Jensen Huang leplezte le az Nvidia közelgő, és a cég történetében egyértelműen a legcombosabbnak, a piacon pedig kétségkívül definitív darabnak tűnő modult. Az új csúcskártya ezúttal már nem GTX, hanem RTX sorozatnév alatt érkezik majd, ezzel utalva az úgynevezett ray tracing technológiára. A turing legújabb hardverére épülő RTX 2080Ti természetesen nem szégyellős fajta, hiszen a 11GB-os GDDR6-os memóriával dolgozó modell már 4352 CUDA maggal operál majd.

 

Sajnos-nem sajnos ez nem a casual gamerek terméke lesz majd.

A 2080Ti-t egyébként már lehet is rendelni, viszont csak szeptember 20-tól várható a kiszállítás. Érdemes ugyanakkor tisztában lennünk azzal, hogy az Nvidia új csúcs kártyája nem aprópénz, sőt, fájdalmasan sokat kell majd kinyögnie egy átlag usernek, (ez nagyjából ~340. 000 jó magyar forintot jelent, és ez csak maga a kártya ára, se posta, se vám nincs még belekalkulálva!), de itt jegyeznénk meg, hogy a 2080Ti bizony nem is átlag usereknek készült.

 

 

 

 

Amennyiben az ára még nem világított volna rá erre eléggé, úgy gyorsan mondom, hogy a 2080Ti-t persze elsősorban a 4k-t is támogató, stabilan 60 fps fölött teljesítő játékokhoz javallják az illetékesek, illetve érdemes még itt megjegyezni, hogy a Turing architektúra rengeteg egyéb újdonságot is hoz majd magával, kedzve például ugye az AI-al megtámogatott renderelés-gyorsítástól, a valós idejű ray tracing-ig. Ez pedig a gyakorlatban arra lesz jó elsősorban, hogy a játékokban a fények és az árnyékok nem műiesek, hanem nagyon is valóságszerűen festenek majd. Mindenesetre ez baromi izgalmasan hangzik, mi is ezen pörgünk már napok óta az irodában, és nem győzzük kivárni, hogy mindezt végre a gyakorlatban is megtapasztaljuk majd.

 

 

Üzletünk laptop kínálata az alábbi, míg asztali számítógép repertoárunk pedig ezen a linken tekinthető meg!