kicsit rendet rak majd a fejünkben és iránymutatásként szolgál majd a döntésünk meghozatalában.

 

Technikai adatok - RADIUM ESPORT PRO 200

Alaplap Asus TUF Z390-Plus Gaming Wifi-Bluetooth
Processzor Intel Core i5 9600K 4,6GZh
Memória 16GB GSkill Aegis 3000MHz DDR4 (2x8GB Dual Channel)
Merevlemez/SSD

ADATA XPG 256GB M.2 SSD

1TB 7200RPM TOSHIBA 32MB Cache SATA3

Grafikus kártya Nvidia Geforce GTX 1660Ti 6GB GDDR6
Optikai meghajtó Nincs, opcionálisan választható
Hűtés Alpenföhn Ben Nevis
Ház KOLINK STRONGHOLD Black
Ár 349 990 Ft

 

Fotógaléria

NEKED AJÁNLJUK!

Újabb és újabb kincseket szeretnénk szíves olvasóink figyelmébe ajánlani, így a Radium BOMBER GT-R-t mint oylat, lehetetlen megkerülni. 

Bővebben...