A játékos rendeltetésre született laptopok piacának teljhatalmú uralkodóinak, egyértelműen az ASUS Republic of Gamers széria darabjai kiálthatók ki. Ez nyilvánvalóan vitán felüli, hiszen népszerűségek egyrészt töretlen, másrészt pedig jelenlétük és a piacra gyakorolt hatásuk is sokkalta relevánsabb, mint versenytársaiknak. Ugyanakkor borzasztó méltatlan volna az esélytelenek nyugalmával rálegyinteni a konkurens gyártók gamer-laptopjaira, hiszen mint azt korábban már több ízben is láttuk, akár az ACER, akár a Lenovo, akár pedig a jelenleg górcső alá vett HP is tud legalább olyan jó lenni, mint a piac elitje.

Küllem

A HP Pavilion 15-bc201nh fedlapja a Hewlett-Packard modellek, talán már klasszikusnak is mondható, elegáns stílusjegyeivel operál. Finomra polírozott ezüstszürke tetejét, csak és kizárólag egy tükörhatású márkajelzés ékesíti, a fedlap alatt azonban már egy egészen más, sötétebb és grafitosabb színvilág bújik meg. Az ezüstszürke klaviatúrát körülvevő alapegység egésze amolyan mélyszürke, már-már fekete színvilágban pompázik, amelyet a csuklótámasznál egy kvázi vonalkód-szerű, fehér hajszálcsíkozás szel keresztbe, melyek együttese egy kissé talán juharfás ízt kölcsönöz a laptop egészének. Ez persze csupán csak illúzió, hiszen maga az alapegység anyaga természetesen tömör műanyag. A 15'-ös FullHD panel is nyilvánvalóan prémium minőség, amelynek tudvalevőségét a matt borítás csak tovább erősíti bennünk. A HP-val kéz-a-kézben járó Bang&Olufsen rendszer hangszóróját, közvetlenül a legfelső billentyűsor fölött, a power gomb és a B&O logó között találjuk, míg a multitouch funkciókat is támogató pad-et pedig, értelemszerűen az alapegység alsó szekciójában. Végezetül pedig a bemeneti csatlakozók sem árulnak zsákbamacskát, hiszen a teljesség igénye nélkül kétféle USB csatlakozót, Kensington-zárat, többformátumú kártyaolvasót, webkamerát, HDMI-t, illetve LAN és audió csatlakozót is találunk a repertoárban. Ennél többre pedig azt hiszem nincs is szükségünk.

Belső

Azt hiszem többnyire helytálló az az előzetes feltételezés, amit a legtöbb felhasználó tudni vél a HP modelljeivel kapcsolatban, miszerint szépnek szépek, drágának is drágák, ugyanakkor mégsem kimondottan optimális választás abban az esetben, ha játékra adjuk a fejünket. Ez a megközelítés is, mint azt kivétel nélkül minden ezen a világon, azért erősen szubjektív. Habár való igaz, hogy az első két állítás, a legtöbb esetben tökéletesen helytálló, ám a játékos kvalitásokat firtató szkeptikus véleményezésekre, a HP Pavilion 15-bc201nh biztosan rácáfol majd. Elsősorban van egy négy magos, 3,8 Ghz-es és 6Mb gyorsítótáras IntelCore i7-7700HQ processzorunk, ami azért már önmagában is masszív bizakodásra adhat okot. Ezt hivatott megtúráztatni a 8GB-os, 2133-as fordulaton dolgozó DDR4 RAM, továbbá az 5400-as 1000GB-os SATA HDD és a 128GB-os SSD fúziós ereje. Mindez már több mint jó, azonban még közel sem a jéghegy csúcsa, hiszen az imént felsoroltakból, egy NVIDIA GeForce GTX 1050 4GB igyekszik kisajtolni a lehető legtöbbet, ami már irdatlan komoly fegyverténynek definiálható. Ennek okán pedig már minden további nélkül megcáfolásra is kerültek, azok a bizonyos előzetesen elhintett, téves feltételezések.

Konklúzió

Amikor már azt hinnénk, hogy nincs új nap alatt, akkor a HP előrukkol a Pavilion 15-bc201nh-val. Nevezett darab pedig nemcsak azért hiánypótló, mert ezekkel a kvalitásokkal még drasztikusan mélyre sem kell nyúlnunk a zsebünkben, hanem már pusztán abból eredően is, hogy a Hewlett-Packard most bizony villantott egy nagyot a gamer-piacon is. Ez pedig azért nem mindennapi. Ugyan a küllemi sajátosságoknál említett vonalkód-szerű csíkozás létjogosultsága tényleg vitatható, ám ennél nagyobb bajunk ne legyen. És persze nem is lesz, tudniillik a HP Pavilion 15-bc201nh minden szegmensében egyrészt kifogásolhatatlan és hiánypótló, másrészt pedig legalább annyira exkluzív, mint amennyire pionír a Hewlett-Packard repertoárjában.

Technikai adatok - HP Pavilion 15-bc201nh

Processzor Intel Core i7-7700HQ (3,8 GHz, 6 MB gyorsítótár, 4 mag)
Kijelző 15'; 1920 x 1080 FullHD Matt;
Memória 8GB DDR4 2133Mhz
Merevlemez 1000GB SATA HDD; 128GB SSD
Grafikus kártya NVIDIA GeForce GTX 1050 4 GB
Optikai meghajtó -
Egyéb Bluetooth, Gigabit LAN, HDMI, Mini DisplayPort, USB 2.0/USB3.1 Type C (gen 1); Webkamera, Wifi 802.11 ac; Kártyaolvasó
Hangrendszer Bang&Olufsen
Ár 349 990,00 Ft