Az Intel már erősen készülő fázisban lévő next gen processzorairól már egyre többet tudunk azon felül is, hogy már biztosan nyolc magos CPU-t hoznak majd az LGA115x mainstream platformra. Többek között azt is, hogy a Core i8 sorozat nyolc magos és tizenhat szálas prcikat ígér majd, míg az i7-es széria nyolc magos és ugyanennyi szálas chipeket hoz, azonban az i5-ös szekció megmarad a jól bevált, hat mag-hat szál kombónál. Illetve az is tudvalevő már továbbá, hogy mindhárom a Skylake vadiúj ráncfelvarrására, a Whiskey Lake-re épít majd.

 

De mit is tudunk pontosan?

A fentiekből annyi már bizonyosa kiderült, hogy az új generáció csúcsát az i9-es széria hivatott majd képeviselni, azon belül pedig a 9900k dolgozik majd az említett nyolc maggal és tizenhat szállal, a cache mérete 16mb, míg az alapórajel 3,6Ghz, Turbo Boost-tal pedig 5Ghz lesz majd. Mindezen felül tudni érdemes még, hogy magának a chipnek a fogyasztása ~95 watt lesz majd.

 

 

Az i7-8700k-t hamarosan az i7-9700k váltja majd, ami HyperThreading nélkül nyolc maggal, Turbo Boost nélkül pedig 3,6Ghz-el (azzal pedig 4,6-4,9Ghz) dolgozik majd, 12Mb-os cache mérettel. A harmadik a sorban pedig nem más, mint az i5-ös, egészen konkrétan a 9600k lesz. Ez 3,7Ghz-es órajelen dolgozik, Turbo Boost mellett ugyanakkor ez szintén 4,3-4,6 Ghz-re emelkedik majd, míg a cache mérete 9Mb-nyi. Így a végére fontos információ továbbá az is, hogy a következő generációs Intel processzorok természetesen egy BIOS frissítést követően a 300-as szériás alaplapokkal is tökéletesen kompatibilisek lesznek.

 

 

Üzletünk laptop kínálata az alábbi, míg asztali számítógép repertoárunk pedig ezen a linken tekinthető meg!