Úgy tűnik a Samsung a közeljövőben valami nagy dobásra készülhez, ugyanis a korábban már általunk is hírül adott új generációs NVMe-n túlmenően, egy vadonatúj memóriával, valamint egy következő generációs SSD-vel is számolnunk kell majd.

 

A Samsung újra irányt mutat?

A vadonatúj memória pedig nem más takar, mint egy GDDR6-os típust, amely a képeket és a videókat ~16Gbps-mal dolgozza majd fel, továbbá a mostani memóriák 1,5 voltos, 8 Gbps sebességével ellentétben, az új DRAM már 1, 35 volton üzemel majd a tervek szerint. Tehát összességében kijelenthető, hogy a Samsung bizony nemcsak a leggyorsabb, de a lealacsonyabb fogyasztású DRAM-nak járó érdemjegyet is be akarja majd zsebelni.

Az új generációs SSD-ről egyelőre még csak annyit tudunk, hogy nem 8 TB lesz a kapacitásának a plafonja, hanem 0,5 PB/sec I/O sebességgel is dolgozik majd, ráadásul mindezt elenyésző fizikai méretben.

Mindez pedig roppant mód nagy öröm a tech-szívnek, azt meg csak remélni tudjuk, hogy egyrészt nem váratnak majd minket sokáig az újdonságokkal, másrészt pedig hozzák majd azt a színvonalat, amit a Samsungtól már joggal elvárhatunk. Úgy legyen kérem, úgy legyen!