Kompakt, stílusos és felhasználóbarát a Lenovo 520 YOGA-ja, amelyet nem lehet nem szeretni. Persze nem egy erőmű, de rendeltetését tekintve nem is kell, hogy az legyen. A YOGA egy klasszikus értelemben vett multimédiás eszköz, amit a család bármely tagjának bátran tudunk ajánlani.

Küllem

A Lenovo Yoga 520 a kompakt és modern, mindemellett pedig egyszerre stílusos és letisztult formatervű darabok tökéletes definiciója. Az eszköz egészéről egyfajta éteri könnyedség sugárzik, a Yoga 520 méretei egy percig sincsenek túlgondolva, és bár a maga 14"-es paneljével valóban nem a nehézsúlyban száll ringbe, a géptestbe mégis bőven jutott cucc. Dacára annak, hogy a borítás már ránézésre is igen messze esik a gagyitól mint olyantól, illetve, hogy a géptest javarészt nem holmi ócska műanyag, hanem teljes egészében alumínium, súlya mégsem éri el a kettő kilogrammot. A kültakarót érintő műanyaggal egyébként kizárólag a gép alján, valamint a kifejezetten vékonyra eresztett panelkeret esetén fogunk majd találkozni. A fedlap tapintása egyébként amolyan bársonyos hatást kelt, egyetlen éke egy ezüstösen csillogó YOGA-logó. Az alapegység nem egy nagy eresztés, hozza a márkától már elvárható jellemzőket. A küllemhez tartozó csavar azonban kétségkívül a zsanérozásban keresendő, hiszen a YOGA szexepilje, minden egyéb érdeme mellett is ezen a ponton keresendő. Az 520 tervezőasztalánál bizony nem érték be annyival, amennyit elsőre láthatunk, ugyanis a YOGA egy tökéletesen egyedi, duplaforgással operáló zsanérozással került felvértezésre. -Ez pedig ugye többek között azért is praktikus, hiszen egyéni preferencia szerint variálhatjuk át a noteszgépet akár táblagéppé is. A csatlakozók hozzák a kötelezőt, de semmi extra, ahogyan az egyébként magyar kiosztású billentyűzet is olyan, amilyennek lennie kell. Utóbbi egyébként háttérvilágítással operál, a touchpad pedig pazarul támogatja a többujjas gesztusokat is. A kijelzőhöz visszakanyarodván még az okvetlenül megemlítendő, hogy az 1920x1080-as felbontást, illetve a 180 fokos betekintési szöget biztosító IPS-t mindig szeretjük, pláne akkor, ha mindez még érintőképernyővel is kiegészül, mint ugye a YOGA esetében.

Belső

A Lenovo 520 YOGA funkcionális tulajdonságait figyelembe véve az kétségkívül borítékolható, hogy elsősorban nem a hardcore gamerek igényeit hivatott kiszolgálni. Ennek elsődleges oka ugye a dedikált grafikuskártya hiányában keresendő, ugyanis a YOGA nem rendelkezik ilyennel. Az 520 grafikus magját egy Intel HD Graphics 620 integrált kártya biztosítja, ami ugye vitán felül nem a játékra teremtetett. Ugyanakkor multimédiás felhasználásra és/vagy otthoni használathoz ez éppen elegendő, hiszen a négy magos, 3,4Ghz-es és 6mb cache-s gyorsítótárral operáló processzor tökéletesen kielégítő. A memóriát tekintve egyébként megkapjuk azt amit illik, hiszen a 4GB-os, 2400Mhz-en dolgozó DDR4 pont a belépő ebben a kategóriában, míg a háttértárról egy 1TB-os, 5400-es fordulaton dolgozó SATA HDD hivatott gondoskodni. Még az eszközökre lenne érdemes egy gyors pillantást vetnünk, hiszen a Lenovo 520 YOGA a már fentebb említett portokon felül, az alapvetésnek definiálható eszközöket tekintve is hozza a kötelezőt: gondolok itt elsősorban a HD webkamerára, a Bluetooth 4.0-ra, vagy példának okáért a wifi 802.11.ac-re is. (A bővített változatokért erre tessék!)

Konklúzió

A Lenovo YOGA 520 gyönyörű színmélységű FullHD kijelzővel, Harman Speakers és Dolby® Audio Premium™ hangrendszerrel és élettartamát tekintve, egy egészen hosszantartó (10,4 órányi üzemidejű) akkumulátorral került felvértezésre. Mindemellett pedig a YOGA egy rendkívül praktikus, 2-in-1 eszköz, nem túl nagydarab, így könnyedén mobilizálható, vagy ugye alakítható át táblagéppé is. A zsanérozást fentebb már méltattuk, de a 360 fokban hajlítható forgópánttal egyszerűen lehetetlen betelni, legyen szó akár táblagép, akár pedig sátor módról. A Lenovo 520 YOGA mellett szól továbbá az is, hogy az eszköz már előtelepített Windows 10-et tartalmaz, sőt a legkevésbé sem elhanyagolható módon, még Cortana is bármikor a rendelkezésünkre áll majd a használat során. Úgyhogy kérem, Cortana-ra, (khm.) akarom mondani Lenovo 520 YOGA-ra fel! Azt meg azt hiszem már mondanunk sem kell, hogy a Lenovo YOGA 520 természetesen a Radium.hu-nál érhető el a legkedvezőbb áron!

Technikai adatok - Lenovo Yoga 520

Processzor Intel Core i5-8250U (3,4 GHz, 6 MB gyorsítótár, 4 mag)
Kijelző 14"; 1920 x 1080; IPS
Memória 4GB DDR4 2400Mhz
Merevlemez 1TB HDD
Grafikus kártya Intel HD Graphics 620
Optikai meghajtó -
Egyéb Billentyűzet villágítás, Bluetooth 4.0, HDMI, Kártyaolvasó, USB 3.0, USB 3.1 Type-C, HD webkamera, Wifi 802.11 ac
Hangrendszer Dolby® Audio Premium™
Ár 228 990 Ft

Fotógaléria