Dacára annak, hogy az MSI világszinten mostanra már igencsak definitív márkává avanzsált, itthon még mindig nem örvend akkora népszerűségnek, mint az ACER, az ASUS vagy mondjuk a Lenovo. Azt pedig bizonyára csak kevesen tudják, hogy a nem mellékesen idén 32 éves gyártó annak idején mintegy garázscégként indult, onnan nőtte ki magát időszámításunk egyik prominens hardvergyártójává.

Akkor

A több, mint három évtizede, egészen konkrétan 1986-ban elstartolt Micro-Star International története egyébként, öt fiatal tajvani mérnök (Jeans Huang, Kenny Yu, Joseph Hsu, Frank Lin és Henry Lu) nagyvállalati menesztésével vette kezdetét, ma pedig már több mint tizenháromezer főt foglalkoztat, mintegy százhúsz országban. És bár kezdetben még valóban csak és kizárólag alaplapokra specializált gyártási tervek szerint dolgoztak, mára laptopok, PC-k, VGA-k, szerverek, sőt még autós szórakoztató elektronikai eszközök is megtalálhatók a repertoárjukban. Az MSI továbbá még azzal is komoly pozíciót szerzett magának a piacon, hogy egészen páratlan módon kommunikált a fogyasztóival, illetve igyekezett a célközönsége igényeihez igazítani saját kínálatát, továbbá folyamatos feedback-et kért a vásárlóktól. Ez pedig teljesen érthető módon jutatta jelentős előnyhöz a piacon, hiszen a felhasználó barát attitűdnél aligha találnánk kifizetődőbb üzletpolitikát. -Olyannyira egyébként, hogy ezt az innovatív filozófiát mostanra a konkurensek sem győzik fejvesztve másolni.

És most

A cég fő profilja az alapítást követő huszonkettedik esztendőre, azaz 2008-ra forrta ki magát azzá, amit a mai napig képviselnek, vagyis akkortájt sikerült betörniük a globális gaming piacra, a Fnatic e-sport szervezet szponzorálásával. A fő csapásirány természetesen azóta is töretlen, ahogyan a termékeik minősége is az idő előrehaladtával exponenciálisan nő, nyoma sincs minőség romlásnak. A világ minden táján szponzorált e-sport team-ek mellett az MSI mára már saját versenyeket, eventeket és game show-kat is szervez, melyek közül a lenívósabb kétségkívül az évente megrendezésre kerülő, MSI Masters Gaming Arena. Ha már innováció, akkor persze az sem elhanyagolható, hogy a világon elsőként az MSI rukkolt elő karbonból és titániumból készült alaplapokkal. Jelen állás szerint, az MSI mint mondottam elsősorban a gaming piacra készíti az alaplapokat immáron öt éve, de a PRO sorozatával is elhivatottan igyekszik maradandót alkotni, az úgynevezett blockchain piacon.

Érdemes az alábbi linken mazsolázgatni a Radium.hu MSI kínálatából, ami előreláthatólag hamarosan jelentős mennyiségű újdonsággal bővül majd. A részletekkel pedig hamarosan jelentkezünk!