A Microsoft és a Qualcomm kooperációjának hála, a közeljövőben már napvilágra is kerülhetnek a meghosszabbított üzemidővel bíró modellek első példányai, ez pedig végre kismillió kellemetlenséget orvosolhatna a mindennapokban.

 

 

Valami készül...

A Qualcomm által tervezett és legyártott, azonban a Microsoft által felügyelt és tesztelt prototípusok, az ezidáig csak okostelefonokban használt Snapdragon 835 processzorral futnak. Az első tesztek tanubizonysága szerint, meglepően és kifejezetten jól teljesítenek a forradalmi eszközök a gyakorlatban is, sőt az előzetes becsléseket még túl is szárnyalják a friss eredmények.

Amennyiben pedig minden a tervezetnek, illetve az elvárt ütemtervek szerint halad, az új eszközök akár egyetlen töltéssel is több napos használatra lesznek képesek. Egyes források szerint már a HP, a Lenovo és az ASUS is gőzerővel dolgozik a saját gyártású modelljén, de pontos debütálási dátum sem e három esetében, sem pedig a Microsoft esetén nincs még napirenden.

És bár bizonyára borsosabb árkategóriát fognak képviselni, természetesen mi sem leszünk majd restek, tesztpadunk nagyítója alá venni valamelyik gyártó forradalmian új eszközét!